Selamlar. 1.5 yıl önce yatay çizgi nedeniyle garantiden 50u9401 in yerine bu model verilmişti. Bu televizyonda da 6 ay önce yatay çizgi belirmeye başlamıştı. Garanti süresi dolduğu için, öylece bırakıp gitmiştik 3 ay sonra gelip açtığımızda kendiliğinden görüntünün bu hale geldiğini gördük. Birkaç yere gösterdim. Panel değişimesi gerekli dediler. En son götürdüğüm tamirci, gerekli ölçümleri yaptım. Tamiri olur. Ama bizde başka yerde yaptırıyoruz, onların cihazları bizde yok dedi. Neyse cihazı tamirciye bıraktım. 1 hafta sonra durumunu sorduğumda. Maalesef Panelin değişmesi gerektiğini, masrafa değmeyeceğini söyledi. Bende televizyonu geri aldım. Tv yi duvarda hareket ettirdiğimde görüntünün anlık gelip gittiğini farkettim. Bu durumda bende belki yüzeysel düzeltilecek bi işlemi olabilir diyerek arka kapağı söktüm. Anakarttan t-con karta giren lvds kablosunun soketini açıp oynattığımda görüntü düzelir gibi oluyor. Lvds kablo pinlerini nazikçe silgi ile silip denedim sonuç değişmedi. Elektroniğe çok uzak değilim. Ölçü aleti v.s mevcut. Artık baktım olmuyor kendim uğraşmak istiyorum. Nelere dikkat etmeliyim. Kıymetli bilgi ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
Son düzenleme: