Televizyon Tavsiyesi

Kumbele Çevrimdışı

Kumbele

Yeni Üye
5 Nis 2019
13
35
Herkese Merhabalar,

İnternette kendime uygun TV ararken bu siteyi gördüm ve gerçekten yöneticileri ve üyeleri tebrik ediyorum. Gördüğüm kadarıyla herkes birbirine saygılı ve yardımcı olmaya çalışıyor. Uygun görürseniz benim de bir maruzatım olacaktı. Geçen ay BEKO B55L 8860 5S marka ve model bir TV aldık. Fakat bu televizyon çeşitli nedenlerle iki kez değişime gitti ve her seferinde yeni ürün geldi. Son gelen üründe de wifi bağlantısında sorun olunca iade etmekten başka çaremiz kalmadı. Şimdi de tekrardan evimize 4000-4500 lira bandında 55'', 4K ve Netflix uygulaması olan bir TV almak istiyoruz. Fakat çok fazla marka ve model olduğundan kafamız allak bullak oldu. Yardımınıza ihtiyacımız var. Nette denk geldiğim ürünler hakkında bilgi almak istiyordum. Acaba bir bilginiz var mıdır ya da tavsiye edebileceğiniz bir TV var mıdır? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

- Vestel 55UD9650 Ultra HD (4K) TV
- Moskova 55 CLX 7820 BP Grundig

Amacımız Netflix'ten dizi-film izlemek, Youtube'dan video izlemek ve normal kanalları seyretmek (Arada bilgisayar ve telefon da bağlıyorum.). Ürünü gün boyun güneş alan bir salonda kullanacağız. Salon kareden dikdörtgene bozma (:bilmiyom) fakat izleme açımız çok fazla köşelerde değil.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Selamlar, Detaylı olarak size yarın (Sabah sınavım var, çıkınca yazarım) mutlaka cevap yazacağım lakin siz de o zamana kadar lütfen 55NU7100 modeli incelermisiniz.

Gerekçe, detay ve teknik konuları yarın yazacağım size :ok

Kumbele Çevrimdışı

Kumbele

Yeni Üye
5 Nis 2019
13
35
Selamlar, Detaylı olarak size yarın (Sabah sınavım var, çıkınca yazarım) mutlaka cevap yazacağım lakin siz de o zamana kadar lütfen 55NU7100 modeli incelermisiniz.

Dediğiniz modeli ilk iş olarak inceleyeceğim. Çok sağ olun.

muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
22
Adem Helvacı Ado abimizin dediği gibi 55nu7100 inceleyin çünkü smarttan beklentiniz var yazdığınıza göre. Grundig ve Vestelin smartı pek beklentileri karşılamaz. Arçelik grubunun smart özelliği benim kanaatimce daha iyi ve daha çok uygulama var ama hepsi gereksiz türk kullanıcıları için en basitinden netflixi kaldırmışlar herkes yağdırıp duruyor firmaya o yüzden samsungdan yana kullanabilirsin tercihini

Kumbele Çevrimdışı

Kumbele

Yeni Üye
5 Nis 2019
13
35
Adem Helvacı Ado abimizin dediği gibi 55nu7100 inceleyin çünkü smarttan beklentiniz var yazdığınıza göre. Grundig ve Vestelin smartı pek beklentileri karşılamaz. Arçelik grubunun smart özelliği benim kanaatimce daha iyi ve daha çok uygulama var ama hepsi gereksiz türk kullanıcıları için en basitinden netflixi kaldırmışlar herkes yağdırıp duruyor firmaya o yüzden samsungdan yana kullanabilirsin tercihini

Şu an Ado Bey'in dediği 55NU7100 modeline bakıyorum. Smart özellik olarak Beko'nun yazdığım modelindeki özellikler bize yetiyor gibiydi. Şöyle bir şey de var, kardeşim 55NU8000 modelini almamız gerektiğini söylüyor fakat fiyat olarak 6 bin bandına yakın. Bütçemizi aşıyor.

A Çevrimdışı

Alper01

Yeni Üye
6 Nis 2019
12
29

55nu7100 yorumunuzu bekliyoruz

Kumbele Çevrimdışı

Kumbele

Yeni Üye
5 Nis 2019
13
35

Hocam merhabalar, sanırım unuttunuz. Birkaç bilgilendirme yapacaktınız. Ben hala beklemekteyim. :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Selamlar Tekrar;

Hemen her zaman yazdığım gibi konuya bakış açım mantık çerçevesindedir.

