Tüplü tv scart arızası

Aarslan Çevrimdışı

Aarslan 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
220
33
Slm mutfakta kullandığım tüplü televizyonumun scart girişi bozuldu orta bölümdeki scart pinleri yerine oturmuyo takamıyorum takamadığım için görüntüde gelmiyor tv üzerindeki scart girişini kendim değiştirebilirmiyim lehim yapabiliyorum televizyoncuya getirsem televizyondan fazla fiyat isteyecek internetten dişi scart girişi aradım ama satılık bulamadım bunun başka ismimi oluyor

G Çevrimdışı

gezgin_ 

Aktif Üye
27 Ara 2017
190
46
Slm mutfakta kullandığım tüplü televizyonumun scart girişi bozuldu orta bölümdeki scart pinleri yerine oturmuyo takamıyorum takamadığım için görüntüde gelmiyor tv üzerindeki scart girişini kendim değiştirebilirmiyim lehim yapabiliyorum televizyoncuya getirsem televizyondan fazla fiyat isteyecek internetten dişi scart girişi aradım ama satılık bulamadım bunun başka ismimi oluyor
Bnm de eski TV de scard bozulmustu ses var görüntü yoktu uydu alıcının arkasında RF AUT ile TV arasında bağlantı yaptım çalıştı o bağlantı kablosu nu alarak deneye bilirsiniz

D Çevrimdışı

Duman

Aktif Üye
10 Haz 2018
94
42
Alibabada satılıyor ama en az 5000 adet alman lazım :))). eski bozuk dvd ve uydu alıcısı bulup oradan sokebilirsin tam uymayabilir önce TV'nin içindeki scart nasıl bir bak. scartın ortasında kısımlar demişsin ortadaki linkler pek bir işe yaramiyordu diye hatırlıyorum scart kablosundaki yada scart girişinindeki pimleri sokup dene. scartı RCA ya dönüştürmek için gerekli pinler . uydu alıcınızda rfout varsa kullanılabilir yada rfout çıkışı olan receiver alabilirsiniz( yenilerde maalesef olmayabiliyor).

Aarslan Çevrimdışı

Aarslan 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
220
33
Tamirciye gösterdim entegre arızalı dedi 60tl ücret istedi bende yaptırmadım televizyon okadar etmez scart girişinin ismi entegremi oluyor yoksa bu başka parçamı olmazsa dediğiniz gibi rf ile bağlamayı deneyeceğim

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Tamirciye gösterdim entegre arızalı dedi 60tl ücret istedi bende yaptırmadım televizyon okadar etmez scart girişinin ismi entegremi oluyor yoksa bu başka parçamı olmazsa dediğiniz gibi rf ile bağlamayı deneyeceğim

Soket, konnektör diye geçer.
Sadece konnektör arızasıysa, yenisini lehimlemeni yetecektir.
Ama tüplü tv yi açınca dikkat edin, biriken gerilimin olduğu yerlere yanlışlıkla temas etmeyin.

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
dişi scart girişi bulamıyorsan eski bozuk bir uydu cihazındanda sökebilirsin olur sanırım

Aarslan Çevrimdışı

Aarslan 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
220
33
İnternette dişi skart satan yer bulamadım dediğin gibi eski cihazlardan bulabilirsem alırım umut hocam biriken yüksek gerilimi yok etme yöntemi varmıdır tedbiri elden bırakmamak lazım

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
İnternette dişi skart satan yer bulamadım dediğin gibi eski cihazlardan bulabilirsem alırım umut hocam biriken yüksek gerilimi yok etme yöntemi varmıdır tedbiri elden bırakmamak lazım

Var tabi.
Hurda cihazlardan illa ki soket bulunur bence.

Adem Helvacı Ado hocam size onu anlatır.
Eliniz bu işlere yatkın değilse bulaşmayın derim.

Aarslan Çevrimdışı

Aarslan 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
220
33
Elim biraz yatkındır ama bu işlerde profesyonel olmadığım için mümkün olduğu kadar dikkatli olmaya çalışırım lisede bilgisayar bölümü bitirmiştim üzerinden yıllar geçti ama az çok aşinalığım kaldı sizinde yardımınızla tamir edeceğimi düşünüyorum müsait zamanda deneyip sonucu buraya yazarım vakit ayırıp bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Elim biraz yatkındır ama bu işlerde profesyonel olmadığım için mümkün olduğu kadar dikkatli olmaya çalışırım lisede bilgisayar bölümü bitirmiştim üzerinden yıllar geçti ama az çok aşinalığım kaldı sizinde yardımınızla tamir edeceğimi düşünüyorum müsait zamanda deneyip sonucu buraya yazarım vakit ayırıp bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim

Tamam o zaman hocam, acele etmeyip haber bekleyin.
Ado hocamın gözünden kaçarsa kendisine çıtlatırım ben yeniden.
İyi geceler.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Selamlar;

Tüplü tv de en büyük risk, 300 voltluk blok kondansatörün geç deşarj olması nedeniyle şase üzerinden, Aynı zamanda 18 ile 27 bin voltluk düşük akımlı anot bölgesinden kaynaklanır.

Anot bölgesi tüpün üst orta bölümüne takılı olan vantuzlu kablonun olduğu bölgedir. Voltaj çok yüksektir ancak depolaan enerji olmaması nedeniyle statik yük atlaması yaparak size zarar verebilir, bundan kurtulmanın yolu zorunlu deşarj olur ki bu deşarjı tv nin şasesine yaparsanız mikroişlemcinin hasar görme olasılığını hatırlatmak isterim bu nedenle en makul olanı şu dur.

Tv yi fişten çektikten sonra en az 6 saat hiç müdahale etmeyin, Anot voltajı muhtemelen 2 saat, Blok kondansatör ise 3-4 saat sonra etkisini yitirecektir.

Scart soketi oynattığınızda görüntü geliyor ise entegre konusu hikayedir.

Size bir ipucu, sadece görüntüde sorun yaşıyorsanız 19 veya 20 numaralı pinin olduğu hattı takip edin sorunu bulursunuz zira o scartta 21 pin vardır ama video ucu sadece 19 veya 20 dir hangisi olduğunu hatırlayamadım şu an.

Geri
Üst Alt