Tv Askı Aparatı takarken dikkat edilmesi gerekenler

X Çevrimdışı

XYLON

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Arkadaslar televizyon aski aparatini gorevliler gelmeden takmak istiyorum hatta onlar gelemse daha iyi olur ettafi batiriyorlar kendim takicam duvara olculeri aldim su saatimde var ama televizyonun tam ortasini mi baz almam lazim yoksa arkasinda deliklerin oldugu yerin ortasini mi mesela vestelde o delikler altta vesa delikleri ama philipste tam tv ortasinda bendeki aparatta tek bir tane kanca var o yuzden duzgun hesaplamam lazim

X Çevrimdışı

XYLON

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Arkadaslar 400x200 vesa diyor mesela vestelde bendeki 400x400 600x600 200x200 destekliyor 400x200 olur mu aparat ? Bilen varmi napicam

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Selam modele bağlı vestelde 9 çeşit aparat kullanılır. Kimisi ortada kimisi üste yakın kimisi 40cm lik kimisi 20cm aralığa sahiptir. Bence bu işe girmeyin. Servise elektrik süpürgesi hazırlayın, delerken tutmalarını rica edin en güzel ve somut sonucu alırsınız.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
F fikoloji
Servisler de 3 kuruşluk aparata 100 kuruş fiyat çekiyor.

@Hakann
Madem elinizde yeterince ekipman mevcut televizyonu masa üstüne kurulum yaptırın. Daha sonra televizyonunuzun arkasını görebileceğiniz için uygun aparatı alabilirsiniz. Hatta bence en sağlıklı yöntem de bu olur. Evinizin duvar tipi ve sıva kalınlığını bilemiyorum ancak ince sıva atmışlarsa genelde aparatların içinden çıkan dübeller uygun olmuyor. Uygun dübel tedariğini de yapabilirsiniz. Tabi uygun dübele göre de uygun vida tedarik edersiniz. Piyasa malı aparatların içinden çıkan dübeller bir süre sonra malzemelerinin dandikliğinden kendini bırakmaya başlıyor. Bu nedenle ben kendi dübellerimi bullanmayı tercih ediyorum hep.

X Çevrimdışı

XYLON

Kayıtsız / Doğrulanmamış
F fikoloji

@Hakann
Madem elinizde yeterince ekipman mevcut televizyonu masa üstüne kurulum yaptırın. Daha sonra televizyonunuzun arkasını görebileceğiniz için uygun aparatı alabilirsiniz. Hatta bence en sağlıklı yöntem de bu olur. Evinizin duvar tipi ve sıva kalınlığını bilemiyorum ancak ince sıva atmışlarsa genelde aparatların içinden çıkan dübeller uygun olmuyor. Uygun dübel tedariğini de yapabilirsiniz. Tabi uygun dübele göre de uygun vida tedarik edersiniz. Piyasa malı aparatların içinden çıkan dübeller bir süre sonra malzemelerinin dandikliğinden kendini bırakmaya başlıyor. Bu nedenle ben kendi dübellerimi bullanmayı tercih ediyorum hep.
Merhaba evet sizin dediginiz gibi yapicam hocam benim duvar yutong

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
F fikoloji
Sanırım arkadaş almış bile hazır.
Vestel Regal gibi markalarda aparat ücretsiz fakat Toshiba gibi markalarda ücretli o da 30-40 TL bişey.
Aparat vestelde plastik. Demir aparatları piyasadan 50-100 alınabilir servis kurulum yapacağı sırada verilebilir.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
Merhaba evet sizin dediginiz gibi yapicam hocam benim duvar yutong
Bir süredir yurtdışında olduğumdan ancak cevaplıyorum. Öncelikle askı aparatlarından çıkan hiçbir dübel yutong'a uygun değil. İnşaat sektöründe ara duvarlarda yutong pek kullanılmaz ama yine de aparatını aldıktan sonra yapı marketten uygun yutong dübeli ve bübele uygun vida ile montaj yaparsanız daha güvenli olacaktır. Sehpa üstüne kurulum yaptırdıktan sonra uygun yüksekliği ve aparat pozisyonunu bulmanız daha kolay olacaktır.

Geri
Üst Alt