Kalenderadam
Aktif Üye
- 13 Eki 2018
- 203
- 40
Arkadaşlar son zamanlarda başta HD kanallar olmak üzre SD kanlarda ara sıra gitmekte ( sinyal yok ) sizlerde böyle bir sorun var mı?
Çanak antene ve uydu cihazına giren kablo uçlarını kontrol et. Zamanla uçlar gevşeyebiliyor ve geriye doğru kaçabiliyor , mümkümse her iki ucuda sağlamlaştır. Bu işlemi yaptıktan sonra sorun devam ederse , bir usta çağır ve çanak antenine hassas ayar yapsın.Arkadaşlar son zamanlarda başta HD kanallar olmak üzre SD kanlarda ara sıra gitmekte ( sinyal yok ) sizlerde böyle bir sorun var mı?
Bahsettiğiniz kontrolleri yaptım bir sıkıntı görünmüyor gibi. Fakat tekrar kontrol etikten sonra bir usta çağırayım. Bilgilendirme için teşekkürler ben de türksatta bir sıkıntı var diye sizlere sorayım dedim.Çanak antene ve uydu cihazına giren kablo uçlarını kontrol et. Zamanla uçlar gevşeyebiliyor ve geriye doğru kaçabiliyor , mümkümse her iki ucuda sağlamlaştır. Bu işlemi yaptıktan sonra sorun devam ederse , bir usta çağır ve çanak antenine hassas ayar yapsın.
Turksat'ta her hangi bir sorun yok bende hocam. Kablonun sadece uçlarını değil , komple kabloyu bir kontrol et hocam , bir yerde ezilmiş mi , bükülmüşmü , böyle birşeyde olabilir. Eğer kabloda hiç bir sorun yoksa büyük ihtimalle hassas ayar sonrası sorununuz düzelecek.Bahsettiğiniz kontrolleri yaptım bir sıkıntı görünmüyor gibi. Fakat tekrar kontrol etikten sonra bir usta çağırayım. Bilgilendirme için teşekkürler ben de türksatta bir sıkıntı var diye sizlere sorayım dedim.
ben de bunu fark ettim..galiba havalardan oluyor..İzmir'de böyle...sizin il neresi bilmiyorum..Arkadaşlar son zamanlarda başta HD kanallar olmak üzre SD kanlarda ara sıra gitmekte ( sinyal yok ) sizlerde böyle bir sorun var mı?
Dediğiniz gibi inceledim kabloyu ve ezilme gibi bir durum yok galiba anten konumunda bir sıkıntı var.Turksat'ta her hangi bir sorun yok bende hocam. Kablonun sadece uçlarını değil , komple kabloyu bir kontrol et hocam , bir yerde ezilmiş mi , bükülmüşmü , böyle birşeyde olabilir. Eğer kabloda hiç bir sorun yoksa büyük ihtimalle hassas ayar sonrası sorununuz düzelecek.
Hava güzel oldugunda bile bu sorunu yapmakta hocam.Hava kötü olduğunda sinyal gidebiliyor. Gayet normal.
Bende baya bir zamandır sorun var hocamKarlı ve yağmur lu havalarda yapabilir gündüz sorun yok gece oluyor sa lnb olabilir kalitesiz 2yada 4 çıkışlı lnb kullanıyorsanız lnb bağlı diğer cihazlar etkileyebilir
Aynı sorun bende de varben de bunu fark ettim..galiba havalardan oluyor..İzmir'de böyle...sizin il neresi bilmiyorum..
Sevgili The_SreT'in söylediği ,benim uyguladığım sistemdir ve ilk başta baktığım yerden biridir,öncelikle parmağımla çanağı dürterim,görüntü gitmezse kabloya bakarım,sen yinede önce dediklerime bak ,LNB değiştirmek kolay.Çanak antene ve uydu cihazına giren kablo uçlarını kontrol et. Zamanla uçlar gevşeyebiliyor ve geriye doğru kaçabiliyor , mümkümse her iki ucuda sağlamlaştır. Bu işlemi yaptıktan sonra sorun devam ederse , bir usta çağır ve çanak antenine hassas ayar yapsın.
Söylediğim gibi hocam , çanak antende oynama olmuş senin büyük ihtimalle , hassas ayar yapılması gerekiyorArkadaşlar galiba benim problemim çanak gibi görünüyor.
Bahsettiğiniz gibi olmuş olabilir ama kanallar bazen gidiyor bazen geri geliyor. Anlam veremedim bu hata nedendir bir fikir verir misiniz.Söylediğim gibi hocam , çanak antende oynama olmuş senin büyük ihtimalle , hassas ayar yapılması gerekiyor
hocam yapınız nedir biraz bilgi verebilir misiniz ? santral mi tek çanak lnb mi ? kaoksiyel kablo özellikleri, çanak ebatı, kablo dış ortamdan mı geliyor içeriden mi kaç yıllık kablo vs?Bahsettiğiniz gibi olmuş olabilir ama kanallar bazen gidiyor bazen geri geliyor. Anlam veremedim bu hata nedendir bir fikir verir misiniz.