Uzak Masaüstü Server’a Bağlanma

ismai.l Çevrimdışı

ismai.l 

Aktif Üye
28 Haz 2021
80
İşyerinde kullandığımız server’a eğer aynı ağ üzerinde isek uzak masaüstü ile başka bir bilgisayardan bağlanabiliyoruz. Ben bu server’a aynı ağda olmadan, mobil veri ile dışarıdayken de ipad’de her hangi bir uzak masaüstü uygulaması ile bağlanmak istiyorum. Düşündüm düşündüm bir çözüm bulamadım bunu nasıl yapabiliriz

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
teamviewer, anydesk en zahmetsiz çözümler
fakat windows uzak masaüstünü yerini hiçbiri tutmaz.

Bu uygulamayı uzaktan kullanabilmek için router, yönetebilir swich vb. cihazlardan 3389 portunu açıp server'ın ip yönlendirmeniz gerekir.

ismai.l Çevrimdışı

ismai.l 

Aktif Üye
28 Haz 2021
80
Microsoft remote desktop mu yoksa herhangi bir remote desktop uygulaması mı?

Microsoft remote desktop

teamviewer, anydesk en zahmetsiz çözümler
fakat windows uzak masaüstünü yerini hiçbiri tutmaz.

Bu uygulamayı uzaktan kullanabilmek için router, yönetebilir swich vb. cihazlardan 3389 portunu açıp server'ın ip yönlendirmeniz gerekir.
Evet direkt uzak masaüstü kullanmak istiyorum o yüzden. Farklı farklı kullanıcılar var onların arasında da geçiş yapabilmek adına.
Bu yöntem ile yapmak mümkünse eğer bir araştırayım onu

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Microsoft remote desktop

Evet direkt uzak masaüstü kullanmak istiyorum o yüzden. Farklı farklı kullanıcılar var onların arasında da geçiş yapabilmek adına.
Bu yöntem ile yapmak mümkünse eğer bir araştırayım onu
Burada amaç kullanıcıları kontrol etmek midir acaba :alala (tabii ki cevap vermek istemeyebilirsin) :ok

caylakpenguen caylakpenguen sen ne dersin ,nasıl yapılabilir ,gerçi sınavların var ama belki bir şeyler karalamak istersin :)

caylakpenguen Çevrimdışı

caylakpenguen 

Aktif Üye
3 Ara 2020
150
Burada amaç kullanıcıları kontrol etmek midir acaba :alala (tabii ki cevap vermek istemeyebilirsin) :ok

caylakpenguen caylakpenguen sen ne dersin ,nasıl yapılabilir ,gerçi sınavların var ama belki bir şeyler karalamak istersin :)
m$ tarafını bimiyorum maalesef.
Lakin rdp protokolünün tehlikeli olduğunu öğrenmiştim.
Güvenlik için araya VPN koymak gerekli diye düşünüyorum.

ismai.l Çevrimdışı

ismai.l 

Aktif Üye
28 Haz 2021
80

Mesela muhasebe kullanıcısında şahsi kullanıcımıza kurulmayan e-fatura ve daha genel kullanılan programlar var fatura kontrol etmek gerekirse oraya o yüzden giriyoruz. Teraspy amcam sen sorarsın da ben cevaplamaz mıyım :hihi

m$ tarafını bimiyorum maalesef.
Lakin rdp protokolünün tehlikeli olduğunu öğrenmiştim.
Güvenlik için araya VPN koymak gerekli diye düşünüyorum.
Bu arada onu da yaptık artık tabletten bağlanabiliyorum her yerden. Dediğiniz gibi rdp protokolü serverı erişime açık hale getirdiği için port açarak yapmadık firewall cihazından vpn kurup cihaza da vpn profillerini yükleyerek erişim sağladık.

Geri
Üst Alt