TV Tavsiyesi 65" 4K

C Çevrimdışı

creatures

Aktif Üye
17 Tem 2019
72
42
televizyonum vardı, ancak bizim ufaklığın kumanda darbesine maruz kalarak (kumandayla tenis oyunu oynarken :) ) camı kırıldı ve kullanılamaz hale geldi. Önceden de 42" var, halen çalışır.
Genel olarak oldukça memnundum, akıllı hale apple tv ile getiriyordum. IP TV, netflix vb...
Uydu alıcı olarak ta kendisini kullanıyordum epey işimi görüyordu. Kanal geçişleri epey hızlıydı.
Zaman zaman da bazı filmleri hdmi kablosuyla bilgisayarı bağlayarak izliyordum.
Film izlerken orijinallikten yana olduğum için altyazı ile izlemeyi tercih ederim.
Oyun şu anda yok ilerleyen zamanlarda konsol bağlamak olarak olabilir.
Harici ses sistemim yok, tvninki yetiyordu.

İzleme mesefesi yaklaşık 4 m olacak. 55" de yeterli gelir aslında ancak hanım büyük olsun diye ısrarı var.
Genel kullanım klasik hd tv kanalları (720p) uydudan izleme %60, %35 (dizi+film) %5 de maç olur.

Televizyon seçimi konusunda kafa karışmış durumda, alışkın olduğumuz renkler plazmadan ötürü doğal renkler.
Özellikle plazma'dan geçiş ve bahsettiğim kullanım olarak ne tavsiye edersiniz?
Şimdiden çok teşekkürler, yanıtlarınız için.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
selam bu konularda ado bilgilidir onu etiketledim müsait zaamnda dönüş sağlayacaktır. Adem Helvacı Ado
o zamana kadar şu linkleri kontrol edebilirsiniz

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
selam bu konularda ado bilgilidir onu etiketledim müsait zaamnda dönüş sağlayacaktır. Adem Helvacı Ado
o zamana kadar şu linkleri kontrol edebilirsiniz
Kardeşim argüman paylaşmışsın resmen. daha ne diyek :kiskis

C Çevrimdışı

creatures

Aktif Üye
17 Tem 2019
72
42
Araştırma yapmayı severim dün Adem Bey'in neredeyse tüm videolarını izledim, özellikle yorum kısımlarına okudum.
Aslında 65UD9000 iyi fiyata düştü haftasonu (4000 TL civarı) ancak araştırma devam ederken alamadım.
65UD9860'de 9000 gibi VA,IPS karışık mı çıkıyor?
65RU7100 nasıldır 9860'a göre 9000' e karşı Adem hocamın yorumunu bildiğimden sormadım :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

65RU7100/65NU7100 olacak şekilde düzelteyim.

C Çevrimdışı

creatures

Aktif Üye
17 Tem 2019
72
42
Rtings.com daki sonuçlara da bakıyorum orada frekanslar 60/120 hz olacak şekilde değişiyor. Türkiye yani Avrupa’da üretilen mainboardlar 50/100 hz olacak şekilde mi çıkıyor?

C Çevrimdışı

creatures

Aktif Üye
17 Tem 2019
72
42
İlginç bizdekiler de 60hzlik olsa daha iyi olmaz mıydı.
65RU7100/65NU7100 i Vestel 65UD9860’e kıyaslayabilir miyiz?

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
7100 daha iyi diye biliyorum tavsiyede pek bulunmuyorum bu nedenle ezberimde teknik bilgi olarak pek yok

C Çevrimdışı

creatures

Aktif Üye
17 Tem 2019
72
42
İkisi aşağı yukarı aynı fiyat Adem hocanın teknik incelemesine tekrar baktım 65UD9860’in VA panelmiş bu panel sabit sanırım yani 9000 gibi değişmiyor.
ikisinin panel farkı var mıdır? Birinin anakartı 130S diğeri 130. Yani iki model de VA olunca fark oluyor mu, renk açısı gibi.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Plazmadan sonra her LCD size zorluk yaşatacaktır bence. Özellikle ufak ama belirgin hatalara takılan biri iseniz. ?
Açıkçası 4K yayın az, 4K panelde daha düşük çözünürlükte yayın izleyeceğiniz için 55" üzeri panel gözlerinizi yorabilir.

C Çevrimdışı

creatures

Aktif Üye
17 Tem 2019
72
42
Ever hepsi pastel boyalarından çıkmış gibi rengarenk ve göz alıcı geliyor ?
Işık süzmesi ve bulutlanma gibi kavramlar var bir de aklımı yoran. Kimi alt yazı çıkınca parlama oluyor demiş. Bu tip şeyler yorar beni ?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Ever hepsi pastel boyalarından çıkmış gibi rengarenk ve göz alıcı geliyor ?
Işık süzmesi ve bulutlanma gibi kavramlar var bir de aklımı yoran. Kimi alt yazı çıkınca parlama oluyor demiş. Bu tip şeyler yorar beni ?

LCD'de arka aydınlatma var. PDP gibi değil.
Tam siyah performansını her model veremez.

Bütçe varsa Samsung QLED bakın. :hihi

C Çevrimdışı

creatures

Aktif Üye
17 Tem 2019
72
42
Bugün bir bakacağım tvlere qled bütçeyi sarsar.
Adem hocanın vestel 75 videosu var Adem Helvacı Ado onu tekrar izliyorum. Model olarak aşağı yukarı benzerdir diye düşüyorum 9860’dan

Geri
Üst Alt