TCL için tavsiye edilir demek ciddi hatadır veya not düşün ve servisi şöyledir böyledir
başınız ağrırsa ciddi adamı üzerler v.s deyin yaw sonra TCL tavsiye ediyorum desin
bu kişiler
Üreticiler,aslında bunlar üretici filan değildir,montajcı firmalardır özellikle işin hukuki
boyutlarında işi yokıuşa sürerler ve özellikle "emsal teşkil" etmemesi için her türlü yola
başvururlar ve TCL ile Sony en başta gelenleridir!
Vatan/MM v.s gibi firmalar işin bir diğer ciddi sıkıntılı satıcılarıdır!
Yerli montaj Çin işi mallar hariç ki konu burada TV ise Arçelik/Vestel dışında vatandaşın
başka bir seçeneği yoktur maalesef!
son bir kaç yıldır LGE hariç hiç birisi yaramaz,ama sürekli yok Philips şöyle yok Samsung böyle
denip aslında maksatlı olarak olayları marka bazında çarpıtma vardır
ama eldeki verilere göre en sıkıntılı marka(TV olarak) TCL dir ve açık ara öndedir bu marka!
Samsung/Sony/TPV/LGE de TCL in hemen altındadır ancak bana göre hepsi yaklaşık aynı sıkıntıda
demek en doğrusu olur
yukarıda yazdım markalar özellikle tüketicinin lehine oluşabilecek kararları önlemek için hukuki
olarak her yola başvuruyorlar! Avukatlara bir sürü parayı haybeye ödemiyorlar
aman müşteri lehine bir karar alınmasın diye bir sürü hukuki atraksiyonlar yapıyorlar!
++
bir diğer tavsiyem ise şudur,"teşhir" TV alınmasıdır şayet bazı özel durumlar oluşmuşsa!
en azından çıplak gözle izlersiniz mağazada ve bir kaç aydır bu şekilde olan paneli almak
çok daha iyidir,en azından ne çıkacak şüphesi olmaz kafanızda!
ama marka TCL ise başka sıkıntılar da çıkar/çıkabilir ve bu aslında her marka içinde aynen
böyledir
mal sattıkları malum mağazaları da bunun için uyarıp işi sürekli sallayın diyorlar!
yıllardır özellikle üreticilerin yaptıkları ve yapmak istedikleri tek bir şey vardırf;
oldu da TV de bir sıkıntı çıktı,olay da hukuki boyuta ulaştı;tek gayeleri kalıyor geriye
""emsal teşkil etmeyecek"" karar çıkarmamanın derdindeler daima zira o zaman müşteri
için hukuki kapı çok rahat açılıyor!
örneğin adamlar resmen kaybettileri çoğu davada bile en son halka olarak işi Temyize
bile götüyorlar yaw