TV Özellikleri PC ile çalışır mı?

S Çevrimdışı

Siyahdranza

Yeni Üye
19 Şub 2025
3
28
İyi forumlar ben odama bir tv almayı düşünüyorum hazır almışken de ortanın bir üstü alıp ne cimrilik edeyim ne de para saçayım diyorum ancak çok fazla tv içeriği tüketen biri olmayarak herhangi bir dijital platform aboneliğim de yok ve pc'yi kullanmak daha kolay olduğundan dolayı pc'yi hdmi ile tv'ye bağlayarak izleme yapmak istiyorum aklımdaki soru şu;

PC ile bir film açtığımda gerek ses olsun gerek görüntü ile ilgili TV'nin yapay zeka özellikleri çalışır mı?

işe yaramaz bir 720p'yi 1080P'yi televizyonun mükemmel gösteremeyeceğini ben de biliyorum ama diyelim ki filmbol sitesinde var olanlar gibi bir dosyada codecler falan mevcutsa bu yapay zeka özelliklerinin çalışıp çalışmayacağını merak ediyorum ya da bu dijital platformların üyeliğini alsam yine tv'den açtığımda özellik çalışır mı çalışmayacaksa ve monitörde izlediğim gibi standart bir görüntü alacaksam güzel bir televizyon almanın pek de anlamı kalmıyor benim için.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,208
Görüntü iyileştirmeleri renk iyileştirmeleri.
Çalışır, her port için ayrı ayar profili bile yapabilirsiniz.
Ama asıl olay köfte ekmek ilişkisi maalesef.
Vestel, Arçelik alsanız da alacağınız max. performans bellidir.
Mühendislik belli seviyede çünkü.

Tabi şu da var, mühendislik yapan markalar da işin pazarlamasıyla beraber bazı serilerini gereksiz pahalıya satabiliyor.

Önemli olan kullanım senaryonuza göre model seçmek.
Akşama kadar haber kanalları izleyeceğim diyen birine OLED al diyemeyiz.
Çünkü teknolojisi gereği o işe pek uygun değil.

Siz bir TV alacaksanız, kullanım senaryonuzu ve bütçenizi belirtin, arkadaşlarla yardımcı olalım.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
620
45
Görüntü iyileştirmeleri renk iyileştirmeleri.
Çalışmasına çalışır da bunu istediğinizden emin misiniz?
Nedeni ne gelince. Öncelikle TV'lerde ve bilgisayarlarda hangi parça ne işi yapıyor ona bakmamız lazım.

TV'lerde ki görüntü işleme teknolojilerin (sizin yapay zeka dediğiniz kısım) görevi yayınlardaki analog-dijital çevrim sırasında oluşan kayıpları gidermektir. Bu nedenle girişten gelen sinyali, görüntü işleme birimi işler ve sonrasında panele iletir. Bu da aslında girişten uygulanan sinyalin belli bir gecikme süresi ile panele iletilmesine neden olur çünkü görüntüyü işlemek için zamana ihtiyaç vardır.

Görüntü kaynağı bilgisayar ise bu durumda bilgisayarınızın ekran kartı görüntüyü zaten işlemektedir ve bu tamamiyle dijital bir işlemdir. Yani televizyonun girişine zaten olabilecek en iyi kalitede sinyal gelmektedir. Bu sinyali tekrar televizyona işletmek, paneldeki görüntüye ne katacaktır?
Öncelikle daha önce de dediğim gibi televizyonun görüntü işlemi birimi bu sinyali işlemek için zamana ihtiyacı var. Bu yaptıracağınız işleme göre yarım saniyenin bile üstüne çıkabiliyor. Buna da "input lag" deniyor. Bu durumda mouseunuzu hareket ettirdiğinizde ekranda mouseunuz yarım saniye sonradan hareket edecek demektir. Bu da el göz senktronizasyonunda gerçekten sıkıntı çıkartıyor.

Bu nedenle televizyonlarda resim/görüntü modlarında "pc modu", "oyun modu" gibi seçenekler oluyor. Bu şekilde televizyon görüntü işleme birimlerini komple devre dışı bırakıp gelen sinyali direkt panele iletiyor ve bu input lag'ı minimize ediyor.

S Çevrimdışı

Siyahdranza

Yeni Üye
19 Şub 2025
3
28
Çalışmasına çalışır da bunu istediğinizden emin misiniz?
Nedeni ne gelince. Öncelikle TV'lerde ve bilgisayarlarda hangi parça ne işi yapıyor ona bakmamız lazım.

TV'lerde ki görüntü işleme teknolojilerin (sizin yapay zeka dediğiniz kısım) görevi yayınlardaki analog-dijital çevrim sırasında oluşan kayıpları gidermektir. Bu nedenle girişten gelen sinyali, görüntü işleme birimi işler ve sonrasında panele iletir. Bu da aslında girişten uygulanan sinyalin belli bir gecikme süresi ile panele iletilmesine neden olur çünkü görüntüyü işlemek için zamana ihtiyaç vardır.

Görüntü kaynağı bilgisayar ise bu durumda bilgisayarınızın ekran kartı görüntüyü zaten işlemektedir ve bu tamamiyle dijital bir işlemdir. Yani televizyonun girişine zaten olabilecek en iyi kalitede sinyal gelmektedir. Bu sinyali tekrar televizyona işletmek, paneldeki görüntüye ne katacaktır?
Öncelikle daha önce de dediğim gibi televizyonun görüntü işlemi birimi bu sinyali işlemek için zamana ihtiyacı var. Bu yaptıracağınız işleme göre yarım saniyenin bile üstüne çıkabiliyor. Buna da "input lag" deniyor. Bu durumda mouseunuzu hareket ettirdiğinizde ekranda mouseunuz yarım saniye sonradan hareket edecek demektir. Bu da el göz senktronizasyonunda gerçekten sıkıntı çıkartıyor.

Bu nedenle televizyonlarda resim/görüntü modlarında "pc modu", "oyun modu" gibi seçenekler oluyor. Bu şekilde televizyon görüntü işleme birimlerini komple devre dışı bırakıp gelen sinyali direkt panele iletiyor ve bu input lag'ı minimize ediyor.
Teşekkürler evdeki smart tv'deki tarayıcı kötü olduğu için düşüncem film izlerken aldığım tv'yi bilgisayara bağlayarak izlemekti ama biraz daha araştırdıktan sonra stremio gibi uygulamalar sayesinde böyle bir duruma hiç de ihtiyaç yokmuş 55c655 pro aldım. Şu an film izlerken bir sıkıntım yok. Ayrıca tarayıcı da iyi iş yapıyormuş. Sadece zaman zaman daha iyi bir TV alsa mıydım diye düşünüyorum.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,208
Teşekkürler evdeki smart tv'deki tarayıcı kötü olduğu için düşüncem film izlerken aldığım tv'yi bilgisayara bağlayarak izlemekti ama biraz daha araştırdıktan sonra stremio gibi uygulamalar sayesinde böyle bir duruma hiç de ihtiyaç yokmuş 55c655 pro aldım. Şu an film izlerken bir sıkıntım yok. Ayrıca tarayıcı da iyi iş yapıyormuş. Sadece zaman zaman daha iyi bir TV alsa mıydım diye düşünüyorum.
API ve işlemci farkı sağ olsun.
Samsung Tizen de alsanız, çıkabileceğiniz donanım kapasitesi belli.
O yüzden çok takılmayın.
Hala bir PC seviyesine gelmiş değiller.
PC'yi geçtim, üst seviye bir akıllı telefon kadar bile değiller bence.

Geri
Üst Alt