aslında ,tv nin içindeki lambaların ömrünü merak etmiştim, diyelimki ful hepsi bitti led lerin ömrü kaça değişir yada yeni tv mi almak gerekirBak bende bir Panasonic plazma var 11 yaşında bir kere yıldırım çarptı, trafosu değişti onun dışında hiçbir şeyi yok, bir tane de Vestel 65 ub 9100 var garantisi yeni bitti 3 yıllık ne zaman bozulacak diye bekliyorum, demem o ki eskilerden korkma yenilerden kork artık o üretim kalitesi maalesef kalmadı, mümkünse olabildiğince ek garanti satın alıp süreyi uzatmak lazım.
Bunu Adem Helvacı ustamız daha iyi bilir ama geçen okudum bir mesajında 55 inch malzeme, işçilik 1000 lira civarına maloluyormuş, ebat küçüldükçe fiyat düşüyor elbetteaslında ,tv nin içindeki lambaların ömrünü merak etmiştim, diyelimki ful hepsi bitti led lerin ömrü kaça değişir yada yeni tv mi almak gerekir
10 yıldı 7ye düştü diye biliyorum ben de ama bu yedek parça bulundurmak için gerekli süre, gerçi buna bile uymuyor çoğu firma ama neyse ?Kanuni ömür ve destek 7 yıl sağlanıyordu değişti mi bilmiyorum.
panel ömrü biterse değişimmi ? yeni tv mi ?Bir de panel ömrü konusu var, her modele göre değişmekle beraber kabaca 50000 saat ömürden söz edilir literatürde, bu da günlük 10 saat kullanımdan 5000 gün yani 12-13 yıl falan dayanır, yani ledler sönerse de bu kriteri hesaba katıp değerlendirme yapmak lazım tamir için
Yani ben ömrü bitip kendi kendine biten panel hiç görmedim, mutlaka daha önce başka bir yerden arıza veriyor, anakart, ledler, beslemeler, vs. yani her şey yolunda gitse bile parçalar eskimiş olacak, bu durumda ben yeni panel alırdım. ?panel ömrü biterse değişimmi ? yeni tv mi ?