Tv 8 karıncalanma

L Çevrimdışı

Livaneli08

Aktif Üye
17 May 2023
54
29
Biraz garip gelebilir belki ama anlam veremediğim bi sorunla karşı karşıyayım Beko marka android olmayan tv de sadece tv 8 kanalında yaşanıyor bu sorun telefon ile Turkcell hat ile internete girildiğinde ekran karıncalanmaya başlıyor şaka gibi gelebilir gerçekten anlam veremedim ne zaman ki internnete gezinmiyoruz Turkcel hat ile sadece o zaman düzeliyor 🤣 Varsa fikri olan buyursun çok merak ediyorum benmi yaşıyorum sadece bu sorunu 🤔

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Uydu frekansı ile gsm frekansı mı çakışıyor acaba :alala , olabilir mi bilmiyorum ama ilginç doğrusu :),Bir de gelen misafirin turkcell olmayan hattı ile denemek lazım ne yapacak bakalım :)

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
852
DVR cihazlarında ve Uydu TV lerde bazen LTE Frekansları bu tür parazit yapabiliyor, bunlara kablosuz modemler de dahil. Her Operatör 4,5G de farklı frekansı kullanır. Turkcell 2100 MHz frekansını komple almış. Belkide o frekansdan dolayı sorun yaşıyorsunuz.

260820152337497757165_2.jpg

L Çevrimdışı

Livaneli08

Aktif Üye
17 May 2023
54
29
DVR cihazlarında ve Uydu TV lerde bazen LTE Frekansları bu tür parazit yapabiliyor, bunlara kablosuz modemler de dahil. Her Operatör 4,5G de farklı frekansı kullanır. Turkcell 2100 MHz frekansını komple almış. Belkide o frekansdan dolayı sorun yaşıyorsunuz.

260820152337497757165_2.jpg
Yapılacak birsey yok o zaman doğrumu 🙃

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
852
Kabloda problem olsa tüm kanallarda aynı problemi yasamazmıyım sadece tv8 de oluyor
Necati_Simsek Necati_Simsek kablo derken parazit almayacak kaliteli kablodan bahsediyor. Burada sizin yapmanız gerekenler;
-Önce emanet bir Receiver bulup onda da yapıyormu yapmıyor mu onu gözlemlemek.
-Receiver da yapmıyor ise TV deki uydu katının izolasyon yada başka sorunu var.
-Başka Receiver da yapıyor ise son çare kablo. Mesafe nekadar bilmiyorum ama kısa ise denemekte fayda var. Çatıda filan ise Bunun içinde Kabloyu değiştirmezdim. Eve gelince Wifiye geçerdim.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Necati_Simsek Necati_Simsek kablo derken parazit almayacak kaliteli kablodan bahsediyor. Burada sizin yapmanız gerekenler;
-Önce emanet bir Receiver bulup onda da yapıyormu yapmıyor mu onu gözlemlemek.
-Receiver da yapmıyor ise TV deki uydu katının izolasyon yada başka sorunu var.
-Başka Receiver da yapıyor ise son çare kablo. Mesafe nekadar bilmiyorum ama kısa ise denemekte fayda var. Çatıda filan ise Bunun içinde Kabloyu değiştirmezdim. Eve gelince Wifiye geçerdim.
TV'nin arkasına folyo ile kafes yapamaz mıyız? :hihi

Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
581
55
Kabloda problem olsa tüm kanallarda aynı problemi yasamazmıyım sadece tv8 de oluyor
Tüm kanallarda aynı sorunu yaşamazsınız, çünkü; frekanslar arasında enterferans (Frekansların üst üste binmesi-iç içe girmesi) denen bir çakışma vardır. Bu da sizin kullandığınız Turkcell hattı ile TV8 yayınının kullandığı frekans aralığına denk geliyor olabilir. Kaliteli bir uydu kablosu diye kastettiğim iç sargısı çok daha muntazam kablolar var eğer onlardan alıp deneme şansınız varsa bence deneyin.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Tüm kanallarda aynı sorunu yaşamazsınız, çünkü; frekanslar arasında enterferans (Frekansların üst üste binmesi-iç içe girmesi) denen bir çakışma vardır. Bu da sizin kullandığınız Turkcell hattı ile TV8 yayınının kullandığı frekans aralığına denk geliyor olabilir. Kaliteli bir uydu kablosu diye kastettiğim iç sargısı çok daha muntazam kablolar var eğer onlardan alıp deneme şansınız varsa bence deneyin.
Reçber firmasına bakabilir.
RG-U6 kablo

Geri
Üst Alt