Tepki sisteminin puanlanması

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,458
Arkadaşlar mesajların altında bulunan beğen,sevin,şasır gibi tepkime seçenekleri bulunmakta.

Bu tepkimelerin her birinin puanı bulunmakta aldığınız her tepkide hesabınıza yazılır. tepki puanınızın / mesaj sayısına oranıysa forumda terfi sistemine bağlıdır.

önyüklü olarak ekran görüntüsündeki değerler girili.

puanlama sistemini elden geçirelim diyorum.

mesala

Beğeni 1 puan
Sevin 2 puan
şasır 0 puan gibi

puanlamayı oluşturmam konusunda fikirlerinizi belirtirseniz ona göre ayarlamaları yaparım

tepki.png

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,458
teşekkürler cevap için. öyle güle oynaya yazarken, çok ciddi geliyorsunuz ya, hoca camide diye bağırmak istiyorum. :gul
Forumun akışına çok müdahil olmak istemiyorum.
Despot yönetim tarzı bana göre değil.
Bana karşı samimi olana elimden geldiğince
sıcak davranmaya özen gosteriyorum.
Etki-tepki kısaca.

Olitos Çevrimdışı

Olitos 

Aktif Üye
16 Şub 2019
219
Emoji tepkiler bence de nötr olmalı örneğin ülke gündemiyle ilgili beğenmediğimiz bir karar alındı ve bir arkadaş bunun haberini paylaştı (elektriğe %50 zam vb.) Konuyu okuyan arkadaşlar bu habere kızgın tepki gösterebilirler bu nedenle haberi veren arkadaş ne yazık ki eksi puan almış olacak.

Beğen +1
Beğenme -1
Sevin +1
Haha 0
Şaşır 0
Üzgün
Kızgın 0

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Emoji tepkiler bence de nötr olmalı örneğin ülke gündemiyle ilgili beğenmediğimiz bir karar alındı ve bir arkadaş bunun haberini paylaştı (elektriğe %50 zam vb.) Konuyu okuyan arkadaşlar bu habere kızgın tepki gösterebilirler bu nedenle haberi veren arkadaş ne yazık ki eksi puan almış olacak.

Beğen +1
Beğenme -1
Sevin +1
Haha 0
Şaşır 0
Üzgün
Kızgın 0
Kesin katılıyorum ,imzamı da attım :ok

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51

Beğen +1
Beğenme -1
Sevin +1
Haha 0
Şaşır 0
Üzgün
Kızgın 0
Konunun ikinci mesajında anlatmak istediğim şey buydu... Ellerine sağlık.

Hatta, beğenme ve sevinme + diğerleri 0 etkili olmalı.

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Foruma katkisi olan üyeler paylasimlarinin begenilmesi durumunda otomatik olarak sistem tarafindan ödüllendirilmeli +1 ile , diger durumlarda sistem nötr olarak kabul etmeli.Paylasilan konunun genel anlamda üyelerin cogunlugunda olumsuz etki yaptigi durumlarda direk yöneticiler devreye giriyor zaten,
Tepki puanlamasindaki amac sadece üyelerin foruma katki yapmasina tesvik olmali bence...
Bunun yaninda üyelerimizin de tanidiklari isimlerin paylasimlarina direk tepki puani vermek yerine mesaji okuyarak tepkisini belirtmesi gerekiyor.Bir üyenin mesajina yazdigim karsit görüs ve üyenin mesajinin ayni anda olumlu tepki almasi normal degil bence :) en azindan karsit görüs var ise belirtilmeli.

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,273
63
Bence beğen ve sevin +1 puan,gülme,şaşırma ve üzgün 0 puan,beğenmeme ve kızgın -1 puan olmalı.(Tabii art niyetli olmadıkça).Bunun değerlendirmesini yönetim yapmalı ama bu işler biraz karışık işler.

Geri
Üst Alt