Trafik kazası sonrası yapılması gerekenler

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,463
Trafik kazası yaşadıktan sonra olabildiğince soğuk olması gerekmektedir. Saldırgan tavırlar nedeniyle haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz (karakolluk yada mahkemelik olabilirsiniz)

Mümkün mertebe aracınızı hareket ettirmeden fotoğrafları detaylıca çekmeye özen gösterin.
Yanlış açılardan çekim yaparsanız istinaide olsa haklı olduğunuz kaza haksız çıkabilirsiniz.

Mutlaka aracınızda kaza tutak raporu bulundurun. Tutanağı olabildiğince detaylı yazmaya özen gösterin. Raporda
Bulvar, yaya geçidi, trafikte ışığı, kavşak gibi önemli bilgileri de krokiye mutlaka ekleyin.

Kazaya karışan araç kullanan taraflardan biri alkol yada madde kullanmışsa, gerekli uygun (Ehliyet SRC Ruhsat Sigorta v.b.) evrakları sunamıyorsa veya araçlardan biri kamuya aitse de tutanağın polis tarafından tutulması gerekir. ( A Alperentoy )

Rapora her iki şoförde ıslak imza atmak zorunda aksi durumda rapor geçersiz olur. mümkünse rapor aslının fotokopisini çektirip bir köşeye kaldırın.

Aracınızda ağır kaza yoksa ve yürür halde servise sizde çekebilirsiniz.
Araç yürüyemez haldeyse çekici hizmeti gerekmekte.
Kaskonuz varsa sigorta sirketiniz ücretsiz çekici talep edebilirsiniz.
Kaskonuz yoksa pamuk eller cebe demek isterdim ama size güzel bir bilgi vereyim.

Son 1 yıl içerisinde lastik değişmi yaptırdıysanız genellik yol yardım hizmeti hediye edilir.

Cevabınız hayırsa o zaman kredi kartı size sunduğu nimetlerden faydanlanma vakti geldi.
Çoğu kredi kartı Ruhsat sahibi siz olmaniz halinde yanılmıyorsam 100$ kadar ücretsiz çekici hizmeti sunmakta.
Hemen Bankanızın müşteri hizmetlerini arayıp
Ücretsiz çekici hizmeti talep ediniz.

Aracınız servise çekildikten sonra artık sizin yapabileceğiniz fazla birşey kalmadı.

yaşadığınız kaza tecrübeleriniz oldu mu.
nasıl aksiyon aldınız konu altına eklerseniz ilk mesajida gözden kaçan hususları güncelleriz.

Son düzenleme:
eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Bugün her araçta kaliteli ön arka çekim yapabilen kamera mutlaka olmalı. Sırf araç kazası için de değil. Issız bir yerde önünüze biri atlar, gece vakti başkasının yaptığı üstünüze kalır derdinizi anlatana kadar çatlarsınız.

O Çevrimdışı

Ocico 

Aktif Üye
24 Ağu 2021
159
Konu için teşekkürler Sota Sota üstadım, kasko konusu da buradan devam eder artık diye düşünüyorum;)

Geçen sene Kasım ayında kardeşim, tali yoldan ana yola çıkış yaparken, sağa sola iyice bakmamış sanırım ve ana yoldan giden bir araba bizim aracın sol ön kapısından vurmuş, aracımız savrulmuş, diğer araç başka iki araca çarpıp, kaldırıma çıkıp duvara toslamış.

En üzücü olanı da araçta 9 yaşındaki yeğenim vardı, o da çok korkmuş tabii, aileme yani anne ve babama söyleyemedik, yaşlı insanlar ve çok üzülürler kaldırmazlar diye, bir biz bir de burası biliyor...

Arabamıza kasko ücreti çok diye kasko da yaptırmamıştık, 6500 lira kapı onarım masrafı çıkmış, ayrıca bizim araç 8 de 8 kusurlu sayılmış ve diğer aracın masrafını, trafik sigortası karşıladı dedi kardeşim ama bilemiyorum aslında öyle mi oldu?

