Televizyonu Kapatmak mi Acik Birakmak mi?

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
ilginc birsey aklima geldi fikirleri görelim :hihi
Kisa süreli aralarda tv ye ihtiyacimiz olmadiginda kapatmak mi gerekir yoksa acik birakmak mi daha iyidir?
mesela ben sigara iciyorum sigara icmeye gidip geri geliyorum veya wc ye, cay almaya vs. gidip geliyoruz bu 5-10 dk lik sürelerde tv yi kapatip geri geldigimizde geri mi acmaliyiz yoksa acik birakmak mi daha mantikli?
Düz mantikla kapatirsak elektrik tasarrufu saglariz fakat benim aklima gelen tv yi sürekli ac kapat zarar verirmi ömründen yer mi?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
albanez albanez hocam bu LCD panellerin aniden enerjilenmesinin bile panellerin ömrünü kısalttığını söylemişti sanki ama.
Hatta sanırım kendi Toshiba televizyonunun açılması da yaklaşık 1 dk sürüyordu galiba.

Belki de PDP'ler ile karıştırmışımdır, hatırlamıyorum. :hihi

Sizdeki panel QLED'di gerçi ama. Mantık olarak LCD'den aşırı farklı değil gibi duruyor. :bilmiyom:alala

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
albanez albanez hocam bu LCD panellerin aniden enerjilenmesinin bile panellerin ömrünü kısalttığını söylemişti sanki ama.
Hatta sanırım kendi Toshiba televizyonunun açılması da yaklaşık 1 dk sürüyordu galiba.

Belki de PDP'ler ile karıştırmışımdır, hatırlamıyorum. :hihi

Sizdeki panel QLED'di gerçi ama. Mantık olarak LCD'den aşırı farklı değil gibi duruyor. :bilmiyom:alala
evet qled ve dedigin gibi mantik ayni. tv görece yeni oldugu icin kisa vade de etkisi olacagini sanmiyorum ama uzun vade de ne olur onu merak ettim :hmm

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Kısa süreliğine bence tv kapatmaya gerek yok. Mesela sürekli çalışan makina stop ettiğinizde bozulur arıza verir ya onun gibi birşey... ?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
acelesi yok maksat muhabbet olasin bekliyoruz her türlü fikire acigiz:sirit

bu arada tv eskiyecek ben halen inceleme konusunu tamamlayamadim konulari düzenleme yetkimiz olmadigi icin :slap
aklima geldikce deneyimlerimi eklerim konuya dedim konuyu actim arabaya yükleme kisminda kalmisti en son konu duruyormu onu bile bilmiyorum:haha1
Çok bilgim yok bu konuda,ama ben 3 tvde profil ayarlarından "hızlı başlat"ı menüye ekledim,5-20 dakika aralığında tv kapatıldığında tam kapanmıyor (uyku modu bir nevi),ama evden dışarı çıkacaksak zaten anahtarlı priz var,tamamen kapatıyoruz :)
Ek yapayım ,köydeki tvde müzik dinliyordum ,amaç müzik dinlemekti tek gittiğimde,mini uydu taktım şimdi,AV çıkışından da kablo çekip amfiye taktım tv hiç açılmıyor desem yeridir :)

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
fikirler gelmeye basladi :sirit
TKartaL tkartal bende öyle düsündümde bu makina degil sonucta yaniliyor olabilirmiyiz?
teraspy teraspy bu tv de tam kapanmiyor sanirim kumanda dan bi kere acma/kapama butonuna basarsam ekran kapaniyor bidaha bastigimda geri aciliyor 1 saniye filan ya sürüyor ya sürmüyor ama basili tutursam acmak icin önce Qled filan yazilar geliyor pc gibi biraz zaman gecince aciliyor 10 saniye filan sonra diyim hic hesaplamadim
ekleme: denedim simdi normal kapama 1 saniyenin altinda acma da ayni sekilde oluyor, kapandikdan sonra basili tutarsam yazi filan gelip acilmasi 3 sn filan sürüyor

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
fikirler gelmeye basladi :sirit
TKartaL tkartal bende öyle düsündümde bu makina degil sonucta yaniliyor olabilirmiyiz?
teraspy teraspy bu tv de tam kapanmiyor sanirim kumanda dan bi kere acma/kapama butonuna basarsam ekran kapaniyor bidaha bastigimda geri aciliyor 1 saniye filan ya sürüyor ya sürmüyor ama basili tutursam acmak icin önce Qled filan yazilar geliyor pc gibi biraz zaman gecince aciliyor 10 saniye filan sonra diyim hic hesaplamadim
Bendekilerde hiç logo gelmiyor ,direk açlıyor ,"hızlı başlat"ı kapalı yaparsam eğer o zaman geliyor logo ve açlış uzuyor,ama "açık" konumda ,tabiri caizse "pat" diye açılıyor,tıpkı anahtarla lambayı kapatıp açmak gibi :)
Hanımda alıştı buna,neredeyse uzun zamandır böyle kullanıyoruz çünkü...
Aslında tvler kapanmıyor tam olarak,elektrik dağıtımı mutlaka oluyor içeride, çünkü beklemede kalıyor kumandadan kapandığında,elektrik dağılıyormu dağılmıyormu bilemem ama elektrikte kalıyor tvler,evde olsaydım bir foto alırdım bizim prizden :) anahtarlı priz var ve oradan kapatıyoruz mutlaka,panele filtre akım geldiğinden zarar vereceğini de inanmıyorum şahsen,öyle olsaydı oğlumun odasındaki tv uçmuş olmalıydı,bizim tvlerden 2 yıl önce alındı,hele arkadaşım emekli olduğu ve ikramiyesini aldığı gün aldığı tv halen çalışıyor daha tamir yüzü görmedi.
Dediğim gibi çok anlamam bu olaylardan,sadece tasarruf amaçlı anahtarlı priz kullanıyoruz ,kısa süreli yoklukta hızlı başlat hep açık :ok

