O yayınlar normal kablo ile verilen yayınlar ,diğeri vericiden alınan -ki bazı yerlerde yapıyorlar daha sanırım- yayınlar,anten illa yayın merkezini görecek,ve önü açık olacak(tı),neler çekiyorduk o zamanlarAnalog yayın Türksat KabloTv'de devam ediyor, 23 kanal, Nat.Geo kanalı var tek artısı o, iki TV de dijital, diğer küçük TV lerde analog izliyoruz, bir ara 2017 de yanlış kalmadıysa aklımda, analog yayın kapanacaktı sonra süresiz ertelendi.
Analog deyince haliyle aklıma gelen kullandığım KabloTv'de ki analog ;)
Biliyorum hocam, yaşım 51, TRT 2 yeni açıldığında, çatılara çıkıp az anten çevirmedik yayını bulalım diye, renkli yayına geçtiğimizde de bir yakınımızın evinde toplanmış ve alkış fırtınası estirmiştik, hey gidi günler hey...O yayınlar normal kablo ile verilen yayınlar ,diğeri vericiden alınan -ki bazı yerlerde yapıyorlar daha sanırım- yayınlar,anten illa yayın merkezini görecek,ve önü açık olacak(tı),neler çekiyorduk o zamanlar
Bir de İzmirde kanal aratıyorduk,komşu Yunan kanalları bizimkilerden daha iyi geliyordu,bizimkileri almak için direği neredeyse 6-10 metre uzatıyorduk
Hiç sormaBiliyorum hocam, yaşım 51, TRT 2 yeni açıldığında, çatılara çıkıp az anten çevirmedik yayını bulalım diye, renkli yayına geçtiğimizde de bir yakınımızın evinde toplanmış ve alkış fırtınası estirmiştik, hey gidi günler hey...
;)
Hocam, ben Kablo TV analog yayını da ilk kez İstanbul'da bir akrabamın evinde görmüştüm, biz o zamanlar çatıda anten çevirip dururken onlar 60 a yakın kanal izliyorlardı, şaşırı kalmıştım, o gece de orada kalmıştık, tam yatmaya yakın bana "Biraz sonra Tutti Frutti başlayacak izlersin" deyip gitmişti uyumaya, TV de benim yatacağım odada bu arada, ben kendi kendime, o da ne ki acaba derken abovvv , ondan sonra gel de uyuHiç sorma
İşin tuhafı aynı yerden yayın yapıyorlardı ama bir kanal gelirken diğeri gelmiyordu,belediyeler yayın yapıyorlardı o zamanlar
Ne günlerdi onlar ,portakal,mandalin,narHocam, ben Kablo TV analog yayını da ilk kez İstanbul'da bir akrabamın evinde görmüştüm, biz o zamanlar çatıda anten çevirip dururken onlar 60 a yakın kanal izliyorlardı, şaşırı kalmıştım, o gece de orada kalmıştık, tam yatmaya yakın bana "Biraz sonra Tutti Frutti başlayacak izlersin" deyip gitmişti uyumaya, TV de benim yatacağım odada bu arada, ben kendi kendime, o da ne ki acaba derken abovvv , ondan sonra gel de uyu
4G - 5G hiçbir zaman 2G yaptığını yapamacak.!!!2005 te iletişim bakanlığı açıklama yapmıştı karasal dijital yayına geçilecek diye. 2015 yılı olarak. Yani DVB-T . Yani analog yayından temiz dijital yayın gelecekti. Lakin proje sadece testler ile kaldı. Dijital uydu veya karasal her türlü teknoloji iyidir lakin analog teknolojisi de düşük frekanslı olduğu için bence olmalı. Örneğin 4g veya 5g halen 2g görüşme yerini alamadı telefon işinde.