Ülkemize Bilim İnsanı Lazım

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bilim insanı lazım
Bilim insanı lazım
Bilim insanı lazım

Dilimizde tüy bitti arkadaş bu ülkeye siyasi iktidara yakın ve HER ŞEYİ BİLEN yalakalar değil, konusunda uzman bilim insanları lazım, onların konuşması lazım.

İlim konuşan Adamın konuşmasına dahi tahammül edemeyenlerin egemen oldupu bir toplumda ilim bilim fen nasıl olacak ve bu memleket nasıl gelişecek?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
IMG_20181111_123034.jpg

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
Ne yazsam mahkemelik olurum. :kas
Görmek isteyene çok şey anlatıyor paylaştığın video, görmek istemeyen de heykel, Ekrem diye zırlar ne diyeyim. :haha1

Screenshot_2020-08-25-Sonunda-uzmani-oldugu-bir-konuda-konusma-imkani-yakalayan-Haberturk-ekibinde-yuzler-guluyor.png

Haberleri vs genelde internetten takip ediyorum, bu tür kuruluşlar kimi çıkarırsa çıkartsın dinleyesim gelmiyor.
Ya konuğu konuşturmazlar, ya da konunun uzmanı olmayanlar bir şey biliyormuş gibi konuşur.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Tamamen katılıyorum, bilim insanı olmalı, mutlaka bizden olan bilim insanı olmalı. Gel gör ki olsun demekle olmuyor. Ülkemizin geçmiş hali ortada imkan yok, kaynak yok, kendi öz kaynaklarınla yeni bir şey yapmak istesen glabal piyasa ensene biniyor ya engelliyor olmadı seni batırıyor. Geçtiğimiz dünya döneminde bize kurmuşlar baskıyı sınırlamışlar. Otuz küsur yıl önce bitirme tezimde kullandığım bir formulü doçent olan hocalarım sormuştu nereden buldun diye çünkü kendileri bilmediğinden derslerde öğretememişlerdi. Zamanın 40 yıl öncesinden bir rusun yazdığı teknik kitaptan edinmiş kitabıda bit pazarında bulmuştum. Son 25 yıla kadar internet olmadığından ve ülkemiz insanının yurt dışı bağı kuvvetli olmadığından çok geri idik. Arge bir tarafa adamların yaptıklarını 20 yıl geriden takip bile edemiyorduk. İnternet çıktıda paylaşımlar sayesinde ara kapanmaya başladı.

Şu bir gerçek, 15 yıl öncesi bilim adamı dediğimiz insanların %95 bu günkü gençlerin %50 si bile olamaz. Bizde de bu işler yeni başlıyor, biraz bazı konularda devşirme yapıp ihtiyaç duyduğumuz hizmetleri alarak kendi bilim adamlarımızı karma şekilde oluşturmamız lazım. İlgili konuşmayı birçok kez dinledim. Anladığım kadarıyla, ikisinin de haklılıkları ve eksikleri var konuştukları da konunun özünden biraz uzak. Ülkemiz için petrol ve doğal gaz bulma konusu maalesef çok yeni, yoksa yüksek bilgi ve teknolojiye sahipmişler de büyük çapta bulup çıkarmışlar da bize mi söylememişler. Oda komisyon başkanı işten çıkarılanları özneye yerleştiriyor, diğeri ben senin alanında değil proje yönetiminden bahsediyorum demeye getiriyor. Biz de öyle sismik araştırma güncel ekipmanları ve elde edilen 800 farklı datayı programlarla işleyip, analizleri yapıp, isabetli bir şekilde şurayı delelim diyecek güncel bilgimiz tecrübemiz birikimimiz zaten yoktu. Konuşmacıların ikisi de o gemideki ekipten değiller. Uzman şirketler bile iki rakamlı delmelerle bulabiliyorlar.

Bizim için sevindirici olan bilim adamlarımızın da dahil olduğu personellerin ilk başarılı vuruşu yapmış olmaları. Kazandıkları tecrübe ile sıradaki vuruşlarda isabet şansları artacaktır. Buradan kazanılan how-now gemilerimizde ve karada hedef belirleyecek ekiplerimiz için gazdan bence çok daha değerlidir. Asıl önemli bir başka konu ise ülkemizin devlet şirketi ile hidrokarbon üretenler ve fiyatını belirleyenler safına geçmek istemesi, bu iradeyi göstermesi, önceden hard power dahil hazırlıklarını bitirmiş olmasıdır. Bence işin asıl zor yanı burasıdır. Gözden kaçırılan, bulunan gazın açıklandığı tarihin Mustafa Kemalin büyük taarruz emrini verdiği güne denk getirilmesi ve gaz çıkan sahanın adının da sakarya konulmasıyla, ilgili piyasa güçlerine ben de varım duruşu gösterilmesidir. Belli ki sırada açıklanacak olan daha büyük rakamlı gaz keşifleri ve petrolde var.
Eskiler lafın tamamı cahile söylenir derler, yöneticiler az ama öz satır aralarında açıklama yapıyorlar söylediklerinden anlaşılmaları biraz dikkat gerektiriyor.