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
Bendekilerde hiç logo gelmiyor ,direk açlıyor ,"hızlı başlat"ı kapalı yaparsam eğer o zaman geliyor logo ve açlış uzuyor,ama "açık" konumda ,tabiri caizse "pat" diye açılıyor,tıpkı anahtarla lambayı kapatıp açmak gibi :)
Hanımda alıştı buna,neredeyse uzun zamandır böyle kullanıyoruz çünkü...
Aslında tvler kapanmıyor tam olarak,elektrik dağıtımı mutlaka oluyor içeride, çünkü beklemede kalıyor kumandadan kapandığında,elektrik dağılıyormu dağılmıyormu bilemem ama elektrikte kalıyor tvler,evde olsaydım bir foto alırdım bizim prizden :) anahtarlı priz var ve oradan kapatıyoruz mutlaka,panele filtre akım geldiğinden zarar vereceğini de inanmıyorum şahsen,öyle olsaydı oğlumun odasındaki tv uçmuş olmalıydı,bizim tvlerden 2 yıl önce alındı,hele arkadaşım emekli olduğu ve ikramiyesini aldığı gün aldığı tv halen çalışıyor daha tamir yüzü görmedi.
Dediğim gibi çok anlamam bu olaylardan,sadece tasarruf amaçlı anahtarlı priz kullanıyoruz ,kısa süreli yoklukta hızlı başlat hep açık :ok
kumanda daki acma kapama butonuna basili tutunca geliyor sadece sanirim ona basili tutunca reset atiyor diger durumlarda beklemeye geciyor anahtarli priz bizde de var ama o da elektrik harciyor :P

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
kumanda daki acma kapama butonuna basili tutunca geliyor sadece sanirim ona basili tutunca reset atiyor diger durumlarda beklemeye geciyor anahtarli priz bizde de var ama o da elektrik harciyor :P
Sizin priz alman elektrik şirketine çalışıyor anlaşılan :) Elektrik harcayan anahtarlı priz :haha1

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
anahtarli-toprakli-3lu-priz-10-metre.jpg

:hihi

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Anahtardaki "ışık"tan bahsediyorsan eğer,o lamba "neon" lambadır sevgili Bratan ,akım çekmez hiç :)
Bir anekdot yazayım:
Köyde sabaha kadar yanan 0.1W lık led lamba var 3 adet ,komşum ramazan abi "alattin aga ,gece hayvanlar için kalkıyorum ,ışık olsun ki senin evede bakayım" dediğinden taktım,sensörle sabaha kadar yanıyorlar,bir gün tel geldi,baktım ramazan aga,"alocum hemen yola çık ,saatın değiştirildi" dedi,haydaaaa,bindim trene 1 saate köydeyim,baktım birde belge var,neyse aldım belgeyi doğru elekrik şirketine gittim,bana" beyfendi sabaha kadar elektrik yanıyor ama saatınız göstermiyor(kabaca böyle dendi) ,bende "0.1W led yanıyor,3 adet,ayrıca tek çalışan a sınıfı buzdolabı" diye itiraz ettim(sabaha kadar yandığını da ramazan abi söylemiş)
yaz hariç kışın halen 28-35 Tl arası para ödüyorum,yazın haftada 2 kez çalışan motordan dolayı da bu 44-48 Tl arası değişiyor :)

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Anahtardaki "ışık"tan bahsediyorsan eğer,o lamba "neon" lambadır sevgili Bratan ,akım çekmez hiç :)
Bir anekdot yazayım:
Köyde sabaha kadar yanan 0.1W lık led lamba var 3 adet ,komşum ramazan abi "alattin aga ,gece hayvanlar için kalkıyorum ,ışık olsun ki senin evede bakayım" dediğinden taktım,sensörle sabaha kadar yanıyorlar,bir gün tel geldi,baktım ramazan aga,"alocum hemen yola çık ,saatın değiştirildi" dedi,haydaaaa,bindim trene 1 saate köydeyim,baktım birde belge var,neyse aldım belgeyi doğru elekrik şirketine gittim,bana" beyfendi sabaha kadar elektrik yanıyor ama saatınız göstermiyor(kabaca böyle dendi) ,bende "0.1W led yanıyor,3 adet,ayrıca tek çalışan a sınıfı buzdolabı" diye itiraz ettim(sabaha kadar yandığını da ramazan abi söylemiş)
yaz hariç kışın halen 28-35 Tl arası para ödüyorum,yazın haftada 2 kez çalışan motordan dolayı da bu 44-48 Tl arası değişiyor :)

Dağıtım şirketi bunu bilmiyorsa, edecek küfür çok. :slap:yumruk

Geri
Üst Alt