Ürünü 1 aydan uzun süredir kullanıyorum. Gelelim bu sürede ki deneyimlerime. Öncelikle kargo süreci hızlı ve sorunsuz geçti.
Horoz Lojistik yapması gerekeni yaptı. Vestel servisi ertesi gün geldi ve kurulumu yaptı.
Belki pandemi belki de farklı sebeplerle panel testi dahi yapmadan evden ayrılmaya çalıştılar.
Ama önceden hazırlıklı olduğum için panel testini yaptırdım.
Beni biraz ilgili ve bilgili görünce daha makul yaklaştılar isteklerime.
Sorunlu piksel yoktu. Panelde ışık sızması vardı. Ama hem test gündüz yapıldığı için çok fark etmedim, hem de görüntüyü bozacak kadar olmadığından önemsemedim.
Daha sonra ışık sızması testini karanlıkta yaptım. Test olarak rahatsız etse de görüntüye etkisi olmadığından hiç üstelemedim.
Gelelim Televizyona.
Son söyleyeceğimi ilk söyleyeyim. İyi ki almışım.
Evet bu televizyona 42 inç bir televizyondan geçtim. Bu sebeple büyüklüğe alışmam epey zor oldu.
Hatta hala alışmadım. Sadece büyüklük kısmı bile beni hala kendisine hayran bırakıyor.
Televizyonun tüm ayarları kurulumda ki gibi. Görüntü ve sese kendim bir ayar yapmadım.
Televizyonu Teledünya HD kutusu ile kullanıyordum. Sonradan conax modul kiraladım ve kutuyu iade ettim.
Artık tek kumandayla Kablo Tv yi televizyonumda kullanabiliyorum. TV nin beni görüntü büyüklüğünden sonra en çok etkileyen kısmı sesi oldu.
Özellikle Türkçe dublaj film, dizi izlerken konuşma seslerini anlayabilmek için eski televizyonumda ki sesi çok açamak zorunda kalırdım.
Bu da yayında orjinal efekt sesi geldiği zaman odada ses patlamasına yol açar ve çok rahatsız ederdi.
Oysa bu televizyonda dublaj konuşma sesleri efekt orjinal sesleri ile aynı netlikte geliyor. Ve yüksek ses açmama gerek kalmıyor.
Renk canlılığına bayıldım. Gerek 4k herekse1080p içeriklerde renk canlı, görüntü sorunsuz.
Televizyonumun tek saçmaladığı kısım, yakın çekim yüksek hızlı sahneler.
Eh zaten bunu da bilerek aldım.
Daha doğrusu bu panel tipinde (Samsung VA panel var üzerinde) bu tarz sorunu her TV için yaşayacaktım.
Böyle sahneler geldiğinde yayın HD ise (TV yayını) görüntüde ki anlık bozulma çok bariz oluyor.
Yayın 4k bir içerik ise bozulma daha az hissediliyor. Bu televizyonda ki en sevdiğim şey 4k doğa/uzay belgeseli izlemek
TV genel olarak kaliteli bir görüntüye sahip. Ayakları üzerinde oldukça dengeli duruyor.
Smart kısmında yer alan uygulamalar (Prime-Netflix ve Youtube) çok rahat ve sorunsuz.
Kumanda bence oldukça kullanışlı.
Geçen sürede 2 kere donma yaşadım. Uygulamalardan TV yayınına geçerken. Yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen güncelleme ile düzelecektir.
HD TV yayınlarda işini güzel yapıyor. Ancak SD yayınlarda, büyük ekran kabusa dönüyor
Yine de izlenmeyecek kadar kötü değil.
Şu an fiyatları benim aldığıma göre daha fazla. Ben aldıktan sonra dolar %10 ucuzladı ama TV nin fiyatı arttı. Anlaşılan dolar yüzünden pahalı hayat yaşadığımız kısım da çok tutarlı değil
Son olarak; Bu TV yi aldığıma memnunum. Benim isteklerimi ve beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. 4.200 TL yerine 10.000 TL vererek bir TV alsaydım da sanırım şu an aynı duygular içerisinde olacaktım. Bu da demektir ki 5.800 TL cebime para kaldı
)
Bu kadar nokta atış ile bir TV öneren
Adem Helvacı üstadımıza bir kez daha teşekkürler.