Tıraş bıçaklarının raf ömrü ne kadardır

esrarengiz

Yeni Üye
Puan 1
Çözümler 0
esrarengiz
Kullan at tıraş makinelerinin raf ömrü ne kadar oluyordur.
Arko man pro 3 üretim tarihi yazıyor ama son kullanım tarihi bilgini göremedim bir kaç markaya da baktım göremedim.
Genel bir zaman var mıdır şu kadar yıl gibi yada jilet kalitesine göre değişir mi bu durum, en azından kapalı kutu hava almadığı sürece ne kadar dayanabilir ki.

Bilmiyorum. Nemden uzak dursa yeter bence.

Malzemesi plastik ve paslanmaz çelik olduğundan son kullanma tarihinin olmaması normal diye düşünüyorum.

Aynı marka ve modelden bende de var,siz yazınca baktım üretim tarihi 04-08-2020.Çekmecede kuru ve kapalı şekilde duruyor.Artık iyice eskimeden,önce bunları kullanmak lazım.

Paslanma başlayana kadar kullanılır diye düşünüyorum.

Nem oranı düşük, güneş almayan ortamda çok uzun yıllar saklanabilir.

Jiletler zaten paslanmaz çelikten yapılıyor. Bazılarında (yaprak jiletler özellikle) çeliğin üstüne platin, tungsten, titanyum, teflon, vs. kaplama yapılıyor. Normal şartlarda paslanması imkansız gibi birşey.

Jiletler zaten paslanmaz çelikten yapılıyor. Bazılarında (yaprak jiletler özellikle) çeliğin üstüne platin, tungsten, titanyum, teflon, vs. kaplama yapılıyor. Normal şartlarda paslanması imkansız gibi birşey.
Bende degişik markalarda epey bir yaprak jilet var, sanırım en az 8-9 yıldır bende bir sorun görmüyorum, ihtiyac halinde açıp kullanıyorum, sorun yok.

traş bıçaklarının son kullanma tarihi yok traş köpüğünün var galiba ama rossmann'dan alınan 08/09/2016 üretimli hala sağlam.

Geri
Üst Alt