Teybi Söktükten Sonra Teyp Saçma Sapan Davranmaya Başladı

B Çevrimdışı

Ballistix

Aktif Üye
23 Ağu 2020
185
29
Arkadaşlar merhaba, SONY DSX-A416BT teyp kullanıyorum yaklaşık 3.5 yıldır.

Teybi bugün kızağıyla beraber çıkartıp, arkadan soketlerini de söktük.

Sonra tekrar taktık. Teyp saçmalamaya başladı.

Video 1:

Video 2:

Öncelikle bu 1 ve 2 numaralı videolardaki gibi tuşlar kafasına göre basmaya başladı falan. Resetledim teybi, düzeldi.

Sonra yuvarlak dönen tuş (soldaki sesi azaltmak ya da artırmak için çevirdiğimiz buton) çalışmamaya başladı.

Tekrar söküp taktım sorunsuz çalışmaya başladı falan. Gördüğünüz üzere söküp taktım, sorunsuz çalışıyor.

Teyp tertemiz zaten sıfır almıştım. İlk defa söküp taktım kafayı yedi alet.

Acaba sorun nerede? Yardımcı olabilir misiniz?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,965
Kablolu kumanda bağlantısı varsa olabilir.
Ben ön panel bağlantısından şüpheliyim.
Ön panel çıkarılabiliyorsa orayı bir temizleyin alkol ile.
İçindeki kartta kristal osilatör arızalanmış da olabilir.
Müzik setlerinde de sapıtma durumu kristal osilatör veya düğmelerin aşırı kirlenmesi sonucu oluşuyordu.
Başka teyp bulup takmayı denediniz mi? Başka teyp sorunsuz çalışıyorsa araçtaki tesisattan şüphelenmeye gerek yok.

B Çevrimdışı

Ballistix

Aktif Üye
23 Ağu 2020
185
29
Kablolu kumanda bağlantısı varsa olabilir.
Ben ön panel bağlantısından şüpheliyim.
Ön panel çıkarılabiliyorsa orayı bir temizleyin alkol ile.
İçindeki kartta kristal osilatör arızalanmış da olabilir.
Müzik setlerinde de sapıtma durumu kristal osilatör veya düğmelerin aşırı kirlenmesi sonucu oluşuyordu.
Başka teyp bulup takmayı denediniz mi? Başka teyp sorunsuz çalışıyorsa araçtaki tesisattan şüphelenmeye gerek yok.
İlginç şekilde resetleyince düzeldi. Kafama bu takılıyor. Söküp takınca da düzeliyor. Bir süre çalışınca düğmeler çalışmıyor ama kumandadan çalışıyor.

B93B9624-8E6B-48D5-9B2A-53E80234D82C.jpg

Teybin kafasını sökünce olan şey burada.

Devreleri temizlemek için yağsız bir sprey önerirseniz alabilirim

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Sökme sebebi neydi acaba :alala

Kafayı söküp ana gövdeyi temizlediyseniz ,kontaklara sıvı kaçmış olabilir mi acaba, yarın(bugün) teybi söküp çalışırken kablolarla oyna bakalım,(salla,kıvır v.s) saçmalamaya başlayacak mı,gerçi olmaması lazım,bir de sarı kablo ile kırmızı birleşik mi, veya turuncu da olabilir,birisi (kırmızı genelde) ana +12volt ,diğeri (sarı ) hafıza içindir (kontağı kapattığında hafıza silinmez diye hatırlıyorum)
Besleme devresini buldum:

byalo-208.png

Kullanım klavuzu:

B Çevrimdışı

Ballistix

Aktif Üye
23 Ağu 2020
185
29
Sökme sebebi neydi acaba :alala

Kafayı söküp ana gövdeyi temizlediyseniz ,kontaklara sıvı kaçmış olabilir mi acaba, yarın(bugün) teybi söküp çalışırken kablolarla oyna bakalım,(salla,kıvır v.s) saçmalamaya başlayacak mı,gerçi olmaması lazım,bir de sarı kablo ile kırmızı birleşik mi, veya turuncu da olabilir,birisi (kırmızı genelde) ana +12volt ,diğeri (sarı ) hafıza içindir (kontağı kapattığında hafıza silinmez diye hatırlıyorum)
Besleme devresini buldum:

byalo-208.png

Kullanım klavuzu:
3. videodaki soket bağlantılarını tek tek tekrar yapıp deneyeceğim hocam. Bakalım ne olacak. Hatları zaten kurcalamamıştım. Aynı şekilde tekrar bağlayacağım.

Geri
Üst Alt