Wifi takıldı çıkartıldı hatası için wifi kartı veya kablosu değişecek tv ye ait olmayan bir yazılım yüklendi mi? Yazılım orjinal ise diğer sorunlar yazılım ile alakalı değildir donanımsaldır. Farklı yazılım yüklendiyse bahsettiğiniz hataları yapabilir.Abi hdmi çıkışları çalışmıyor. Uydu da frekans değerlerini girmeme rağmen çıkmayan tv kanalları var, wifi yi açtığım zaman. Wifi cihazı çıkarıldı wifi cihazı tespit edildi diye durmadan hata veriyor. Anakartı zorlayacak yoracak bi durum hasıl olmadı. Bence yazılımsal bi arıza var. Direk servise cihazı teslim etmek istemiyorum.
Tv yi ilk kuruluma dönderip yeniden kurulum yapmayı deneyin HDMI sorunu devam ediyorsa donanımsal arıza vardır. Çıkmayan kanallar için anten sisteminin sağlam olduğundan da emin olmalısınız. Wifi takıldı çıkartıldı sebebini yazmıştım.Yok daha önce hiç yazılım yüklemedim.
Bende de 42pf8060 var. Mesela yeni kanallarda kanali buluyor ama baska kanaldan ona gecince gidiyor. Mesela tv100 ile krt tv i buldum. Ikisi de hd. Arayinca cikiyorlar ama sonra ikisinde zikzak yaparsam iki hd kanalda sikinti olmuyor. Ama mesela krt tv den kanal d ye gectim bi daha zikzak yapinca siyah erkan yani kanali acmiyor sinyal yok deyip geri sayim basliyor. Sence sorun ne hocam?Tv yi ilk kuruluma dönderip yeniden kurulum yapmayı deneyin HDMI sorunu devam ediyorsa donanımsal arıza vardır. Çıkmayan kanallar için anten sisteminin sağlam olduğundan da emin olmalısınız. Wifi takıldı çıkartıldı sebebini yazmıştım.
Hatanın tv den mi anten sisteminden mi olduğuna karar vermek gerekir sinyal kalitesi düşükse kablo ve lnb bağlantıları kontrol edilmeli yağmur suyu almışsa çürüme paslanma var mı kontrol edilmeli tv den olduğuna eminsek ilk kurulum denenmeliBende de 42pf8060 var. Mesela yeni kanallarda kanali buluyor ama baska kanaldan ona gecince gidiyor. Mesela tv100 ile krt tv i buldum. Ikisi de hd. Arayinca cikiyorlar ama sonra ikisinde zikzak yaparsam iki hd kanalda sikinti olmuyor. Ama mesela krt tv den kanal d ye gectim bi daha zikzak yapinca siyah erkan yani kanali acmiyor sinyal yok deyip geri sayim basliyor. Sence sorun ne hocam?
Hocam , sinyal düsük degil. Mesela ilk halk tv acildiginda öyle yapiyordu. Artik hic yapmiyor. Genelde yeni acilan tv kanallarinda özellikle (hd) ise böyle yapiyor. Ben manuel arama yapiyorum. Ortak canak var. ilk kanali buldugumda sinyal iyi oluyo. Ama hd olmayan bi kanalla zikzak yaptigimda gidiyo kanal bi daha ara kanali koordinatlarinda buluyor hic degistirmezsen veya hd kanallarla zikzak yaparsan , o zaman izleniyor. Sikinti olmuyorHatanın tv den mi anten sisteminden mi olduğuna karar vermek gerekir sinyal kalitesi düşükse kablo ve lnb bağlantıları kontrol edilmeli yağmur suyu almışsa çürüme paslanma var mı kontrol edilmeli tv den olduğuna eminsek ilk kurulum denenmeli
Anakart üzerindeki beyaz etikette yazan numaraların aynı olması gerekir farklı olursa tcon kartına zarar verebilir.Bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. Tv nin bugün kapağını açıp içine bakıcam. Anten kablo sisteminde uyduruk uydu cihazları ile bile deneme yaptım, kabloda sıkıntı yok. Servisi aradım, daha tv yi görmeden direk anakart değişecek dedi. Bu kadar hassas bi tv olduğunu tahmin etmiyorum, anakartın hemen hasar görecek kadar. Çıkma bu modelin 50 inch olan anakartı bu tv ye uyarmı bir de onun hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Saygılar selamlar.
Kumanda üzerinden menü 4725 tuşlayıp servis menü resmini buraya ekler misiniz.Hocam , sinyal düsük degil. Mesela ilk halk tv acildiginda öyle yapiyordu. Artik hic yapmiyor. Genelde yeni acilan tv kanallarinda özellikle (hd) ise böyle yapiyor. Ben manuel arama yapiyorum. Ortak canak var. ilk kanali buldugumda sinyal iyi oluyo. Ama hd olmayan bi kanalla zikzak yaptigimda gidiyo kanal bi daha ara kanali koordinatlarinda buluyor hic degistirmezsen veya hd kanallarla zikzak yaparsan , o zaman izleniyor. Sikinti olmuyor
Cektim hocam resmiKumanda üzerinden menü 4725 tuşlayıp servis menü resmini buraya ekler misiniz.
V.2.2.4t Güncelleme yazılımı var güncelleme derken yeni tarihli değil nereden baksanız 5 Yıllık en azından tv üzerinde yüklü olandan güncel fakat anakart modeliniz MB90 eski ve riskli grupta risk alırım der iseniz link verebilirim.Cektim hocam resmi