TV'NİN KAÇ YIL ÖMRÜ OLUR

sametAKSU Çevrimdışı

sametAKSU

Aktif Üye
7 Nis 2020
295
Arçelik bir tv aldım yaklaşık 9 yıldır kullanıyorum, birde beko var 102 ekran beko 4 yıl oldu
gelelim asıl meseleye bunların ömrü ortalama nedir ? :deli

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Bak bende bir Panasonic plazma var 11 yaşında bir kere yıldırım çarptı, trafosu değişti onun dışında hiçbir şeyi yok, bir tane de Vestel 65 ub 9100 var garantisi yeni bitti 3 yıllık ne zaman bozulacak diye bekliyorum, demem o ki eskilerden korkma yenilerden kork artık o üretim kalitesi maalesef kalmadı, mümkünse olabildiğince ek garanti satın alıp süreyi uzatmak lazım.

sametAKSU Çevrimdışı

sametAKSU

Aktif Üye
7 Nis 2020
295
Bak bende bir Panasonic plazma var 11 yaşında bir kere yıldırım çarptı, trafosu değişti onun dışında hiçbir şeyi yok, bir tane de Vestel 65 ub 9100 var garantisi yeni bitti 3 yıllık ne zaman bozulacak diye bekliyorum, demem o ki eskilerden korkma yenilerden kork artık o üretim kalitesi maalesef kalmadı, mümkünse olabildiğince ek garanti satın alıp süreyi uzatmak lazım.
aslında ,tv nin içindeki lambaların ömrünü merak etmiştim, diyelimki ful hepsi bitti led lerin ömrü kaça değişir yada yeni tv mi almak gerekir

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
aslında ,tv nin içindeki lambaların ömrünü merak etmiştim, diyelimki ful hepsi bitti led lerin ömrü kaça değişir yada yeni tv mi almak gerekir
Bunu Adem Helvacı Adem Helvacı ustamız daha iyi bilir ama geçen okudum bir mesajında 55 inch malzeme, işçilik 1000 lira civarına maloluyormuş, ebat küçüldükçe fiyat düşüyor elbette

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Bir de panel ömrü konusu var, her modele göre değişmekle beraber kabaca 50000 saat ömürden söz edilir literatürde, bu da günlük 10 saat kullanımdan 5000 gün yani 12-13 yıl falan dayanır, yani ledler sönerse de bu kriteri hesaba katıp değerlendirme yapmak lazım tamir için

sametAKSU Çevrimdışı

sametAKSU

Aktif Üye
7 Nis 2020
295
Bir de panel ömrü konusu var, her modele göre değişmekle beraber kabaca 50000 saat ömürden söz edilir literatürde, bu da günlük 10 saat kullanımdan 5000 gün yani 12-13 yıl falan dayanır, yani ledler sönerse de bu kriteri hesaba katıp değerlendirme yapmak lazım tamir için
panel ömrü biterse değişimmi ? yeni tv mi ?

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
52
2010 yilinda 42 inc premier lcd tv aldim masallah hala bana misin demiyor ilk gunku gibi net ve canli onu validenin odaya koydum gunde 7-8 saat garanti acik nema problema ps: kontrol ettim artik tv üretmiyorlar

Son düzenleme:
ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
Bende Samsung 40D5000 var maşallahı var Allah nazardan korusun :) 10 yılda başına gelmeyen kalmadı üstüne su bira dökülmeyen kalmadı temizlikci puf düşürdü üstüne oğlum sağolsun üstüne çıktı salladı kurşun kalemle panele yazı yazdı kaç kere kumanda fırlatıldı tık yok daha tornavida değmedi

Eski toprak oldu iyice artık bu kadar sağlam yapmıyorlardır herhalde yada şans diyelim

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Değişir ,kullanıma-malzemeye elektrik git-gellerine göre .
Bende bir tane noname bir lcd tv var,15-16 yıllık ,belki de daha fazladır :) ,hiç tamir görmemiş ,ta ki düşüp floresanlar kırılana kadar,kırılınca bana verdiler "ne yaparsan yap,senin olsun" dendi,söktüm tüplerini ,paneli kırık samsung tvnin ledlerini ve güç kaynağını taktım, halen kullanıyorum(köyde) ,yani kırılmasa halen orjinal olarak çalışacak :ok

Geri
Üst Alt