UE-43MU7000 / 7001 vs LG 43UK6470

D Çevrimdışı

duality2

Yeni Üye
1 Nis 2019
14
27
Merhaba.
Aşağıdaki modeller arasında kaldım
Philips 43PFS5301/12
LG 43UK6470
Samsung UE-43MU7000
Samsung UE-43MU7001

Samsung için yanlardan bakıldığında çok renk kaybı oluyor diyorlar tam karşıdan bakmak gerekiyomuş.
LG de bellek yetersiz uyarısı alınıyormuş ve samsungtan daha kötü görüntüsü var diyorlar. LGnin paneli IPS oysa.
Philips 1080p, philips hakkında bir bilgim yok fakat bu diğer ikisiyle yarışacak konumda olmayabilir çünkü tam smart değil ve donanım olarak daha güçsüz sanırım.

İçimden LG almak gerekiyor ama hangisi daha iyidir Samsung 7000 mi LG mi?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bu yazıyı çok yazdım biliyorum ancak, LG TÜRKİYE yetkililerinin servis politikaları nedeniyle hiç bir şekilde tüketiciler tarafından tercih edilmemesi gereken bir marka olduğunu ısrarla belirtmek gerekiyor.

Aylardır şu yazıları yazarım, kendileri ile irtibat da sağladım ancak muhatap kabul edip, lütfedip bir açıklama yapmaya dahi gerek görmüyorlar zira onların temel hedefleri ne kadar fazla ürün satılırsa o kadar iyi şeklindedir.

Haaa SAMSUNG markası veya PHILIPS markası vakıf mı? hayır onlar da elbette ticaret yapıyor ancak en azından SAMSUNG markasında karşınızda birmuhatap bulabiliyorsunuız.

Bu konuda VESTEL de eskiden çok iyiydi lakin ekonomik sıkıntılar belli ki bu markayı da vurmuş.

Yeri gelmişken yazayım.

''SAMSUNG TV LER YANDAN BAKINCA RENKLER BOZULUR'' yaklaşımı kısmen doğru olmakla birlikte EKSİK bilgi içermektedir.

''VA PANEL İLE ÜRETİLMİŞ TÜM MARKALAR, YANDAN BAKINCA RENKLERİ BOZAR'', cümlenin doğrusu bu olmalıydı :ok

IPS panel teknolojisi bize açı yönünden avantaj sağlasa da, maalesef ki tepkime zayıflığı izleme keyfine sekte vurmaktadır.

Eğer hem canlı renkler hem de yanlardan sorun yaşamak istemiyorsanız OLED teknolojisine yönelmeniz gerekir.

Buna keza sadece size fikir vermesi adına mutlaka herhangi bir SAMSUNG mağazsında 55NU8000 modelini izlemenizi tavsiye ederim.

PHILIPS markasını Siyah Beyaz tv ürettikleri yıllardan beri bilirim. Ambilıght özelliğine hayran kalıp, Zamanında PUS6262 modelini kullanarak anılarımı da talezemiş ve PHILIPS markasından neden uzak durmam gerektiğini hatırlamam vesile kılmıştım kendi kendime :kiskis

Eğer harici bir kutu ile kullanacaksam olabilir ancak kendi kumandası ve kendi uydusu ile kullanacaksam ASLA ama ASLA evime bir daha PHILIZ markası da sokmam :kiskis

PHILIPS alacaksanız en azından 7303 gibi bir model olmalı, Mümkünse daha da yükselip 100hz donanımsal panele sahip modeller tercih edilmeli ancak o paralara yükselince de neden PHILIPS alayım ki gider SONY alırım diye düşünürüm ben sizin yerinizde olsam. Bu sefer de sırf önünde SONY yazıyor diye ben buna bu parayı vermem diyor içimdeki şeytan :kop

Siz benden öneri alacaktınız değil mi? :alala

Sanırım bu gün sizin kafanızdaki karışıklıkları giderme değil, daha da karıştırma günümdeyim :kiskis

D Çevrimdışı

duality2

Yeni Üye
1 Nis 2019
14
27
Adem Helvacı Ado teşekkürler bilgilendirme için. Peki Samsung 43MU7000 mi tercih etmeliyiz Samsung 43NU7100 mü? İkisininde birbirinden üstün özellikleri var görünüyor. Rtings'ten baktığım kadarıyla birbirinden iyi olan yanları şöyle

MU7000:
Gerçek 8bit renk
Daha iyi kontrast
Daha iyi SDR Parlaklığı
Daha iyi HDR Parlaklığı
Daha iyi tepkime süresi
Daha iyi ses kalitesi
Daha iyi Smart özellikler

NU7100
Daha iyi görüş açısı(Yanlardan bakınca MU7000'e göre daha iyi)
Daha iyi siyah renkler(siyahlar siyah, griye dönmüyor)
Daha iyi yansıma
Daha iyi renk kalibrasyonu
Daha iyi resim kalitesi

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado teşekkürler bilgilendirme için. Peki Samsung 43MU7000 mi tercih etmeliyiz Samsung 43NU7100 mü? İkisininde birbirinden üstün özellikleri var görünüyor. Rtings'ten baktığım kadarıyla birbirinden iyi olan yanları şöyle

MU7000:
Gerçek 8bit renk
Daha iyi kontrast
Daha iyi SDR Parlaklığı
Daha iyi HDR Parlaklığı
Daha iyi tepkime süresi
Daha iyi ses kalitesi

NU7100
Daha iyi yansıma
Daha iyi resim kalitesi

Bulunabiliyor olduğu durumlarda tercihim MU7000 den yana oluyor lakin kime önerdim ise, bulamadıklarını söylemeye başladılar son zamanlarda.

Ben bu iki modeli %98 oranda birbiri ile aynı görüyorum, elbette birbirine artı eksileri var dense de bu da biraz tartışmaya açık bence. :ok

turkaahmet Çevrimdışı

turkaahmet

Aktif Üye
24 Ocak 2019
108
44

MU7000:
Gerçek 8bit renk
Daha iyi kontrast
Daha iyi SDR Parlaklığı
Daha iyi HDR Parlaklığı
Daha iyi tepkime süresi
Daha iyi ses kalitesi

NU7100
Daha iyi yansıma
Daha iyi resim kalitesi

ben sırf akıllı kumanda ve bluetooth için mu7000 aldım

hb de şuan günün fırsatında hemde samsung türkiye satıyor ben 140 lira pahalıya evmode den almıştım :) nasip işte

Geri
Üst Alt