Toshiba LED TV Görüntü Problemi

K Çevrimdışı

KaraGuru

Yeni Üye
22 Mar 2025
2
52
Merhaba

Toshiba 55sv685 bir LED TV sahibiyim. Alalı 15 sene falan oldu.
Sağolsun albanez albanez tavsiyeleriyle almıştım ve hala da çok memnunum, aslında memnundum.
Şimdi arıza yaptı ve tamir ettirmek istiyorum.

Sorun şu:
TV uzun süre kapalı kaldıktan sonra ilk açıldığında bir sorun yok ama yaklaşık 30 saniye sonra alt alta çizgiler çıkıp görüntü sayısı alt alta artıyor. Tabii kapat aç yapınca düzelmiyor.

Toshiba biz artık TV bakmıyoruz Vestel bakıyor diyor, Vestel biz yeni modellere bakıyoruz diyor. Öyle uzayıp gidiyor.

TV’deki problem nedir?
Nasıl çözülür?
Eğer bir parça değişimi ile olacak ise hangi parça nereden nasıl bulunur?
Anlayan bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Videolar için:

1d37c979-383b-41a8-bf14-3772db06eacf.jpg

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,494
hocam bendeki 16 sene oldu ama bu saat den sonra tabiki artık bunlar gidici!
benim panel 53binKM oldu örneğin,yani, nerede trak orada bırak yapacağım sonunda+
SV685 in yerini hiç bir panel dolduramadı hala!
++
şimdi senin panel de her ne kadar panel arızası gibi görünse de,bence Servis zaten yok bunu unut(TNB firması
Japon /Toshibayı bıraktı TV işinde)

iyi bir Usta bulursan bunu sanırım halleder,şöyleki bu mereti açacak içini T-Con dahil her şeyini
kontrol edecek+Baclit sorunu yok gibi görünüyor(bu iyi)ama sorun burada varsa,kaldır at
bu tamir edilemez çünkü artık
+flex kablolama kontrol edilecek+bu panel harbi "FALD" olduğu için(şimdiki ler 2018 den sonra çakma FALD dırlar)
işin bu kısmı servis için çok zordur zira paneli sökmek neredeyse imkansız,içini açarsan göreceksin,tamirciler
kaçar böyle işlerden yaw!

Panel Samsung S_PVA(S_LCD Sony-Samsung fabrikası üretimi 2008/09 üretimi dir)Baclit sistemini ise Toshiba kendisi üretti
ya da Japonya da birisine fason ürettirdi yani çok ciddi özel dir ki bu konuda dünyanın en iyisi idi ve hala öyledir!
FALD sistemi bilen daha çok Philips/Sharp işinde usta birisi bunu halleder bence

not;neden SHARP dedim? yaw bu sistemi yani FALD ı bulan Sharp idi! 2008/10 arası Philips de Sharp panelli+baclit sistemi de
tabiki Sharp olan efsane 9x serileri vardı; örneğin "panel arızası" dendiği zaman komple panel(modül)+baclit ünitesi
Japonya dan komple geliyordu ama eşşek yükü servis para istiyordu!
Sony de ise hiç yapılamıyordu! FALD onlarda çakma idi ama yinede tamir etmiyorlardı

panel için tozlanması bile bir etkendir 15 sene yaw,çoğu insan bu sürede 2 panel eskitti!!
T-Con bulmak bile çok zor
Fabrika(montaj) Polonya da idi ama her parçası Japonya dan geliyordu bu meretin,öyle şimdiki dandik kore/çin
işi değildi!
yedek parça çok zor bu saat den sonra,iyi bir usta şak diye çözer bu işi ama ciddi uğraşacak dağıtacak bütün
elemanları sonra bulur,direk panel derse zaten iyi usta da değildir,bellki bu malı tanmıyor o zaman

sonuç olarak 15 sene LCD için çok ciddi uzun ömürdür+daha da önemlisi bu meret çok çok farklı
ve bir o kadar da özel ve kaliteli mal dır,şimdiki Sony/Samsung bile çocuk oyuncağı ve dandik Çin
kalitesi olmadığı için kimse bu panele bakmaz yaw+

kısaca yapılamayacak gibiyse o zaman terkedeceksin mecburen

Ancak sana şöyle bir bilgi vereyim 15/16 sene içinde bugün hala %90/95 oranın da çalışıyor bu meretler:ok:ok
o zaman da bugünler de olduğu gibi forumlarda sürekli kasıtlı bir Toshiba adeta düşmanlığı yapılırdı
özellikle DH ve TF!! yok Sony yok Samsung bu işlerin bilmem nesi diye gaz verirlerdi çakallar
gördük şimdi onları alanları:haha1

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,494
DM den bir de şunu sormuşsun,atlamışım;

Şimdi tamirci tamirci gezip bunu yaptırmaya değer mi yoksa atıp Phillips 65PML9009 65PML8709 65PUS8609 modelerden birini alıp geçeyim mi?

-"değermi"; valla benim için değer zira neredeyse her an TV de SDR izliyoruz ister 720 ister 1080
ki bu değerlerin de çoğu hala yok 720mi harbi 720mi? veya 1080 harbi 1080mi tabiki HAYIR(çoğu kanal için)
kaç kişi de "UHD-Bluray" var bu memleketde de harbi HDR/DVision izlesin!
gibi bir sürü resim kalitesi örnekleri verilebilir,herkes yok DVision varmı yok HDR si kaç mış yok Android kaçmış
v.s v.s kısır çekişmelere gidip kafaları karışıyor hele bir de Forum lara girince,bilgi yerine abuk sunuk marketing
türü şeyleri ediniyorlar yok TCL al yok Samsung bilmem ne al yok Philips ise çöpmüş

-ama "değer" derken ucuz yollu olursa değer tabiki,senin o 55SV den aldığın resmi ne Sony den alırsın ne de Samsung dan hala!
yukarıda yazdım 720/1080 izliyorsun hala ister Dizi ister bilmem ne olsun
TRT-4 imiş!!! yaw yürü git kardeşim ne 4k sı be

-yeni paneller de şu moda;"AI" varmış ülen bu da küllüm palavra be,yani o AI denen "eşşek" var ama hiç bir boka yaramıyor
ama üreticilerin sayfalarını okursanız ohooo neler yapıyor neler yapıyor ülen miktirin gidin bir bok yapmıyor
ama senin "psikolojini" öyle bir etkiliyorki bu marketing türü çakal işleri,gözlerin bir anda AI ülen amma iyiymiş
görüntü şöyle oldu böyle oldu diyorsun gözlerin Karal gözü oluveririyor bir anda!

abi basit yollu şöyle yaparım fazla masraf tutmaz örneğin 2/3 kağıt atarsan hallederim derse hemen yaptır,yeni bir TV
filan asla alma,sonrası Allah kerim,o zaman düşünürsün ne alacağını

-Philips 65/9009 OK dir bunu listene yaz zaten şu anda benim için listem de tek panel var o da bu dur aynen,bu panel 24 model
bir de 23 model 9308,bu bir tık daha iyi ama artık kalmadı! ikisi de "VA" panel dir!
Sahibin.den sanırım satan "kullanıcı" var bir göz at,Dükkanı ise uzak dur! harbi elden kullanıcı ise satan kişi zaman
olabilir ama ben yine de fazla güvenmem!

ben artık uzun zamandır LCD panel tavsiyesi yapmıyorum! arada bazı panelleri inceleliyorum ve kuruluma gidiyorum prof.ISF filan
yaıyoprum ama LCD işi bence artık sakat,devir OLED devri kardeşim

bir de geçenlerde bizazat kurduğum set. ettiğim TCL 65/855 var bu da OK dir,şu anda en iyisi bu
not;bu panel benim için Samsung 90/95 den biraz daha iyi,Sony 90/95 ile de hemen hemen aynı!

tek kusuru var müthiş pahalı!! ve kesinlikle değmez benim için
+TCL en boktan Marka yaw özellikle TR de Servis+MH v.s olarak +bilgi olarak yazılımları v.s olarak kısaca kötü her şeyiyle
ama 855 çok çok iyi! yani bir paradoks var burada,ama bu rakam bir LCD panele verilirmi ebatı ne olursa olsun
ben kesinlikle vermem
ABD/EU da TCL ve serileri çok daha iyi ama "çok ucuz" TR de hem seriler eski hem de çok ciddi pahalı

not;Sony/Samsung/TCL panel üniteleri ABD de AUO/üst sınıf dır ama EU da CSOT/orta/üst sınıf dır!
AUO olsa bile EU da yine alt kalitedir,yani ABD gibi değildir!!

++

Philips 65/9009 benim de uzun zamandır listemde hala ama 65" panele 53/55 kağıt filan vermem
fiyat tatlı rakama gelirse hemen alacağım,aslında 55 kağıt dsa fena sayılmaz ama benim acelem yok
hatta şuanda kullandığım Philips 50/8808 panel 24/25 lerden çok daha iyi teknik olarak!!
Pentonic.1000 var yaw +GPU su bile G-57 bugün Sony/Samy/TCL veya Philips de bile bu config hala yok!

sen bence önce elindekini halletmeye bak,inşaallah ucuz yollu halledersin

Geri
Üst Alt