Tv Kartından Monitöre Görüntü Aktarma 17mb140

K Çevrimdışı

kimkidük 

Aktif Üye
12 Eyl 2018
114
37
Arkadaşlar merhaba. Ekranı kırılan Hı-Level 32HL550 model tv'min atıl kalan anakartını söktüm. Elimde bir adet kullanmadığım, 19 inç Vestel (DMT19W-1DX4-VS) model monitör mevcut. Monitörde DVI ve VGA girişleri mevcut. Tv'nin bu atıl kartını, bu monitöre bağlamak istiyorum. Biraz araştırdığımda bununla alakalı hazır devre kartlar vs gibi şeyler olduğunu gördüm. Biraz tuzlu olabilirler. Kimi Tv'lerin de hdmı'larında OUT olduğundan, monitörlere sadece bir hdmı to vga dönüştürücü ile görüntü alanlar da var. Bu TV kartının HDMI'larının herhangi birinde out var mıdır? Bu işlem için ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler, saygılar.
Anakart resmi ektedir. Teşekkürler.

WhatsApp-Image-2023-06-16-at-21.57.50.jpg

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Bu sistem oldu diyelim Tv psu ledler varken 80-100 watt civarı güç tüketiyor.
Ledler yokken kaç watt tüketiyor aynı değere yakın tüketim varsa elektrik faturasına katkı sağlar.
12wat tüketim yapan TVBox alıp keyfine bakmak varken.

K Çevrimdışı

kimkidük 

Aktif Üye
12 Eyl 2018
114
37
değişik bir proje olacak umarım olur.:tara
bakalım hocam. belki birilerinden bir ışık çıkar

Bu sistem oldu diyelim Tv psu ledler varken 80-100 watt civarı güç tüketiyor.
Ledler yokken kaç watt tüketiyor aynı değere yakın tüketim varsa elektrik faturasına katkı sağlar.
12wat tüketim yapan TVBox alıp keyfine bakmak varken.
Hocam bu ihtiyaçtan doğan bir proje değil. Tv box'da smartlı Tv'miz de mevcut zaten. Atıl ürünleri nasıl değerlendirebiliriz gibi bir beyin fırtınası maksat. Yapılabilirse başka arkadaşlar için de işe yarar bir yol olur belki. Ben de bundan bir sonuç alırsam, monitörü köyümdeki küçük atölyeme koyacağım. Öyle sabah akşam açıp kullanacağım bir şey olmayacak. Yani tüketim sorun değil.

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
Olmaz.
Bir dönem scart üzerinden diğer tvlere görüntü çıkışı verilebiliyordu sanırım ama emin değilim.
O HDMI out dediğiniz olay muhtemelen HDMI ARC olabilir.
MB82 zaten eski kart, MB1xx'lere kadar ARC desteği olmadı.
Ki o ARC dediğimiz şey de, Audio Return Channel, yani ses geri dönüş kanalı.
Soundbar vs ses sistemleri için.

HDMI çıkışlı bir uydu alıcı veya android box alıp, DVI to HDMI dönüştürücü ile bağlayabilirsin belki.
Monitörün çözünürlüğü 1440x900, en fazla 1280x720 de kullanabilirsin.
Muhtemelen girdiğin strese değmez.
DVI dönüşümü de başarılı olmayabilir.
Vertical frekansı 1280x720'de kaç destekliyor o da önemli.
HDMI to VGA aktif dönüştürücü de deneyebilirsin.

Monitörü söküp de MB82'nin LVDS girişine falan bağlamayı deneme sakın, muhtemelen konnektör tipi uymayacaktır.
Uysa bile pin outlar yani çıkışlar farklı olacağından elindeki monitörden de olursun benden söylemesi.
Ki sadece çıkış da yetmez, o kartların lvds çıkışları bile takılacak panele göre değişiyor.
Hem LVDS konnektörü, hem LVDS konnektöründen önceki pasif bileşenler, jumperlar vs.

