Toshiba c670-132 açılmıyor deneyim yaşamışın yönlendirmesine ihtiyaç var 😇

C Çevrimdışı

carso

Yeni Üye
25 Eki 2019
22
40
Selamlar herkese
Anakart Hannstar marka EK'te resimleri görebilirsiniz. Anakart şemasını çok aradım ustalarımda olmadığını söyledi.Aşağıda genel fotoğrafları var.
Sorun şu R020 ayağına direk voltaj uyguluyorum 19 v adaptör ( voltaj enjeksiyonu yapacak ayarlı şarj istasyonum yok)
Lakin batarya ayaklarına 2.5 3 gibi voltaj geliyor ama doldurmuyor şuan anakart açılmadığı için ayrıca anakart açılmıyor led ışığı yanmıyor.fds4435bz p kanal mosfet draine 19 geliyor Gatede 4.5 gibi voltaj var.Burda sadece bataryayı besliyor sanırım peki 19 volt r020 ayağına nereden geliyor anlayamadım henüz anlatan olmadı havadan gelmeyeceğine göre bakmam gereken neresi olabilir o hat f8707 n kanal üzerindeki diğer mosfetler sağlam mosfet sağlam dışarı alıp denedim çünkü özellikle fds4435bz mosfet şu kısımda takıldım drain source kısa devre vermiyor Gate - source arasında kısa devre veriyor bu normal mi (p kanal mosfet hocam iyice anlattı ayrıca bakıp okudum türünde yapılacak testlerdede kafam karıştırdı gate ile source kısa devre vermesi normalmiş) peki benim sorunum nedir anlaşılamadım halen henüz yeniyim ekipmanlarım var sayılır ama izah edemedim boardview olsadı en azından takip ediyordum bunuda yapamıyorum.
Deneyim yaşamış arkadaşlar ip ucu verirseniz çok sevinirim 😇

Drain Source kısa devre yok ohm source Gatede kısa devre veriyor
g3t3h24.jpg

hannstar j mv-4 94v-0 rev 2.0 datasheet

1mhktnp.jpg

bsnldzz.jpg
6gwpbpb.jpg

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Dostum bazen devre kaynaklı kısa devre tespitleri de yaşayabilirsin.
Elemanların sağlıklı kontrolü için anakarttan sökmen gerekebilir.
Transistörü dışarıda test ettiğinde normal gözüküyorsa kısa devreye neden olan başka pasif bileşen vardır.
Hepsinden önce bildiğim kadarıyla dizüstü anakartlarında güç entegresi oluyor.
Adaptörden gelen doğru akım buradan karta dağıtılıyor.

Pasif bileşenlere, kapasitör direnç vs bak derim.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Tüm cevaplara ek olarak G ile S arasında ters diyot da var,kısa devre olması ilginç :alala

byalo-495.png

byalo-495a.png

C Çevrimdışı

carso

Yeni Üye
25 Eki 2019
22
40
şuan değiştirdim şimdi görüntü yok ve fan çalışıyor cihaz kendini açmıyor kuzey ısınıyor işlemci ısınıyor orayı besleyen bobinler sıcak ama kapanma olmuyor şimdi onlara yoğunlaşıcam

C Çevrimdışı

carso

Yeni Üye
25 Eki 2019
22
40
fds4435bz mosfet değişimi ve drain sourceye tel atıp denedim sonra fds4435bz değiştirdim kısaca görüntüyü aldım lakin ram 2ci slottuna takınca yine görüntü gelmiyor ve kuzey çip ve bobin ısınıyor diğer slottayken herşey normal lakin io da problem olmuş touchpad çalışmıyor ve fişe takınca cihaz otomatik açılıyor.

Geri
Üst Alt