Böyle önemli ve zor bir konuda muhalefetin de bilgilendirilip bir arada beraberce açıklansaydı, çok daha olumlu, sonuçları ise daha büyük olurdu.

metinmert Çevrimdışı

metinmert

Aktif Üye
13 Mar 2019
243
Akademik hırsızlığın ilgililer farkında ama hiç bir adım atılmıyor. Yazılan her üç tezden en az biri çalıntı fikirler içeriyor resmi kaynaklara göre. Tabi bu tespit edilen. Parayla tez yazma hizmeti(!) veren bir sitenin ziyaret sayılarına bakmak bile çok ürkütücü. Lisede kopya çekmenin, sigara içmenin, okuldan kaçmanın, her türlü haytalığın güzelleme yapıldığı filmlerin bıkılmadan her nesil tarafından ilgiyle izlenmesi de bi o kadar düşündürücü.
Siyaset, bilim, spor vs. ahlaki değerler esas alınarak yapılmadıkça bizden bi cacık olmaz.

Malesef akademik ünvan da istisnalar dışında parası neyse verelim türünden. Yüzlerce örnekten biri:

Screenshot_20200825_031414d2696359aeb6d38a.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Halk da siyasetteki ahlaksızlığın farkında ama göz yumuyor. Mesela bir genel imar affı yetiyor ona. Muhalefet de ses çıkarmıyor buna oy kaybı yaşarım diye. Biz büyük başları konuşuyoruz ama ülkemde herkes kendi çapına göre götürüyor.
Ülkeme önce insan lazım.

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
Tamamen katılıyorum, bilim insanı olmalı, mutlaka bizden olan bilim insanı olmalı. Gel gör ki olsun demekle olmuyor. Ülkemizin geçmiş hali ortada imkan yok, kaynak yok, kendi öz kaynaklarınla yeni bir şey yapmak istesen glabal piyasa ensene biniyor ya engelliyor olmadı seni batırıyor. Geçtiğimiz dünya döneminde bize kurmuşlar baskıyı sınırlamışlar. Otuz küsur yıl önce bitirme tezimde kullandığım bir formulü doçent olan hocalarım sormuştu nereden buldun diye çünkü kendileri bilmediğinden derslerde öğretememişlerdi. Zamanın 40 yıl öncesinden bir rusun yazdığı teknik kitaptan edinmiş kitabıda bit pazarında bulmuştum. Son 25 yıla kadar internet olmadığından ve ülkemiz insanının yurt dışı bağı kuvvetli olmadığından çok geri idik. Arge bir tarafa adamların yaptıklarını 20 yıl geriden takip bile edemiyorduk. İnternet çıktıda paylaşımlar sayesinde ara kapanmaya başladı.

Şu bir gerçek, 15 yıl öncesi bilim adamı dediğimiz insanların %95 bu günkü gençlerin %50 si bile olamaz. Bizde de bu işler yeni başlıyor, biraz bazı konularda devşirme yapıp ihtiyaç duyduğumuz hizmetleri alarak kendi bilim adamlarımızı karma şekilde oluşturmamız lazım. İlgili konuşmayı birçok kez dinledim. Anladığım kadarıyla, ikisinin de haklılıkları ve eksikleri var konuştukları da konunun özünden biraz uzak. Ülkemiz için petrol ve doğal gaz bulma konusu maalesef çok yeni, yoksa yüksek bilgi ve teknolojiye sahipmişler de büyük çapta bulup çıkarmışlar da bize mi söylememişler. Oda komisyon başkanı işten çıkarılanları özneye yerleştiriyor, diğeri ben senin alanında değil proje yönetiminden bahsediyorum demeye getiriyor. Biz de öyle sismik araştırma güncel ekipmanları ve elde edilen 800 farklı datayı programlarla işleyip, analizleri yapıp, isabetli bir şekilde şurayı delelim diyecek güncel bilgimiz tecrübemiz birikimimiz zaten yoktu. Konuşmacıların ikisi de o gemideki ekipten değiller. Uzman şirketler bile iki rakamlı delmelerle bulabiliyorlar.

