Termostatik Vana ile Oda Termostatı

B Çevrimdışı

bugi03

Aktif Üye
23 Mar 2021
54
29
Merhaba. Yeni geçmiş olduğumuz evde bütün odalarda termostatik vana bulunuyor. Ayrıca Demirdökümün kablosuz oda Termostatı da mevcut. İkisini birden kullanmak mantıklı mı nasıl bir yol izlemeliyim?
Not: Kombimiz Demirdöküm nitromix yoğuşmalı kombi.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
Oda termostatı en çok ihtiyacınız olan odada olmalı.
Termostatik vana petek başı kısma ve açma yapar.
İkisi birlikte kullanılmalı.
Önemli olan kombi ne kadar iyi. :kiskis

B Çevrimdışı

bugi03

Aktif Üye
23 Mar 2021
54
29
Oda termostatı en çok ihtiyacınız olan odada olmalı.
Termostatik vana petek başı kısma ve açma yapar.
İkisi birlikte kullanılmalı.
Önemli olan kombi ne kadar iyi. :kiskis
Kullanılmayan odaları 1.seviyede yatak odası ve mutfağı seviye 2, salonu ise seviye 3 tutayım diyorum fakat salona koyacağım oda termostatını sanırım 20-22 derece yaptığım zaman salondaki vananın işlevi çok kalmayacak.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
ne kadar sallarsan salla, damlanın düşeceği yer bellidir. :hoba1

zamlı tarifelerden kaçınmaya çalışsak da, er geç zammın tadına bakacak herkes. :kas

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
İkisini birlikte kullanmak artı bir fayda sağlamaz. Örneğin oda termostati bulunan oda da termostatik vanayi yüksek derecede bırakarak kullanabilirsiniz. Ayarladiginiz odaya bağlı diğer odalarda aşırı isinma olmaması için de diğer odalarda termostatik vanayi kullanabilirsiniz. İkisinin aynı odada olması faydasız olduğundan alınmasına gerek yok aslında ama zaten olan bir şey olduğu için salonda oda termostati diğer odalarda termostatik vana kullanılabilir. Tabi evin kullanım durumu istenen sıcaklığa bağlı dediğim secenekte odalar degisebilir.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
İkisini birlikte kullanmak artı bir fayda sağlamaz. Örneğin oda termostati bulunan oda da termostatik vanayi yüksek derecede bırakarak kullanabilirsiniz. Ayarladiginiz odaya bağlı diğer odalarda aşırı isinma olmaması için de diğer odalarda termostatik vanayi kullanabilirsiniz. İkisinin aynı odada olması faydasız olduğundan alınmasına gerek yok aslında ama zaten olan bir şey olduğu için salonda oda termostati diğer odalarda termostatik vana kullanılabilir. Tabi evin kullanım durumu istenen sıcaklığa bağlı dediğim secenekte odalar degisebilir.
Oda termostatı kombinin yakıt tüketimine etki eder.
Ama kombi ne kadar iyiyse bu da o kadar işe yarar.
Bir de termostatın da iki çeşiti var, hangisi alındı o da önemli.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
Kullanılmayan odaları 1.seviyede yatak odası ve mutfağı seviye 2, salonu ise seviye 3 tutayım diyorum fakat salona koyacağım oda termostatını sanırım 20-22 derece yaptığım zaman salondaki vananın işlevi çok kalmayacak.
Kullanmadığınız odaları kapatın bence. Kapıları da kapalı dursun.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
ikisi de almış biri olarak söylüyorum ki mucize beklemeyin. Konu uzun ancak kısaca bahsedeyim.

İkisi içinde maximum verim fayda görmek için ısı izalasyonunun iyi olması ve evin kolay ısınıp geç soğuması gerekiyor.

Evinizinizde benim ki gibi ısı zaafiyeti varsa tam tersi fazla tüketime sebep olurlar.

Özellikle termostatik vanalar için odanın küçük, peteğin büyük olup bir okadar kolay ısınması gerekiyor.Ancak bunlar suyu tam kısma açamasında ses yaptıkları için kulak olarak hassassanız rahatsız eder.

oda termostatı içinde aynı şekildedir ancak bir fark var ki ısı algılaması hassas olması gerekir.Piyasa da olan çoğu model 1 derece hassasiyettedir.Ortam ısısını 1 derece düşünce kombi çalışır eşik 1 derece aştığında kombi kapanır.Ortamda ısı dalgalanması olur, kombi soğuyan ortamı eşik değerine ulaşırtırmak için var gücüyle çalışır yakıt artar.sizde de üşüme hissi olur.İyileri vardır 0,1 hassasiyeti olanlar ancak bunlarda da yine iyi bir izolasyon gerekir ,ve cihazların parası pahalıdır.Modülasyonlu olanlar ı vardırki onlar daha da pahalıdır kombi de uyumlu olmsı gerekir.

kısaca ilk defa kombi ile ısınacaksanız önce bunları almadan deneyin aşırı tüketim olmazsa almazsınız.Olursa da yazdıklarımı göz önüne alarak deneyebilirsiniz.

B Çevrimdışı

bugi03

Aktif Üye
23 Mar 2021
54
29
Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Oda termostatının bulunduğu odadaki termostatik vanaları 5. seviyeye yani en yüksek seviyeye getiriyorum ki işlevini kaybetsin. Diğer odalarda da isteğe göre termostatik vana seviyelerini ayarlayacağım. Evimin ısı yalıtımı gayet iyi o konuda problem yok. Sadece kombim demirdökümün nitromix kombisi. İnternette bir kaç ayarından bahsediyorlar ekonomi için. Bir kişinin yazmış olduğu 1 derece aşağıda açılıp 1 derece yukarıda kapanma olaylarını falan ayarlıyor o tarz ayarlara girmeli miyim sizce?

B Çevrimdışı

Ballistix

Aktif Üye
23 Ağu 2020
185
29
ikisi de almış biri olarak söylüyorum ki mucize beklemeyin. Konu uzun ancak kısaca bahsedeyim.

İkisi içinde maximum verim fayda görmek için ısı izalasyonunun iyi olması ve evin kolay ısınıp geç soğuması gerekiyor.

Evinizinizde benim ki gibi ısı zaafiyeti varsa tam tersi fazla tüketime sebep olurlar.

Özellikle termostatik vanalar için odanın küçük, peteğin büyük olup bir okadar kolay ısınması gerekiyor.Ancak bunlar suyu tam kısma açamasında ses yaptıkları için kulak olarak hassassanız rahatsız eder.

oda termostatı içinde aynı şekildedir ancak bir fark var ki ısı algılaması hassas olması gerekir.Piyasa da olan çoğu model 1 derece hassasiyettedir.Ortam ısısını 1 derece düşünce kombi çalışır eşik 1 derece aştığında kombi kapanır.Ortamda ısı dalgalanması olur, kombi soğuyan ortamı eşik değerine ulaşırtırmak için var gücüyle çalışır yakıt artar.sizde de üşüme hissi olur.İyileri vardır 0,1 hassasiyeti olanlar ancak bunlarda da yine iyi bir izolasyon gerekir ,ve cihazların parası pahalıdır.Modülasyonlu olanlar ı vardırki onlar daha da pahalıdır kombi de uyumlu olmsı gerekir.

kısaca ilk defa kombi ile ısınacaksanız önce bunları almadan deneyin aşırı tüketim olmazsa almazsınız.Olursa da yazdıklarımı göz önüne alarak deneyebilirsiniz.
Termostat sesi genelde yanlış yere (dönüş suyu) takılırsa rahatsız eder. Aksi halde duymak pek mümkün değil.

Geri
Üst Alt