TOSHİBA L500-202 Bilgisayar açılırken güç kesme sorunu

O Çevrimdışı

oksijen

Yasaklı Üye
9 Nis 2022
35
39
Bilgisayarı güç tuşundan açmak istediğimde açılır gibi oluyor açılmıyor gücü kesiyor.
Aşağıda ki linkte ilgili videoyu ekledim.
Güç tuşuna bir kaç kere basınca tabii bu hemen olmuyor videoda hemen oldu bazen bir çok kere deneyince açılıyor.
Bataryalı denedim olmadı, bataryayı söküp sadece adaptör kablosu ile bağladım yine olmadı. (şuan bataryasız açıldı normalde batarya ve priz takılı iken açıyor)
İki tane 2 gb lık ram var yerlerini değiştirdim tek tek taktım denedim olmadı
Bilgisayarı bataryayı söktüm güç tuşuna 15 saniye ve 30 saniye basarak içinde ki enerjiyi atsın diye bekledim yine olmadı
Hdd yi söküp uclarını kuru bezle temizledim taktım yine olmadı.
Bazen kendi bataryası yarım saatten fazla gidiyor fakat şu aralar fişten çekince hemen kapanıyor.
Kendini bekleme moduna alınca da açılmıyor.
En güncel driverleri yükledim yine olmadı.
Window 7,8.1,10,11 hepsini temiz kurulum yaptım denedim sorun aynı.

Bir defa güç tuşuna basınca açılması için ne yapmalıyım (açıldığında sorun yok yani açıkken kendiliğinden kapanma gibi bir sorunu yok)

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Aklıma gelen 2 yer var. Cpu termal macun ve adaptör.
En masrafsız yöntem olan termal macunları yenile.

Benzer durumla masaüstünde karşılaşmıştım.

evrenatabek Çevrimdışı

evrenatabek 

Süper Üye
19 Eyl 2018
64
47
Merhaba

BIOS ekranında tarihi kontrol ettiniz mi?
BIOS pili bittiğinden ve BIOS ta uyarı ekranı kapalı ise görmüyorsunuzdur
Açılış tuşuna bastıktan sonra F1 basıp geçmeyi yapacak mı

O Çevrimdışı

oksijen

Yasaklı Üye
9 Nis 2022
35
39
Aklıma gelen 2 yer var. Cpu termal macun ve adaptör.
En masrafsız yöntem olan termal macunları yenile.

Benzer durumla masaüstünde karşılaşmıştım.
Cihaz açıldığında sorun yok sürekli kullanılabiliyor termal macunda sorun olsa cihaz normal çalışırken ısınma gibi bir durumda yada kısa süre sonra tekrar aynı sorunu vermez mi, yine de bir kontrol edeyim macunları teşekkürler

Merhaba

BIOS ekranında tarihi kontrol ettiniz mi?
BIOS pili bittiğinden ve BIOS ta uyarı ekranı kapalı ise görmüyorsunuzdur
Açılış tuşuna bastıktan sonra F1 basıp geçmeyi yapacak mı
Bıos tarih ve saat doğru F2 üzerinden kontrol ettim

Güçte sorun olsa bir kere basınca açılmayan bir cihaz neden üç beş denemede açılıyor yine açılmaması lazım aslında ilginç geldi bana.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
termal macun sonrası hala sorun çözülmezse, adaptör satısı yapan elektronik mağazasına pc beraber gidip deneyerek alınız.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Cihaz açıldığında sorun yok sürekli kullanılabiliyor termal macunda sorun olsa cihaz normal çalışırken ısınma gibi bir durumda yada kısa süre sonra tekrar aynı sorunu vermez mi, yine de bir kontrol edeyim macunları teşekkürler
Farklı adaptör deneyin.
Çıkış voltajı aynı olmasına dikkat edin.
Termal macunu da yenileyin tabi ama bence besleme kaynaklı bir arıza.
Soğuk lehim veya ömrünü doldurmuş pasif bileşen arızası da olabilir. (Diyot, kapasitör gibi.)

P Çevrimdışı

Purgative

Aktif Üye
3 Tem 2017
56
Sol altta yanan ışık yanlış hatırlamıyorsam wifi açık ışığı diye hatırlıyorum. İlk bastığınızda o ışık yanmıyor fakat açılış yaparken o ışık yanıyor. Bu sebeple bana göre besleme sorunu, Umut Barış Umut Barış 'ında belirttiği gibi farklı ve çıkışı aynı olan bir adaptör ile deneyin eğer olmaz ise anakartta ilk beslemeden sonra PWROK vermediği için boot yaptırmayıp korumaya alıp kapatıyor. Yani ilk giriş beslemesinden sonraki beslemelerde sorun var bunlar cpu,ram,usb ve superio çip beslemeleri. Termal macun için sanırım sökeceksiniz söktüğünüzde yakından bir bakın yanan delinen bir komponent var mı diye.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Sol altta yanan ışık yanlış hatırlamıyorsam wifi açık ışığı diye hatırlıyorum. İlk bastığınızda o ışık yanmıyor fakat açılış yaparken o ışık yanıyor. Bu sebeple bana göre besleme sorunu, Umut Barış Umut Barış 'ında belirttiği gibi farklı ve çıkışı aynı olan bir adaptör ile deneyin eğer olmaz ise anakartta ilk beslemeden sonra PWROK vermediği için boot yaptırmayıp korumaya alıp kapatıyor. Yani ilk giriş beslemesinden sonraki beslemelerde sorun var bunlar cpu,ram,usb ve superio çip beslemeleri. Termal macun için sanırım sökeceksiniz söktüğünüzde yakından bir bakın yanan delinen bir komponent var mı diye.
Bana da klasik besleme arızası gibi geliyor.
Malum, yaşı olan cihaz.
Kapasitör vs toleransını aşmış olabilir.
El yatkınlığı varsa, iş görecek düzeyde bir multimetre varsa, kontrol yapılabilir.

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Suan evde 2011 2013 2015 de alınmış 3 tane toshiba laptop var ikisinde benzer sorun var . Batarya takılı (bataryanın ömrü biteli çok oluyor ) şarja ama PC güc kesiyor açılsa bile eğer batarya kısmında uyarı varsa şarjı bitmiş gibi kapanıyor uyarı yoksa saatlerce açık kalıyor sorun olmuyor . Sıfır batarya bu sorunu bende çözüyordu sorun birebir aynı değil ama benzer . Bilgisayar şarj adaptoru orijinal değilse de bu tarz sorun olabiliyor .

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Benim başıma farklı bir olay gelmişti,farklı bir cihazda.Sorun cihazı açmak için bastığımız düğmeden çıkmıştı,buna benzer 2.ci sorunu telefonda yaşamış ve forumda anlatmıştım sanırım,onda da basmalı minik düğmeyi değiştirince sorun çözülmüştü ,belki de sorun basma düğmededir :)

Fotolar benimdir ,kırmızı ile gösterdiğim açma-kapama düğmesi:

WhatsApp-Image-2023-02-23-at-00.12.52.jpg

WhatsApp-Image-2023-02-23-at-00.12.53.jpg

Geri
Üst Alt