Bizim için sevindirici olan bilim adamlarımızın da dahil olduğu personellerin ilk başarılı vuruşu yapmış olmaları. Kazandıkları tecrübe ile sıradaki vuruşlarda isabet şansları artacaktır. Buradan kazanılan how-now gemilerimizde ve karada hedef belirleyecek ekiplerimiz için gazdan bence çok daha değerlidir. Asıl önemli bir başka konu ise ülkemizin devlet şirketi ile hidrokarbon üretenler ve fiyatını belirleyenler safına geçmek istemesi, bu iradeyi göstermesi, önceden hard power dahil hazırlıklarını bitirmiş olmasıdır. Bence işin asıl zor yanı burasıdır. Gözden kaçırılan, bulunan gazın açıklandığı tarihin Mustafa Kemalin büyük taarruz emrini verdiği güne denk getirilmesi ve gaz çıkan sahanın adının da sakarya konulmasıyla, ilgili piyasa güçlerine ben de varım duruşu gösterilmesidir. Belli ki sırada açıklanacak olan daha büyük rakamlı gaz keşifleri ve petrolde var.
Eskiler lafın tamamı cahile söylenir derler, yöneticiler az ama öz satır aralarında açıklama yapıyorlar söylediklerinden anlaşılmaları biraz dikkat gerektiriyor.

Böyle önemli ve zor bir konuda muhalefetin de bilgilendirilip bir arada beraberce açıklansaydı, çok daha olumlu, sonuçları ise daha büyük olurdu.

Suçlu yine muhalefet oldu yani? :kiskis
Geldiğinden beri sadece politik konulara yorum yazıyorsun, neyin algısını yapıyorsun acaba? :sirit
İlk mesajların uydu alıcısıyla ilgili, gerisi sadece politik konular. İlginç. :kas

OMEGA Çevrimdışı

OMEGA 

Aktif Üye
22 Ocak 2020
384
58
yav @adem hocam hangi dünyadan bahsediyon? senin ağzın ne söyliyor kurban, bakınız orada 25 yıl emek etmiş bir emekçi ile tepe yandaşı biri sırtını bir yerden sağlama almış adamın tartışmasında, şu çok açık görülüyordu dosdoğru söyleyen bilimci mağrur bir durumda iken yalanı yüzünden okunan hs, nın oturduğu koltuk takı böbürlenmesine dikkatinizi çekerim, söylediği yalanlara kendi de inanmıyordu lakin fark eder mi??? sırtı kaya gibi sağlam işte bizde bilim adamı daha Allah tan belamızı mı İSTİYORUZ... bir şey daha sorayım 5 yıl içerisinde + olunur mu??? benim cevabım hayır. eee deme ki ben halt etmişim bal gibi de olunuyor, liyakat mı lazım hayır herkes biliyor neden olduğunu. keza cumhuriyeti rektörü evlere şenlik...h.salihoğlu gibi adamların tamamı bilim ilim adamı ve iş başında, diğerlerinin tamamı nakavt oldu bu memleket'te baboşun varsa bilim adamı da, ilim adamı da sensin.

aşure teğmen olmuş çalım satıyor, pırassa yüzbaşı olmuş dayak atıyor,mercimek çorbası yüzümüze bakmıyor, halimize bakıp ağlayan bulgur pilavı.. bu hikayeyi bildin mi? @ado hocam

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ne yazsam mahkemelik olurum. :kas
Görmek isteyene çok şey anlatıyor paylaştığın video, görmek istemeyen de heykel, Ekrem diye zırlar ne diyeyim. :haha1

Screenshot_2020-08-25-Sonunda-uzmani-oldugu-bir-konuda-konusma-imkani-yakalayan-Haberturk-ekibinde-yuzler-guluyor.png

Haberleri vs genelde internetten takip ediyorum, bu tür kuruluşlar kimi çıkarırsa çıkartsın dinleyesim gelmiyor.
Ya konuğu konuşturmazlar, ya da konunun uzmanı olmayanlar bir şey biliyormuş gibi konuşur.
Sevgili Umut ben ülkemiz ile ilgili haberleri dış basından veya Twitterdan takip ediyorum. Allah şahittir ki mesleki zorunluluğum olarak gelen ürünlerde görmem dışında şu kanalları ne açarım, ne izlerim ne de bunları adam yerine koyarım.

Mete Yarar ve tayfası olan her ..oktan anlayanlar takımını ekranlara HER KONU ile ilgili çıkartıp çıkartıp işin ucunu saraya yalakalığa bağlamaya biat etmiş bu zübükleri izlersem namert, dinlersem ..refsiz olayım.