E-devlet 'ten baktım 10.000 küsür lira masraf görünüyor kusur için bunu trafik sigortası mı ödedi şimdi?

Çok da soramadım kardeşime.

Polis gelmiş tabii, tutanaklar tutulmuş, imzalar atılmış ve iş oralara kadar geldi, en kötüsü de yaşanan stres ve üzüntü, Allah kimsenin başına vermesin, hepimizi muhafaza eylesin inşallah...

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Konu için teşekkürler Sota Sota üstadım, kasko konusu da buradan devam eder artık diye düşünüyorum;)

Geçen sene Kasım ayında kardeşim, tali yoldan ana yola çıkış yaparken, sağa sola iyice bakmamış sanırım ve ana yoldan giden bir araba bizim aracın sol ön kapısından vurmuş, aracımız savrulmuş, diğer araç başka iki araca çarpıp, kaldırıma çıkıp duvara toslamış.

En üzücü olanı da araçta 9 yaşındaki yeğenim vardı, o da çok korkmuş tabii, aileme yani anne ve babama söyleyemedik, yaşlı insanlar ve çok üzülürler kaldırmazlar diye, bir biz bir de burası biliyor...

Arabamıza kasko ücreti çok diye kasko da yaptırmamıştık, 6500 lira kapı onarım masrafı çıkmış, ayrıca bizim araç 8 de 8 kusurlu sayılmış ve diğer aracın masrafını, trafik sigortası karşıladı dedi kardeşim ama bilemiyorum aslında öyle mi oldu?

E-devlet 'ten baktım 10.000 küsür lira masraf görünüyor kusur için bunu trafik sigortası mı ödedi şimdi?

Çok da soramadım kardeşime.

Polis gelmiş tabii, tutanaklar tutulmuş, imzalar atılmış ve iş oralara kadar geldi, en kötüsü de yaşanan stres ve üzüntü, Allah kimsenin başına vermesin, hepimizi muhafaza eylesin inşallah...
Büyük geçmiş olsun,inşallah bir sıkıntı olmamıştır kişiler açısından.Ben işte bu yüzden araba kullanamıyorum ,kullanıyorum da herkes gibi değil,çünkü ben de küçükken kaza geçirmiştim ,o teneke sesi kulağımdan hiç gitmiyor maalesef.2 kez yardım almak için DR gittim ,ama ikisinde de fayda bulamadım,tekrar çok geçmiş olsun.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Kaza tespit tutanağının matbu halini sigortacınızdan temin edebilirsiniz. Ayrıca küçük bir not, mobil kaza tespit tutanağı uygulaması bildiğim kadarıyla android ve ios için mevcut.

Linki:

Fotoğraflar ve video kaydıyla tutanağın tam olması için daha rahat bir ortam sağlayabilir. Tabii işi garantiye alabilmek için her ikisini de (Mobil Kaza Tutanağı ve matbu kaza tutanağı çift taraflı ıslak imzalı) düzenlemek daha sağlam olur diye düşünüyorum. Ayrıca yalnızca maddi hasarlı kazalarda taraflar arasında çözülemeyen bir anlaşmazlık yoksa polis olaya intikal etmiyor.

O Çevrimdışı

Ocico 

Aktif Üye
24 Ağu 2021
159
Büyük geçmiş olsun,inşallah bir sıkıntı olmamıştır kişiler açısından.Ben işte bu yüzden araba kullanamıyorum ,kullanıyorum da herkes gibi değil,çünkü ben de küçükken kaza geçirmiştim ,o teneke sesi kulağımdan hiç gitmiyor maalesef.2 kez yardım almak için DR gittim ,ama ikisinde de fayda bulamadım,tekrar çok geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim üstad, çocuk arkada oturduğu için bir sıkıntı olmadı çok şükür, savrulma kaynaklı korku olmuş tabii, hemen su içirmiş çocuğa, başka bir sıkıntı yok sağlık açısından...

Benim de sağ gözüm görmüyor, %99 dedi göz doktoru, ayrıca renk körlüğü var, yeşil, sarı ve kahverengi karışıyor, kesinlikle, sarı ve yeşili ayırt edemem ikisi de aynı bana. :(

Çok zorluk çektim bu yüzden, zamanında ehliyetim var ancak kullanamıyorum.

Size de çok çok geçmiş olsun, Allah şifalar versin inşallah.

Sülalemizde sadece babamın ve rahmetli amcamın ehliyeti yoktu, ikisi de gençken, bir minibüs ile pikniğe giderken, beş arkadaş, bindikleri minibüs köprüden aşağı uçuyor ve kafa üstü yere çakılıp yan yatıyor, dere geçiyor alttan ama mevsim itibariyle su debisi çok düşük ve hepsi bayılmış, babam ayılıyor en erken, minibüsden dumanlar çıktığını görünce, kapıya tekmeler ata ata kapıyı camı kırıp açıyor ve herkesi kurtarıyor :((

Biraz geç kalsalarmış hepsi de ölecekler miş...

O günden sonra ikisi de ne ehliyet ne de araba almışlar, yok soğumuşlar çünkü araçtan, araba kullanmaktan.

Allah korusun hepimizi, herkesi inşallah.

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Çok teşekkür ederim üstad, çocuk arkada oturduğu için bir sıkıntı olmadı çok şükür, savrulma kaynaklı korku olmuş tabii, hemen su içirmiş çocuğa, başka bir sıkıntı yok sağlık açısından...
Çok zor bir durum,kendimden biliyorum ,halen benimle dalga geçerler ,kendi ailem de olsa hanımınkiler de olsa "yav neredeyse 65 olacaksın ,her yere gidiyorsun gitmesine" falan ...
Yani inşallah o sesi atlatır ,çok zor çünkü ,teneke sesi (ben öyle diyorum ,tıpkı teneke gibi ses duymuştum) ,hatta rahmetli annem kafasını sallayan köpek almıştı çok sevdiğimden köpekleri .
Neyse konuyu dağıtmayım yine :)

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Başkan bir öneri ile katkı sunayım konuya. Alt mesajlarda yazılan önemli ve ilk mesajda olmayan bölümleri düzenleyip ilk mesajına ekleyip konunun ilk mesajda daha kullanışlı haline dönüştürmelisin. Yararlanacakların sorularına geniş cevap ve bilginin anlaşılmasına tek mesajda ulaşması yerinde olacaktır. İlk mesaj da aslında anonim kalacaktır.

Kazaya karışan araç kullanan taraflardan biri alkol yada madde kullanmışsa, gerekli uygun (Ehliyet SRC Ruhsat Sigorta v.b.) evrakları sunamıyorsa veya araçlardan biri kamuya aitse de tutanağın polis tarafından tutulması gerekir diye biliyorum.

Bu şekilde altta yazılanların elzem olanlarını ilk mesaja...

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,463
Başkan bir öneri ile katkı sunayım konuya. Alt mesajlarda yazılan önemli ve ilk mesajda olmayan bölümleri düzenleyip ilk mesajına ekleyip konunun ilk mesajda daha kullanışlı haline dönüştürmelisin. Yararlanacakların sorularına geniş cevap ve bilginin anlaşılmasına tek mesajda ulaşması yerinde olacaktır. İlk mesaj da aslında anonim kalacaktır.

Kazaya karışan araç kullanan taraflardan biri alkol yada madde kullanmışsa, gerekli uygun (Ehliyet SRC Ruhsat Sigorta v.b.) evrakları sunamıyorsa veya araçlardan biri kamuya aitse de tutanağın polis tarafından tutulması gerekir diye biliyorum.

Konu altında tecrübeler aktarıldıkça ilk mesaji güncelleyeceğim. :ok

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,463

Üstat, Konuya mesajını ekledim :clap2
Kaza yapmasın kimse de tecrübe de olmasın Başkan.
Geçen yaz otoban da tam gişelere girmek üzereyken, kendini bilmezin biri yan şeritte bulunan parti konvoyunun içine daldı.
Konvoydaki araçta betona vurmamak için benim şeridi ihlal etti.

sonuç:

20220901_1507517596e8d1e0f66fd1.jpg

Geri
Üst Alt