Vestel 50PF7070 Ekran Kararması

K Çevrimdışı

Kaplan4

Yeni Üye
1 Şub 2021
15
34
TV belirsiz bir sürede kendiliğinden ledler sönmekte ışık ile baktığımda görüntüyü görebiliyorum ve televizyonu kapatıp açınca düzelmekte ama bir müddet sonra tekrar gitmekte acaba sorun ledler de mi veya led driver da mı bir sorun var yardımcı olabilecek biri var mı acaba ?

17ce7e47dc068bf11.png
28fa529e578ff1095.png
30d0a0d5b3d966e99.png
4a64d4f6b05e4e44a.png

K Çevrimdışı

Kaplan4

Yeni Üye
1 Şub 2021
15
34
By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,026
bende emin olamadığım için fikir almak istedim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

aynen orada olduğu gibi ilk önce üstten başlayıp aşağıya doğru sönmekte led barlar.
Sizin tv de ledler sağ kenardadır tv nizde de led arızası var ve yine sizin tv de modeli nedeniyle besleme kartı da kontrol edilmeli besleme kartı led devresinde arıza var ise takılan led grubunu tekrar arızalandıracaktır.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Dün küçük TV bozulmuş, baktım diyot kesmiş...
Değiştirdim baktım çalıştı, sonra bı baktım sağ en üst köşede karartı, cm cm aşağıya indi ☺️ şimdi ledler yanmıyor. LED arıyorum ?

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,026
Dün küçük TV bozulmuş, baktım diyot kesmiş...
Değiştirdim baktım çalıştı, sonra bı baktım sağ en üst köşede karartı, cm cm aşağıya indi ☺️ şimdi ledler yanmıyor. LED arıyorum ?
Önce üstler arızalanır ısı her zaman yukarı çıkar yukarıdaki parçanın kendi ısısı ile birleşince de parçanın arızalanması kaçınılmaz olur.

K Çevrimdışı

Kaplan4

Yeni Üye
1 Şub 2021
15
34
cevaplarınız için teşekkürler. Peki ne yapmamı önerebilirsiniz. Besleme devresini nasıl ölçebilirim hangi yollardan kaç volt geçmesi gerektiğini nasıl öğrenebilirim ?

K Çevrimdışı

Kaplan4

Yeni Üye
1 Şub 2021
15
34
Kolay gelsin arkadaşlar. Led drive ve led barları değiştirdim ama sorun devam etmekte ledler belirsiz sürelerde kapanıyor. Özellikle görüntüyü dinamik yapınca daha çok gidiyor. Bende sinema da kullanmaktayım. Sanırım sorun beslemede, led barlara giden yolda bir süre sonra kısa devreye düşüyor galiba. Nasıl kontrol edebilirim acaba. Yardım edebilecek varmı.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Kolay gelsin arkadaşlar. Led drive ve led barları değiştirdim ama sorun devam etmekte ledler belirsiz sürelerde kapanıyor. Özellikle görüntüyü dinamik yapınca daha çok gidiyor. Bende sinema da kullanmaktayım. Sanırım sorun beslemede, led barlara giden yolda bir süre sonra kısa devreye düşüyor galiba. Nasıl kontrol edebilirim acaba. Yardım edebilecek varmı.
LED'lerin tamamını değiştirdiniz mi?
Ayrıca aldığınız LED'ler sıfır mı? Kullanılmış falan olmasın?

LED drive derken besleme kartındaki IC'yi mi değiştiniz tam olarak ne yaptınız?

Geri
Üst Alt