Tv sinyal gitmesi

E Çevrimdışı

edward 

Yeni Üye
9 Şub 2019
45
Merhaba Phılıps marka tvde sinyal gidiyor uydu kablosunu söküp taktıgımızda yada tekrar ucundaki konnektörü söküp taktıgımızda tekrar geliyor.Bazen hemen gidiyor bazen günlerce sorun olmuyor.
Tv yakınlarında kopuk vardır diye kablodan 1 metre kestik konnektörü tekrar taktık bir süre sorun yoktu yine başladı.
Aynı çanaga baglı diger tvlerde sorun yok.
Harici uydu ile denedik onda aynı sorunu yaptı.

Kablo kopuk olsa neden söküp taktıgımızda düzeliyor? Ayrıca bazen günlerce sorun olmuyor bazen söküp takınca hemen gidiyor.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Çoklu LNB mi kullanıyorsun,(2li-4lü gibi) cevap evet ise ,o kablonun lnbye bağlı konnektörünü de kontrol et bence,tekli kabloya bak bakalım boyu yeterince uzunmu (konnektörün vidalı kısmına kadar olacak uzunluğu - kabaca böyle yazdım) ,eğer merkezi sistem kullanıyorsan yine aynı yöntemi kullanarak kablo ve konnektörü kontrol et,dıştaki çoklu kablo (hasır gibi olan) konnektör şasesine değiyormu kontrol et,değmiyorsa sıkıntı çıkarır,değmeli yani :)

E Çevrimdışı

edward 

Yeni Üye
9 Şub 2019
45
konnektör şase baglantısında sorun yok.lnb çoklu eger boş yer varsa kablonun yerini degiştireyim bakalım.lnb konnektöründe yenisini alıp degiştireyim.

kopuk olsa söküp takınca neden düzeliyor diye düşünmeden edemiyorum.İlk başlarda tv dahili uydusu bozuldu galiba deyip harici uydu ile deneyince anladım ki tvde sorun yok.

Umarım lnbde boş yer vardır.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Hımm,o zaman kabloyu salla bakalım görüntü kaybolacakmı,içerden kopukluk varsa ortaya çıkıyor da :) ,ayrıca LNBye de bakabilirsin ,problem orada da olabilir,hatta harici uydu cihazında sinyal barlarını görüyorsan oraya da bak bakalım,görüntü kaybolunca seviyeler ne alemde (%0 - %5 uydu-lnb bağlantısı yok anlamına gelir basitçe) ,arada diseq-c varsa ona da bakabilirsin

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
yüzde 40 lara düşüyor yanlış hatırlamıyorsam sinyal kalitesi
Hımm,biri %40 diğeri %0 oluyor o zaman ,bağlantı sorunu da olabilir lnb de ve kablo tabii.Şunu da kontrol et bir ara sorun olduğunda,lnbden diğer tvleri çıkart bakalım nasıl davranacak ,diğer tvler söküldüğünde yayın geliyorsa veye kırılmalı olarak da geliyorsa kesin LNB gibi görünüyor derim o zaman :)

E Çevrimdışı

edward 

Yeni Üye
9 Şub 2019
45
15746095239926867234444739846549.jpg

Durum bu şekilde bazen anlık olarak sinyal gücü sıfıra düşüp geri çıkıyor

S Çevrimdışı

SONKULLANICI

Aktif Üye
16 Nis 2019
234
64
Vestel ud 8200 dahili uydu alıcısında sinyal gücü 90 kalite 99 .Aynı kabloyu söküp,harici uydu alıcıya takıyorum sinyal gücü 68-69 kalite 99 .Harici uydunun C tunerine bağlı Kablo tv de ise bu oranlar 95 / 99 şeklinde.Bu normal mi arkadaşlar?Yoksa harici uydu alıcının tunerinde bir sorun mu var, yada bir ayarsızlığı mı var acaba?

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
her cihazın sinyal tüner alım gücü farklıdır aynı hatta farklı değerler gösterebilir sorunsuz izleniyorsa takmayın kafanıza.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Vestel ud 8200 dahili uydu alıcısında sinyal gücü 90 kalite 99 .Aynı kabloyu söküp,harici uydu alıcıya takıyorum sinyal gücü 68-69 kalite 99 .Harici uydunun C tunerine bağlı Kablo tv de ise bu oranlar 95 / 99 şeklinde.Bu normal mi arkadaşlar?Yoksa harici uydu alıcının tunerinde bir sorun mu var, yada bir ayarsızlığı mı var acaba?
kimi harici uydu alıcılar 70 i sinyal kalite olarak geçmez yazılım birde kullanılan malzeme
kaynaklı oluyor

S Çevrimdışı

SONKULLANICI

Aktif Üye
16 Nis 2019
234
64
Sinyal kalitesi 99 larda, sinyal gücü 68-69 larda harici uydunun.Görüntü kalitesin de sorun yok.Tamam o zaman öyle kullanıp gideceğiz.Takacak bir sorun yok demektir.Teşekkürler arkadaşlar.

Geri
Üst Alt