Tv değişim ya da onarım

R Çevrimdışı

refikmat

Yeni Üye
9 Tem 2023
3
38
Merhaba, bir hafta önce Samsung 65Q60C tv aldım. Gelip kurulup yaptıkları günün akşamında tv kenarında açıklık olup ışık sızdığını farkettim. Servis bugün gelip inceledi. Fabrika çıkışı hatalı olduğunu söylediler. Samsung merkeze bildireceklerini söyledi. Muhtemelen değişim ya da aldığınız fiyatın yüzde 25 i oranında ücret iadesi teklif edip panel değişimi teklif edecekler dedi.
Panel değişimini seçerseniz gelip evde değiştireceğiz dedi.
Böyle bir durumda hangisini seçmeliyim kararsız kaldım. Soracak uzman tanıdığımda yok maalesef. Yorumlarınız için teşekkür ederim şimdiden.

IMG_4208.jpg

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Alacağınız üründe aynı problemin olup olmayacağını kimse garanti edemez. Ancak siz de problem giderilene kadar değişim isteme hakkına sahipsiniz. Eğer durum garanti olsun, gözümün önünde işlem yapılsın ve kafam rahat olsun derseniz panel değişimi mantıklı olur.

Bu tavsiye diğer haklarınızın olmadığı anlamına gelmez. Genel itibariyle yaşanabilen bir problem olduğu için, değişim kararı problemi %100 çözmediği için böyle bir tavsiyede bulunuyorum. Ayrıca açıkçası işin içinde %25 ücret iadesi de olduğu için (BANA GÖRE) en garanti çözüm bu.

R Çevrimdışı

refikmat

Yeni Üye
9 Tem 2023
3
38
Teknik servisin bana anlattığına göre arkada iki vida söküp arka kısımdaki anakartları yeni panele takacaklarmış. Yani bu sorunlu paneli söküp yeni gelen paneli yapıştırma falan yapmayacaklar mı anlamadım. Eğer sadece anakartlar yeni gelen panele takılacaksa evet ücret iadesi alıp panel değişimi mantıklı gibi.
Eğer paneli söküp montajı için silikon bant falan kullanacaklarsa bilmiyorum ne derece profesyonel olacak. 🤷‍♂️

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Teknik servisin bana anlattığına göre arkada iki vida söküp arka kısımdaki anakartları yeni panele takacaklarmış. Yani bu sorunlu paneli söküp yeni gelen paneli yapıştırma falan yapmayacaklar mı anlamadım. Eğer sadece anakartlar yeni gelen panele takılacaksa evet ücret iadesi alıp panel değişimi mantıklı gibi.
Eğer paneli söküp montajı için silikon bant falan kullanacaklarsa bilmiyorum ne derece profesyonel olacak. 🤷‍♂️
Yetkili servis düzeyinde yapılan değişimlerde panel, yansıtıcı katmanlar, led barlar, kasa komple değiştirilir. Yani anlatılan doğru. Zaten yalnızca hücre değişimi ev ortamında kolay kolay yapılamaz. O yüzden tercih bu koşullarda tamamen sizin. :ok

R Çevrimdışı

refikmat

Yeni Üye
9 Tem 2023
3
38
Teşekkür ederim ilginiz için. Süreci burda bildireceğim. En azından benzer durumu yaşayanlar için bilgilendirme olur.

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
Benim gördüğüm frameles panel ve celli tutan bantlar atmış bunun için panel değiştireceler:hmm:alala

Geri
Üst Alt