TOSHİBA 65UA3D63DT televizyonum açılmıyor. Yardım edebilirmisiniz.

I Çevrimdışı

istenci

Yeni Üye
18 Kas 2022
12
45
2022 aralık ayında aldığım Toshiba 65UA3D63DT televizyonumu 1 hafta önce fişten çektim sigortaları kapattım. Eve gelince tvyi açmaya çalıştığımda sadece kırmızı ışık yanıyor kumanda tepki vermiyor. Kendi düğmesini denedim oda tepki vermiyor. Ne yapmalım. Yardımcı olursanız sevinirim.

1000058124b6ca93b64b8757b1.jpg

1000058129bd1ebe8a89fd5406.jpg

Son düzenleme:
Ömer Genç Çevrimiçi
24 May 2018
245
45
MB185 ve MB185Y için yazıyorum;
Bu şaselerde emmc entegresi ölüyor ve değiştirilemiyor. Emmc entegresinde her şase için benzersiz bir kod kullanılmış. İşlemci bu kodu okuyamadığında emmcyi tanımıyor. Şasenin kodu ölen emmc içinde bulunduğu için tespit edilemiyor. Bu sorunu çözemediğim için 10 taneden fazla şaseyi hurdaya attım.

I Çevrimdışı

istenci

Yeni Üye
18 Kas 2022
12
45
MB185 ve MB185Y için yazıyorum;
Bu şaselerde emmc entegresi ölüyor ve değiştirilemiyor. Emmc entegresinde her şase için benzersiz bir kod kullanılmış. İşlemci bu kodu okuyamadığında emmcyi tanımıyor. Şasenin kodu ölen emmc içinde bulunduğu için tespit edilemiyor. Bu sorunu çözemediğim için 10 taneden fazla şaseyi hurdaya attım.
Peki tv çalışırken bu kodları almamız gereklimi sonra lazım olurmu. Bize gözüken anakart değişecek gibi diyebilirmiyiz. 😔

Ömer Genç Çevrimiçi
24 May 2018
245
45
Kodların bulunduğu emmc bölümü şifreli olduğu için alsanız bile yeniden yazamazsınız.
Sizin sorununuz farklı olabilir. Tamirciye gösterin tvnizi.

I Çevrimdışı

istenci

Yeni Üye
18 Kas 2022
12
45
Kodların bulunduğu emmc bölümü şifreli olduğu için alsanız bile yeniden yazamazsınız.
Sizin sorununuz farklı olabilir. Tamirciye gösterin tvnizi.
İlginiz için çok teşekkür ederim yetkili servisi çağırdım bakalım ne diyecekler. Ayrıca forumdaki siz ve sizin gibi insanlardan Allah razı olsun. Bunca insanın sorunlarını halletmeye çalışıyor ve yön gösteriyorsunuz. 🙏

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
971
Vestel'in 3 sene garanti verdiğini düşünerek 2022 aralık-2025 aralık, öyle tatlı denk gelmiş ki aslında.

Bizim panelin de garanti bitimine denk gelmişti bedava değişimi.

Vestel iyi güzel de, bu mühendislik kısmını beceremiyor, planlı eskitmeyi birer ay kaydırabilse aslında kâr edecek şirket de :))))

Ömer Genç Çevrimiçi
24 May 2018
245
45
İsteyerek yapılan bir şey olduğunu sanmıyorum. Bahsettiğim şaselerde işlemci aşırı ısındığı için yakınındaki emmc entegresine zarar veriyor. İşlemci soğutucusu emmcye temas etmiyor fakat üstünü kapatıyor. Mühendisler daha iyi bilir tabiki ama bence emmc soğutucuya temas etse veya soğutucu emmcnin üstünü kapatmasa bu sorun yaşanmazdı. Gerçi emmc entegresinin ısı limitleri de düşük olabilir. Benzer tasarıma sahip hiçbir Vestel şasede emmcnin fiziksel olarak bozulduğunu görmedim.

Son olarak Toshiba markalı tvler bildiğim kadarıyla 2 yıl garantili.

Geri
Üst Alt