bir uydu cu olarak yazacaktım lakin M metin arkadaş yazacak bir şey bırakmamış, süper anlatımİlk önce yeni eviniz hayırlı olsun .
1-ilk videoyu dikkatlice izleyin kontektör bağlantısını ona göre yapın
2-evin içine yukarıdan gelen bir kablo olacak genellikle kapı yanında zilin oralarda bulunur orada kablo bağlantısı yapılmış mı ona bir bakın
yapılmışsa sorun yok yapılmamışsa çatıdan kaç çanak anten bağlantısı var onu bilmek gerekli.(Eve gelen kutuda bağlantılar yapılı değilse bir uyducu çağırmanız iyi olacaktır.
3-her şey tamam diyelim f konnektör bağlantısı da yapıldı uydu cihazınıza yada tv uydu alıcınıza odanızdan ki prizden bağlantı yaptığınzı kabloyu bağlayın .
4-Cihazı açın uydu ayarlarından kuruluma gelin burada tek anten veya dızec seçenekleri olacaktır birden çok çanak varsa genellikle 1(A) Türksat olur onu seçin sinyal alırsanız tarama seçeneğinde uydunuzu taratın ,2 de 13 derece Hotbird uydusu olur 3 yada 4 te ise 7 derece utelsat uydusu olur deneme yanılma yoluyla bunu bula bilirsiniz.
5- Ayrıca merkezi sistemlerde aynı anda birden çok tv çalışmaz bilginiz olsun . (aynı frekans üzerindeki yayınlar hariç)
Çanak anten asansör odası veya merdiven dairesi üzerinde olur.Merhabalar
2. Madde de çatıdan kablo demiştiniz ama öyle bir kablo göremedim ben hiçbir dairede yok gibi. Acaba ortak uydu yokmu diye düşünmeye başladım ama uydu prizi daha önce kullanılmış gibi ve balkonlarda bir ev hariç çanak antende yok.