vestel 4k50ud6300 tv çalışiyor ses var ekran karanlık

C Çevrimdışı

Cemil47

Aktif Üye
20 Ocak 2020
308
64
herkese kolay gelsin sevgili forum arkadaşlar elimdeki tv geldiğinde ses vardı ekran karanlıktı led arızalı olduğunu düşünerek hiç ölçmeden yenisiyle değişimi yaptım ancak paneli geri takmadım bir deneyeyim dedim ledbarlarım yanıyormu diye kontrol etim tv fişi taktım start ederken led şimşek çakması yapıp yanmadığını gördüm ledbarın söketi drıverkontrol kartan ayırdım led test cihazımla söketen probları bağladım ledler yandı arızam taktığım ledlerdenmi ledkontrol driver devredenmi bunu tespiti yapamadım elimde hazır ledbar yedeğide yok deniyeydim eskileri malum sökerkende kırılıdı bunları sökmeden önce kontrol etmem gerekirdi burdan büyük bir hata yaptım ama yinede değişime gidecekti bir tanesi sağlam olarak çıktı ölçümde mavi renk veriyordu bu modelde başına gelen aynı arıza yaptınızmı değerli yorumlarınızı bekliyorum.
anakart:17mb130
powerboard:17ıps72
not:arkadaşlar elimde 17ıps71 mevcut denemek için kulansam olurmu voltajlar birebirmi acaba? yada elinizde ledbar kontrol kartı devre şeması varmı eklerseniz sevinirim

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842
Ledler yeni olduğu için geriye besleme kartı kalıyor. Besleme kartının her iki tarafının da net resmini buraya ekler misin.

C Çevrimdışı

Cemil47

Aktif Üye
20 Ocak 2020
308
64
IMG_20230409_144719.jpg
IMG_20230408_112744.jpg

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842
Evet ustam değiştirdim sonuc aynı entekre ayaklarıda lehimleri tazeledim sonuç degimedi ustam ledbar driver çıkışindaki beyaz siyah kablo ucunda ölcüde kaç volt olmalıdır acaba?
Ledler çalışmıyorken voltaj ölçemezsiniz besleme kartı korumaya geçer sizi yanıltır. Ledleri yeni alıp taktığınızı yazmıştınız ledlerin sağlamlığından kesin olarak eminseniz besleme kartı temin etmeniz gerekiyor

C Çevrimdışı

Cemil47

Aktif Üye
20 Ocak 2020
308
64
Ledler çalışmıyorken voltaj ölçemezsiniz besleme kartı korumaya geçer sizi yanıltır. Ledleri yeni alıp taktığınızı yazmıştınız ledlerin sağlamlığından kesin olarak eminseniz besleme kartı temin etmeniz gerekiyor
Üstad ledbar sıfır olarak değistirdim fakat piyasadakı ledler nekadar güvenilir orası ayrı bir durum emin olmak başka bir marka ledbar denemek lazım olmasa powerboard değisıme gideceğim hayırlı ramazanlar by-trol ustad

M Çevrimdışı

muratavsar 

Aktif Üye
11 Ara 2022
89
53
Anakarti kontrol ettiniz mi standby varmi ledbar test cihazı ile backlight ışığı yanarken televizyonu çalıştırın ana kart çalışıyor mu kontrol edin besleme ledbar çalışabilmesi için ana kartdan gelen voltaj hangi pine geliyorsa besleme semasina bakın kolay gelsin ustam

C Çevrimdışı

Cemil47

Aktif Üye
20 Ocak 2020
308
64
Anakarti kontrol ettiniz mi standby varmi ledbar test cihazı ile backlight ışığı yanarken televizyonu çalıştırın ana kart çalışıyor mu kontrol edin besleme ledbar çalışabilmesi için ana kartdan gelen voltaj hangi pine geliyorsa besleme semasina bakın kolay gelsin ustam
Anakart çalışiyor onda bir sıkıntı yok

Geri
Üst Alt