E Çevrimdışı

Ertanpel 

Aktif Üye
9 Nis 2019
394
Bosverin bu bos haberleri bize is as degil bunlar lazim? bunlari izleyin bilgilenin Yeşilçam klasiklerinden daha komik heycanli????? yanlis anlayan olmasin tekrardan altini cizmem lazim saka yapiyorum bazilari yanlis anliyor sonra?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hiç bir harfini dahi es geçmeden yazdıklarınızın tamamını okudum.

Allah için tam anlamı ile tarafsız (Bana göre) bir yazı ve oldukça değerli benim için. Son satırınızdan alıntı yapma nedenim ise şu forumda defalarca rica ettiğim konuya vurgu yapılmış olması, yani ''Bizi de anlayın'' kısmı.

Bunu bir alınganlık ifadesi olarak yazmıyorum zira demek bu konuda ben gerçekten cahilmişim ki bana tamamını anlatmaları gerekiyormuş zira şu yazdıklarınız ile, devletin başındaki saygıdeğerin açıkladıkları arasında uzaktan yakından bir alaka yok bence.

Sürekli olarak zillet, öteki, terörist, hayın yaftası yapıştırılan bir tarafı böylesine önemli bir olayda da yanına almaması, Bu dönemin enerji ve tabii kaynaklar bakanı olmamasına rağmen damat Berat paşayı yine ön plana alması, ak partinin geçmişte de ne kadar başarılı işler yaptığı ve geçmişteki tek partili dönemin aman ne kadar da başarısız olduğu dışında ben hiç bir mesaj alamadım açıkçası.

Evet ülkemize bilim insanı lazım, ilim lazım, fen lazım ve en önemlisi ise BULUŞ adı altında namaz kılan robot sunmamaları lazım.

Bakın kendisini sevmem lakin Muharrem İnce nin bir tespiti var ve bence çok da haklı. ''Seviniyoruz ülkece bilmem ne kadar ürün ihraç ediyoruz diye. Sorarım size bunun ülkemize katma değeri ne?''

Çok doğru bir soru soruyor adam, Tamam sen 100.000 adet tv ihraç etmişsin ama adet başına 1 dolar kazanmışsın çünkü marka değerin yok. İthal ettiğimiz tv de ise adamlar ürün başına 10 dolar kazanmazsa buna başarı demiyor zira marka değerleri var.

Şimdi burada amacımın namaz kılan robotu eleştirmek olmadığını anlatmak istedim, Kim yapmış ise eline sağlık ama ülkemize bir katma değeri yok.

Ülkemizde kılmış olmak için veya partililer öyle görsün diye namaz kılan yüzbinlerce insan var zaten bunun bir de robotunun olmasına gerek yok. (Deşifre edemeyecek kadar yakınım olan birisi de bunlara dahildir, din ile uzaktan yakından ilgisi olmayan birisi sırf iş ilişkisinde olduğu kişi koyu akp li diye onun yanındaysa mutlaka camiye gider namaz kılar ve Allah şahittir ki ne dua ne de sure bilmez.)

Devletin en üstü dahil olmak üzere en önemlisi DİN kavramını devletin yönetiminden uzak tutulması gerektiğini anlamadan da bizde ne bilim insanı yetişir ne de yetişen bu ülkede kalır.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
yav @adem hocam hangi dünyadan bahsediyon? senin ağzın ne söyliyor kurban, bakınız orada 25 yıl emek etmiş bir emekçi ile tepe yandaşı biri sırtını bir yerden sağlama almış adamın tartışmasında, şu çok açık görülüyordu dosdoğru söyleyen bilimci mağrur bir durumda iken yalanı yüzünden okunan hs, nın oturduğu koltuk takı böbürlenmesine dikkatinizi çekerim, söylediği yalanlara kendi de inanmıyordu lakin fark eder mi??? sırtı kaya gibi sağlam işte bizde bilim adamı daha Allah tan belamızı mı İSTİYORUZ... bir şey daha sorayım 5 yıl içerisinde + olunur mu??? benim cevabım hayır. eee deme ki ben halt etmişim bal gibi de olunuyor, liyakat mı lazım hayır herkes biliyor neden olduğunu. keza cumhuriyeti rektörü evlere şenlik...h.salihoğlu gibi adamların tamamı bilim ilim adamı ve iş başında, diğerlerinin tamamı nakavt oldu bu memleket'te baboşun varsa bilim adamı da, ilim adamı da sensin.

aşure teğmen olmuş çalım satıyor, pırassa yüzbaşı olmuş dayak atıyor,mercimek çorbası yüzümüze bakmıyor, halimize bakıp ağlayan bulgur pilavı.. bu hikayeyi bildin mi? @ado hocam
Bildim maalesef :(

Geri
Üst Alt