Vestel 32VF3010 17MB45M-3 TV açılmıyor (SORUN ÇÖZÜLDÜ)

MUFIT Çevrimdışı

MUFIT 

Aktif Üye
6 Mar 2019
72
29
Oncelikle herkese kolay gelsin

Elimde başlıkta belirttigim modelde bir tv mevcut bunun sıkıntısı standby yok ama ön dokunmatik panelden tuş sesi geliyor donanımsal mı yazılımsal mı karar veremiyorum
Cihaza ait resimler

20190308_134543.jpg
20190308_134147.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Selamlar. Besleme kartında iki ayrı primer devre olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. Bunların birisi stby devresi (küçük trafolu olan) diğeri de ana pfc ünitesini besler. Sizdeki powerboard üzerinde stby ünitesi çalışmıyor. Onu düzeltir veya kartı değiştirirseniz tv çalışır ?

MUFIT Çevrimdışı

MUFIT 

Aktif Üye
6 Mar 2019
72
29
Selamlar. Besleme kartında iki ayrı primer devre olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. Bunların birisi stby devresi (küçük trafolu olan) diğeri de ana pfc ünitesini besler. Sizdeki powerboard üzerinde stby ünitesi çalışmıyor. Onu düzeltir veya kartı değiştirirseniz tv çalışır ?
Hocam söyle bi durum var yalnız panel soketi farklı bir anakarta denedim standby normal yandı yine emin olamadım sonra hemen hemen benzeri bi power taktım yine durum aynı

MUFIT Çevrimdışı

MUFIT 

Aktif Üye
6 Mar 2019
72
29
Anakartın sistem voltajı mevcut mu? (3.3V)
Sorun çözüldü. Problem anakarttan kaynakliymis hocam eprom entegresini değiştirdim düzeldi Şase üzerinde ki kodu U302 aynı arizayla karşılaşan arkadaşlar için teşekkür ederim ilgilendiğiniz için :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sorun çözüldü. Problem anakarttan kaynakliymis hocam eprom entegresini değiştirdim düzeldi Şase üzerinde ki kodu U302 aynı arizayla karşılaşan arkadaşlar için teşekkür ederim ilgilendiğiniz için :sirit

Geçmiş olsun ve arıza kayıtlarımıza geçmiş olsun böylece, Müsaade ederseniz konu başlığına (SORUN ÇÖZÜLDÜ) ekleyeceğim :ok

Geri
Üst Alt