Vestel 50u9500 kendiliğinden gitti

C Çevrimdışı

cagcak

Yeni Üye
5 Tem 2020
13
36
20240224_002620.jpg

Selamlar. 1.5 yıl önce yatay çizgi nedeniyle garantiden 50u9401 in yerine bu model verilmişti. Bu televizyonda da 6 ay önce yatay çizgi belirmeye başlamıştı. Garanti süresi dolduğu için, öylece bırakıp gitmiştik 3 ay sonra gelip açtığımızda kendiliğinden görüntünün bu hale geldiğini gördük. Birkaç yere gösterdim. Panel değişimesi gerekli dediler. En son götürdüğüm tamirci, gerekli ölçümleri yaptım. Tamiri olur. Ama bizde başka yerde yaptırıyoruz, onların cihazları bizde yok dedi. Neyse cihazı tamirciye bıraktım. 1 hafta sonra durumunu sorduğumda. Maalesef Panelin değişmesi gerektiğini, masrafa değmeyeceğini söyledi. Bende televizyonu geri aldım. Tv yi duvarda hareket ettirdiğimde görüntünün anlık gelip gittiğini farkettim. Bu durumda bende belki yüzeysel düzeltilecek bi işlemi olabilir diyerek arka kapağı söktüm. Anakarttan t-con karta giren lvds kablosunun soketini açıp oynattığımda görüntü düzelir gibi oluyor. Lvds kablo pinlerini nazikçe silgi ile silip denedim sonuç değişmedi. Elektroniğe çok uzak değilim. Ölçü aleti v.s mevcut. Artık baktım olmuyor kendim uğraşmak istiyorum. Nelere dikkat etmeliyim. Kıymetli bilgi ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,803
Maalesef panel arızalı el ile müdahale sonuç vereceğini sanmıyorum panel onarım servislerinde veya panel onarım işi yapanlarda "Panel Bonding Machine" Cihazları ile onalım yapılır fakat her arıza yapılamıyor. Yapılabilen arızalar kesik olmayan dikey çizgi, dikey bar ve sıvı teması nedeni ile oluşan küçük çaplı oksitlenmelerin oluşturduğu temas etmeme arızaları onarılabilir. Sizin tv yi verdiğiniz tamirci başka yere yaptırıyoruz demiş yani bonding cihazı olan birine götürmüş yapılacak olsaydı yaparlardı. Tv arka kapak etiket resmini buraya ekler misin.

Panel Bonding Machine
Panel-bonding.jpg

C Çevrimdışı

cagcak

Yeni Üye
5 Tem 2020
13
36
Maalesef panel arızalı el ile müdahale sonuç vereceğini sanmıyorum panel onarım servislerinde veya panel onarım işi yapanlarda "Panel Bonding Machine" Cihazları ile onalım yapılır fakat her arıza yapılamıyor. Yapılabilen arızalar kesik olmayan dikey çizgi, dikey bar ve sıvı teması nedeni ile oluşan küçük çaplı oksitlenmelerin oluşturduğu temas etmeme arızaları onarılabilir. Sizin tv yi verdiğiniz tamirci başka yere yaptırıyoruz demiş yani bonding cihazı olan birine götürmüş yapılacak olsaydı yaparlardı. Tv arka kapak etiket resmini buraya ekler misin.

Panel Bonding Machine
Panel-bonding.jpg
Tv yi verdiğim tamirci, bonding cihazı olan yere götürmemiş tv yi. Konuşmuşlar herhalde. Bu modeller tamir olmuyor. Direkt paneli değişecek diye vazgeçildiğini uğraşmaya değmeyeceğini söyledi

20240307_112128.jpg

Geri
Üst Alt