Kullanılmayan odaları 1.seviyede yatak odası ve mutfağı seviye 2, salonu ise seviye 3 tutayım diyorum fakat salona koyacağım oda termostatını sanırım 20-22 derece yaptığım zaman salondaki vananın işlevi çok kalmayacak.Oda termostatı en çok ihtiyacınız olan odada olmalı.
Termostatik vana petek başı kısma ve açma yapar.
İkisi birlikte kullanılmalı.
Önemli olan kombi ne kadar iyi.
Oda termostatı kombinin yakıt tüketimine etki eder.İkisini birlikte kullanmak artı bir fayda sağlamaz. Örneğin oda termostati bulunan oda da termostatik vanayi yüksek derecede bırakarak kullanabilirsiniz. Ayarladiginiz odaya bağlı diğer odalarda aşırı isinma olmaması için de diğer odalarda termostatik vanayi kullanabilirsiniz. İkisinin aynı odada olması faydasız olduğundan alınmasına gerek yok aslında ama zaten olan bir şey olduğu için salonda oda termostati diğer odalarda termostatik vana kullanılabilir. Tabi evin kullanım durumu istenen sıcaklığa bağlı dediğim secenekte odalar degisebilir.
Kullanmadığınız odaları kapatın bence. Kapıları da kapalı dursun.Kullanılmayan odaları 1.seviyede yatak odası ve mutfağı seviye 2, salonu ise seviye 3 tutayım diyorum fakat salona koyacağım oda termostatını sanırım 20-22 derece yaptığım zaman salondaki vananın işlevi çok kalmayacak.
Termostat sesi genelde yanlış yere (dönüş suyu) takılırsa rahatsız eder. Aksi halde duymak pek mümkün değil.ikisi de almış biri olarak söylüyorum ki mucize beklemeyin. Konu uzun ancak kısaca bahsedeyim.
İkisi içinde maximum verim fayda görmek için ısı izalasyonunun iyi olması ve evin kolay ısınıp geç soğuması gerekiyor.
Evinizinizde benim ki gibi ısı zaafiyeti varsa tam tersi fazla tüketime sebep olurlar.
Özellikle termostatik vanalar için odanın küçük, peteğin büyük olup bir okadar kolay ısınması gerekiyor.Ancak bunlar suyu tam kısma açamasında ses yaptıkları için kulak olarak hassassanız rahatsız eder.
oda termostatı içinde aynı şekildedir ancak bir fark var ki ısı algılaması hassas olması gerekir.Piyasa da olan çoğu model 1 derece hassasiyettedir.Ortam ısısını 1 derece düşünce kombi çalışır eşik 1 derece aştığında kombi kapanır.Ortamda ısı dalgalanması olur, kombi soğuyan ortamı eşik değerine ulaşırtırmak için var gücüyle çalışır yakıt artar.sizde de üşüme hissi olur.İyileri vardır 0,1 hassasiyeti olanlar ancak bunlarda da yine iyi bir izolasyon gerekir ,ve cihazların parası pahalıdır.Modülasyonlu olanlar ı vardırki onlar daha da pahalıdır kombi de uyumlu olmsı gerekir.
kısaca ilk defa kombi ile ısınacaksanız önce bunları almadan deneyin aşırı tüketim olmazsa almazsınız.Olursa da yazdıklarımı göz önüne alarak deneyebilirsiniz.