Vestel 55q9900 ayak civata ölçüleri

I Çevrimdışı

iysldg

Yeni Üye
27 Eyl 2022
4
32
Herkese merhabalar, daha önce almış olduğum Vestel 55q9900 televizyonunuz servis tarafından duvara monte edilmiş haldeydi. Taşındığımızdan dolayı televizyonu duvar yerine kendi ayaklarını takarak sehpa üzeri kullanmak istiyorum. Bundan dolayı daha önce kutusundan çıkan ayak parçaları ve civatalari inceledigimde ayak paneli ile televizyonun sırt kısmının bağlantı civatalarinin eksik olduğunu fark ettim. Yetkili servise gittiğimde sağlıklı bir sonuç elde edemedim, vida ölçüşünü dahi veremediler, sipariş verelim gelir dediler. Abilerim bu civatalarin ölçüsü hakkında yardımcı olabilir misiniz?

IMG_20230831_131540.jpg

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Normal koşullarda vida uyumlulukları neredeyse universal oluyor. Diş kaptırmayacak ve bozmayacak şekilde duvar askı aparatına ait olan üstte görünen vidalar ile montajı denediniz mi?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Abi servisten al gitsin, ağız bozarsan vida yuvasını kırarsan hiç takamazsın.
Yani o vidayı vs bulmak kolay da, hiç risk alma değmez.

I Çevrimdışı

iysldg

Yeni Üye
27 Eyl 2022
4
32
Tekrardan merhaba, sorunu kendi yontemimle çözdüm. Öncelikle bu konuda paneli TV'ye montajlerken benim durumumda vida seçerken uzun vida kullanılırsa anakart yada TV panelinin hasar alması mümkündür. Çözüm; resimdeki arka ayak panelini yerine oturttuktan sonra bir kürdan yardımıyla vida derinliğini belirledim. Burada önemli husus TV kasasının dişlerinin bittiği yer olacaktır. Sonuç olarak 55q9900 serisinde bu sorunu yaşayan arkadaşlar bastettigim yere M4x15 mm makine civatası kullanabilirler.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Tekrardan merhaba, sorunu kendi yontemimle çözdüm. Öncelikle bu konuda paneli TV'ye montajlerken benim durumumda vida seçerken uzun vida kullanılırsa anakart yada TV panelinin hasar alması mümkündür. Çözüm; resimdeki arka ayak panelini yerine oturttuktan sonra bir kürdan yardımıyla vida derinliğini belirledim. Burada önemli husus TV kasasının dişlerinin bittiği yer olacaktır. Sonuç olarak 55q9900 serisinde bu sorunu yaşayan arkadaşlar bastettigim yere M4x15 mm makine civatası kullanabilirler.
Aslında yanlış hatırlamıyorsam şöyle bir şey vardı, TV'yi açınca içerideki metal arka kapakta o vidaların ölçüleri yazıyordu sanki.
Zamanında ben de somun vida uydurup takmışlığım var.
Ama fazla sıktığım için çıt diye kırılan TV'im de var. (22 inch)

Geri
Üst Alt