ben tv lerin çok özellikli olmasından yana değilim. çünkü gördüğüm kadarı ile o küçücük alanda oluşan ısıyı atamıyor bu da sistemi bi noktadan sonra sakat bırakıyor.
bunun yerine mini itx pasif soğutma anakart alıp onunla i,stenen fantezilerin yapılması gerektiğini düşünüyorum.
çünkü abi en başında 5+! ses sistemi desteği sadece koaks kablodan bağlanıyor ki o modül tekbaşına alsan 300 tl den fazla. ve üstüne her kodeği tanımıyor.
üstüne bi androidli tv nin maliyetleri aynı panele sahip düz tv+25 wattlık bi mini itx sistem maliyetine geliyor.
ısınma sorununu çözmek çok daha kolay oluyor. bizim akıllı tv ler dahili ses sistemini bile çalıştırınca hayvan gibi ısınıyor ve büyük olan ısı yüzünden 2 defa anakartı değiştirdi. şimdi ses sistemi bağlayınca arza yapmaz oldu. ben de 2 senede bi söküp macun değişiyorum
istediğim ses sistemi yanında ram ekleyebildiğim sürece istediğm siteye gezebiliyor ve tek usb bağlantısına bağımlı olmuyorum. fare-klavye seçmiyor.
yazılım atmak dert olmuyor.
tamir çok kolay ve üstüne ısı olmuşmadığı için tamir nerde ise hiç gerekli olmuyor.
dezavantajı tabii ki yanda koca bi kutu oluyor
eğer mini itx e uyumlu parça bulmak baazı noktalarda zor oluyor ve pahalı olabiliyor. normal parçalar ise çok fazla ısınıp çok elektrik tüketebiliyor. fan gürültüsü de caba. ama amd ryzenli antec marka çok ufak kutular geliştirilmiş. üstüne bunu yapan hp nin falan ürünleri de var.
sağa sola taşıyorsanız kablo pisliği falan çok oluyor.tv sonuçta tek bi 100 wattlık kablo ile beslenen bi ürün.
türkiyedeki insanlarda böyle bi kültür yok. olsa da adam tutar o kutu üstüne dantel koyar ısınmayan malı ısıtıp bozar
abi eğer ekstrem iş yapıcaksanız böyle işlere girişmeyin derim anakart değişimi vs vs ile çok bi şey alamazsınız. alsanız da yaptığınız masrafa şuna buna değmiyor.