TRT 1 maç günleri donma sinyal gitmesi

BöcekBaşı Çevrimdışı

BöcekBaşı 

Yeni Üye
31 Ağu 2019
46
36
Yazın Dünya Kupası maçlarında da aynı durumu yaşamıştım şimdi Galatasaray Avrupa maçlarında da TRT 1 de maalesef maç izleyemiyorum sürekli bi donma var bunun nedeni ne olabilir acaba merkezi sistem kullanıyorum diğer komşularımda sorun yok sadece bende oluyor. TV kablosuna aynı zamanda Modem de bağlı kablonet onla ilgili olabilir mi?

Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
591
56
Dünya Kupası maçları veya uluslararası maçlarda, anlaşma gereği TRT başka ülkelerden izlenmemesi için sinyal daraltması yapıyor. 11794 V 30000 frekansını ayarlarsanız böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,103
65
Hangi sistemi kullanıyorsun, merkezi sistem mi yoksa kablotv mi :alala ,ikisi de varsa eğer birbirinden farklıdırlar,bağlanmazlar.

BöcekBaşı Çevrimdışı

BöcekBaşı 

Yeni Üye
31 Ağu 2019
46
36
Dünya Kupası maçları veya uluslararası maçlarda, anlaşma gereği TRT başka ülkelerden izlenmemesi için sinyal daraltması yapıyor. 11794 V 30000 frekansını ayarlarsanız böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.
Elle ayarlamak lazım o zaman öyle anladım.
Merkezi yayınla kablonet nasıl bağladınız.?
Uydunet internet bağlantısı bağlı ben bağlamadım uyducu bağladı o zaman aynı çıkıştan bi aparat ile 2 çıkışa çevirdi uyducu 1 çıkış tv ye bağlı 1 çıkış modeme bağlı.
Hangi sistemi kullanıyorsun, merkezi sistem mi yoksa kablotv mi :alala ,ikisi de varsa eğer birbirinden farklıdırlar,bağlanmazlar.
Merkezi sistem kulllanıyorum. Kablonet kablotv değil :)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,103
65
Elle ayarlamak lazım o zaman öyle anladım.

Uydunet internet bağlantısı bağlı ben bağlamadım uyducu bağladı o zaman aynı çıkıştan bi aparat ile 2 çıkışa çevirdi uyducu 1 çıkış tv ye bağlı 1 çıkış modeme bağlı.

Merkezi sistem kulllanıyorum. Kablonet kablotv değil :)
Neden böyle bir şey yaptı merak ettim (kesin cevabımı vereceğin cevaptan sonra vereceğim :) )

BöcekBaşı Çevrimdışı

BöcekBaşı 

Yeni Üye
31 Ağu 2019
46
36
Neden böyle bir şey yaptı merak ettim (kesin cevabımı vereceğin cevaptan sonra vereceğim :) )
Modem ve Tv aynı yere yakın olsun diye yaptık malum kablonet de uydu kablosundan geliyor. Modem de uzakta kalmasın diye yaptık.

Şuanda FB maçını TRT 1 normalde izleyebiliyorum TRT 1 HD gitti yerine trtspor açılıyor.

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,103
65
Modem ve Tv aynı yere yakın olsun diye yaptık malum kablonet de uydu kablosundan geliyor. Modem de uzakta kalmasın diye yaptık.

Şuanda FB maçını TRT 1 normalde izleyebiliyorum TRT 1 HD gitti yerine trtspor açılıyor.
Olmaz, ikisinin de kablosu uydu kablosu ama birisi merkezi sistemden gelir diğeri apartmanın aşağısındaki kablotv kutusundan gelir ve ayrı ayrı kablodur,biz her iki sistemi de kulllanıyoruz , ayrı ayrı kablolama ile tvye geliyor ki bizim modem de tv arkasındadır.Her iki kablo birleşirse çanaktan(merkezi sistem) gelen sinyaller de düşer diye biliyorum,maç sırasında zaten sinyali düşürüyorlar ,bir de uyducunun yaptığı olay ile daha da düşer sanıyorum ,hadi diyelim ben hatalı düşündüm bu kez merkezi sistemin çanak boyutu önem kazanıyor, 120 cm den küçük ise sinyalleri zor alabilirsiniz ,ki genelde 90lık çanak takıyorlar,trt1 hd deki maçı izleyebilmek için sevgili Necati_Simsek Necati_Simsek in verdiği frekansı kullanmanız gerekir :ok Bu arada çok şükür 1-1 re geldi maç :clap2

NOT: 120 lik merkezi sistem yayınıdır,sinyal çok iyidir (S)

WhatsApp-Image-2025-02-13-at-23.08.41.jpg

BöcekBaşı Çevrimdışı

BöcekBaşı 

Yeni Üye
31 Ağu 2019
46
36
Olmaz, ikisinin de kablosu uydu kablosu ama birisi merkezi sistemden gelir diğeri apartmanın aşağısındaki kablotv kutusundan gelir ve ayrı ayrı kablodur,biz her iki sistemi de kulllanıyoruz , ayrı ayrı kablolama ile tvye geliyor ki bizim modem de tv arkasındadır.Her iki kablo birleşirse çanaktan(merkezi sistem) gelen sinyaller de düşer diye biliyorum,maç sırasında zaten sinyali düşürüyorlar ,bir de uyducunun yaptığı olay ile daha da düşer sanıyorum ,hadi diyelim ben hatalı düşündüm bu kez merkezi sistemin çanak boyutu önem kazanıyor, 120 cm den küçük ise sinyalleri zor alabilirsiniz ,ki genelde 90lık çanak takıyorlar,trt1 hd deki maçı izleyebilmek için sevgili Necati_Simsek Necati_Simsek in verdiği frekansı kullanmanız gerekir :ok Bu arada çok şükür 1-1 re geldi maç :clap2

NOT: 120 lik merkezi sistem yayınıdır,sinyal çok iyidir (S)

WhatsApp-Image-2025-02-13-at-23.08.41.jpg
Teşekkürler TRT 1 HD de sorun olduğunu anladım TRT 1 de herhangi bir sorun yok HD izleyemedim maçları. Denilen frekansları denedim yapamadım maalesef teşekkür ediyorum.

Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
591
56
Bende yayınlar bu zamana hiç gitmedi, çünkü 1.80Mt. çanak kullanıyorum motorlu sistem. Avrupa yayınlarının tümünü alıyorum, ama şimdilerde hiç uğraşasım yok. IPTV ile hallediyoruz artık.

Geri
Üst Alt