USB KAMERA KABLOSUNU UZATMA

sametAKSU Çevrimdışı

sametAKSU

Aktif Üye
7 Nis 2020
295
Sadece data kablosunu usb ile pc ye bağlasam güç kablolarını adaptörden alsam, bir sorun çıkarmı ?

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
Usb extender kullanırsanız daha iyi olur harici adaptörde oluşabilecek bir arıza usb hattı üzerinden anakarta voltaj gönderebilir hazır anakarttan olmayın

Benim pek tavsiye edeceğim bir durum değil yapmaya çalıştığınız

Mesafeniz kaç metre

sametAKSU Çevrimdışı

sametAKSU

Aktif Üye
7 Nis 2020
295
Usb extender kullanırsanız daha iyi olur harici adaptörde oluşabilecek bir arıza usb hattı üzerinden anakarta voltaj gönderebilir hazır anakarttan olmayın

Benim pek tavsiye edeceğim bir durum değil yapmaya çalıştığınız

Mesafeniz kaç metre
pc ye sadece data kablosu bağlı olacak, usb kameranını güç kablosunun ,kırmızı siyah, adaptöre bağlamayı düşündüm böyle yapsam ana karta zararı olurmu ?

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
pc ye sadece data kablosu bağlı olacak, usb kameranını güç kablosunun ,kırmızı siyah, adaptöre bağlamayı düşündüm böyle yapsam ana karta zararı olurmu ?

Düzgün bağlantı yapılırsa bir problem olmaz ama adaptörde arıza halinde bir kaçak olursa usb Data hattı üzerinden anakartınıza fazla voltaj ve akım gidebilir

40 50 TL tutacak bir aparat kullanmak daha mantkılı anakartınızı bilmiyorum ama en kötü yeni alacağınız kart 300 350 TL den aşağı olmayacaktır 2. El olarak düşünmez isek

sametAKSU Çevrimdışı

sametAKSU

Aktif Üye
7 Nis 2020
295
Düzgün bağlantı yapılırsa bir problem olmaz ama adaptörde arıza halinde bir kaçak olursa usb Data hattı üzerinden anakartınıza fazla voltaj ve akım gidebilir

40 50 TL tutacak bir aparat kullanmak daha mantkılı anakartınızı bilmiyorum ama en kötü yeni alacağınız kart 300 350 TL den aşağı olmayacaktır 2. El olarak düşünmez isek
ana kart tehlikeye düşüyorsa , vazğemek en iyisi, teşekkürler

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Bildiğim kadarıyla 5 metreden sonra güçlendirme gerekiyor.
Yani data veya besleme fark etmez.
Dışarıdan besleme yapmaya çalışmanız sorun yaratabilir arkadaşların dediği gibi.

5 metreden az bir mesafe ise uzatma kablosu almanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Yapabilirsin,ama öncelikle kamerada pcden gelen + ve - girişi leğimden sökmelisin ,sadece D+ ve D- girişleri bağlı kalacak ,kamerada söktüğün + ve - girişe de 5v düşük amperli adaptör takabilirsin ,hatta telefon adaptörü olabilir,eski ama çalışan bir tel adaptörü ile çok rahat yaparsın ,ben köyde usb kabloyu kesip araya 10 metre zil teli ekleyip, deneme amaçlı dış kapıya takmıştım ,adaptör olarak da telefon adaptörü kullanmıştım ,gayet güzel oluyor ,ve hatta yanlarına uzaktan kumandaların ledlerinden takarak(sanırım 12 taneydi IR led) "gece görüş kamerası" olarak da kullandım bir süre ,sonra kaldırdım en sonunda da onun merceğini araç kamerasına taktım :)

EK:
Tabii elin havya tutuyorsa kolay yaparsın ,tutmuyorsa mutlaka bir tamirciye yaptır ,yoksa olabilecek kısa devrede pc usb chip yanar :ok

Geri
Üst Alt