Biraz şemaları incelersen dediğimi anlayabilirsin.
Bütün bildiklerimi yazdım. Kolay gelsin. :sirit

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
bakalım hocam. belki birilerinden bir ışık çıkar

Hocam bu ihtiyaçtan doğan bir proje değil. Tv box'da smartlı Tv'miz de mevcut zaten. Atıl ürünleri nasıl değerlendirebiliriz gibi bir beyin fırtınası maksat. Yapılabilirse başka arkadaşlar için de işe yarar bir yol olur belki. Ben de bundan bir sonuç alırsam, monitörü köyümdeki küçük atölyeme koyacağım. Öyle sabah akşam açıp kullanacağım bir şey olmayacak. Yani tüketim sorun değil.
VGA TO HDMI alıp TVBox taktım ama sen daha ileri bişeyler istiyorsun HDMI girişli uydu alıcısı bile takabilirsinde tv anakartı ile görüntü almak :kiskis

K Çevrimdışı

kimkidük 

Aktif Üye
12 Eyl 2018
114
37
Olmaz.
Bir dönem scart üzerinden diğer tvlere görüntü çıkışı verilebiliyordu sanırım ama emin değilim.
O HDMI out dediğiniz olay muhtemelen HDMI ARC olabilir.
MB82 zaten eski kart, MB1xx'lere kadar ARC desteği olmadı.
Ki o ARC dediğimiz şey de, Audio Return Channel, yani ses geri dönüş kanalı.
Soundbar vs ses sistemleri için.

HDMI çıkışlı bir uydu alıcı veya android box alıp, DVI to HDMI dönüştürücü ile bağlayabilirsin belki.
Monitörün çözünürlüğü 1440x900, en fazla 1280x720 de kullanabilirsin.
Muhtemelen girdiğin strese değmez.
DVI dönüşümü de başarılı olmayabilir.
Vertical frekansı 1280x720'de kaç destekliyor o da önemli.
HDMI to VGA aktif dönüştürücü de deneyebilirsin.

Monitörü söküp de MB82'nin LVDS girişine falan bağlamayı deneme sakın, muhtemelen konnektör tipi uymayacaktır.
Uysa bile pin outlar yani çıkışlar farklı olacağından elindeki monitörden de olursun benden söylemesi.
Ki sadece çıkış da yetmez, o kartların lvds çıkışları bile takılacak panele göre değişiyor.
Hem LVDS konnektörü, hem LVDS konnektöründen önceki pasif bileşenler, jumperlar vs.

Biraz şemaları incelersen dediğimi anlayabilirsin.
Bütün bildiklerimi yazdım. Kolay gelsin. :sirit
in out tuşlu scartlarla görüntü aktardığını iddia edenler de var hocam. Hdmı arc bu kartta mevcut. Fakat mesajın devamında yazdığınız gibi ARC bu iş için uygun değil. Direkt HDMI out yazılı bir çıkış olması lazım. LVDS'nin datasheeti olmadan, öylece rastgele tabi takılmaz. Bu işler için lvds - hdmı dönüştüren aliexpresste kartlar mevcut. (ekran modelinize göre kablo ve Fakat gereksiz maliyet oluşturacağından hiç bakmadım bile. İlginiz için teşekkürler.

L Çevrimdışı

luckyfather

Aktif Üye
25 May 2018
105
56
Zamanında elimde olan notebook ekranı için nasıl değerlendiririm sorusuna karşılık bana mantıklı gelen şey resimdeki lider kablo çeşitleri ve bağlantı seti ile tv'ye çevirmekti yapanlar yokmu.. çok var

IMG_20230616_231351.jpg

cevirici.jpg

Benim sadece fikir vermek amacım bunlar olacak diye yazmadım ....

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Zamanında elimde olan notebook ekranı için nasıl değerlendiririm sorusuna karşılık bana mantıklı gelen şey resimdeki lider kablo çeşitleri ve bağlantı seti ile tv'ye çevirmekti yapanlar yokmu.. çok var

IMG_20230616_231351.jpg

cevirici.jpg

Benim sadece fikir vermek amacım bunlar olacak diye yazmadım ....
Bende 80 ekran çin malı çok eski lcd var,içindeki kart bunlardan :) ben onu lede çevirdim lambaları kırılınca :ok

Geri
Üst Alt