termosifon basınç ve su sıcaklığı hk.

huseyinguler0707 Çevrimdışı

huseyinguler0707

Yeni Üye
19 Eki 2018
49
Merhaba,

Bir kaç gün önce termosifonu duvardaki çivisin atması sebebiyle boşaltmak zorunda kaldım. Çiviyi sabitledikten sonra yerine astım. Fakat termosifon o günden beri kaç kez denediysem yeterli su basıncına ulaşamadım. İnternetten bakıp bulduğum yöntemleri denedim. En son denediğimde basıncı yeterli olmadığı gibi sabah kalktığımda suyu da ısıtmamış. En azından az basınçla da olsa kullanbilmiştim.Bu kez ısıtmadığı için kullanamadım.

Tahmin ediyorum için de hava var. Bu havayı nasıl atabilirim. İnternette bulduğum yöntemleri denedim. Ufak bir detay olur , tecrübe eden arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

Ayrıca emniyet ventili internetten baktığımda soğuk su tarafına takılacak yazılmış. Benimki bildim bileli sıcak su çıkışında. Bugüne kadar onunla ilgili bir problem yaşamamıştım.

yardımlarınız için teşekkürler....
Sota Sota
By_Trol By_Trol
Umut Barış Umut Barış
teraspy teraspy
TEKNOwest TEKNOwest

Son düzenleme:
Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
852
Bir zamanlar 60 Lt lik benim termosifonun emniyet ventili devamlı su damlatıyordu. Değiştirdiğimde kazan içerisinden bayağı paslı pislikler çıkmıştı, 5-6 kez doldurup Ventil tarafından boşaltıp temizlemiştim. Sizinki tıkanmış olabilir mi? Ben mandallı ventil almıştım. Mandalı çekince sistemde su olup olmadığını görebiliyorsun.

10666226352178.jpg

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Emniyet valfi soğuk su girişine takılır ,sıcak değil bundan eminim.Ancak tam bilmemekle beraber termisifona su dolarken sıcak su çeşmesini hafif açarsan hava kalmaz, çok açma ama damlar gibi veya ip gibi aksın

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
702
50
Önceki de aristondu 20 sene kullandık. Özellikle aynı marka aldım. 2 sene oldu galiba bir sorun yaşamadım.
Umarım sağlıkla, mutluluk ve keyifle kullanırsınız.

Ben aldım, ertesi sene ya da sonrasında Türkiyeden çekildiler. Servis 3 yılda bir magnezyum anot değişecek dedi takarken. 3.yılında ara ki servis bulasın, vestele devretmişler tozlarken, sağolsun pek sallamadı vestelciler. İyi ki sallamamışlar, 6 ay sonra kazan delindi. Baya baya çürümüş ortadaki dikiş yerinden :haha

Rezistansı söktüm belki işe yarar diye, 2 kilo kireç vardı üstünde. Magnezyum anot mu, göremedim öyle bi şey:sirit

Geri
Üst Alt