Grundig VLX7820 ye o teknolojiye rağmen 4.000TL bantlarında para istenen bir ortamda, Bu teknolojinin üreticis olan SAMSUNG markası 55NU7100 gibi bir modeli 4300-4400TL bantlarında satıyorsa elbette ki makul olanı gidip de SAMSUNG NU7100 almaktır.

Bakınız GRUNDİG markası çok eski ve çok kaliteli bir Alman markasıdır lakin bu Grundigler o Grundigler değildir.

Nasıl ki JVC artık o JVC değil ise ve bildiğiniz VESTEL teknolojisi ile Manisa da üretiliyorsa, GRUNDİG de aslında ARÇELİK dir.

Sırf önünde o heybetl Alman markası yazıyor diye bu parayı istiyor olmaları benim dünya görüşüme göre ticari bir tuzaktır.

O televizyonun önünde ALTUS yazsaydı o parayı vermeyi kabul edermiydiniz?

Etmezdiniz zira ALTUS markasına bakış açısı başkadır.

SAMSUNG da ise durum başka. SAMSUNG Güney Kore menşe üretici bir firmadır.

Panel üretir
Ram üretir
Chip üretir
Hücre üretir
Led üretir
Tcon üretir
Anakart üretir
Entegre üretir

Üretir de üretir.

Sonra bu ürettiği parçaları bir araya getirerek TV yapar ve TV ÜRETİR.

Doğal olarak da önüne SAMSUNG yazar ve satışa sunar.

GRUNDİG ise Paneli SAMSUNG dan alır, ram belleği HYNIX den alır, FLASH ID yi TOSHİBA dan alır, Ledleri YUXİN den alır, Sonra kendi fabrikasında bunları montajlar, yazılımını yükler, Önüne de GRUNDİG yazar çünkü isim haklarını satın almıştır, sonra da sahaya sürerek satışa sunar.

Hal böyle olunca GRUNDİG 4000, SAMSUNG 4400TL ise ben neden GRUNDİG alayım?

VESTEL in adını dahi anlamdım dikkat ederseniz teknolojik olarak.

Yalnız rakamsal olarak bakarsak dahi yine de mantık dışı. SAMSUNG gibi bir marka ile neredeyse aynı fiyat ve hatta bazı noktalarda daha yüksek fiyatlara satılan bir modelden bahsediyoruz.

Bakınız VESTEL in amiral gemisi gibi bir modeli, SAMSUNG un bu segment de neredeyse giriş seviyesi olarak gördüğümüz bir model ile kıyasladığımızda fiyatı SAMSUNG u geçse de Teknolojisi 3 gömlek geride kalıyor ne yazık ki.

VESTEL i severim, Yıllarca içinde bulunduğum ve vefa borcum olduğunu hep yazdığım, Ailem gibi gördüğüm markadır ancak ben gerçekçi bir adamım, Duygusal yaklaşıp da bu kıyaslamada VESTEL i ön plana çıkartacak duygusal cümleler kurmam.

Her ne şekilde olursa olsun kıyaslanan şu 3 markada teknik terminoloji olarak da, altyapı olarak da, F/P olarak da en makul ürün 55NU7100 dür :ok

Derseniz ki ''SAMSUNG markasına gıcığım, VESTEL veya GRUNDİG kıyaslayın'' o durumda yine baskın gelen marka GRUNDİG olur :ok

Kumbele Çevrimdışı

Kumbele

Yeni Üye
5 Nis 2019
13
35
Selamlar Tekrar;

Hemen her zaman yazdığım gibi konuya bakış açım mantık çerçevesindedir.

Grundig VLX7820 ye o teknolojiye rağmen 4.000TL bantlarında para istenen bir ortamda, Bu teknolojinin üreticis olan SAMSUNG markası 55NU7100 gibi bir modeli 4300-4400TL bantlarında satıyorsa elbette ki makul olanı gidip de SAMSUNG NU7100 almaktır.

Bakınız GRUNDİG markası çok eski ve çok kaliteli bir Alman markasıdır lakin bu Grundigler o Grundigler değildir.

Nasıl ki JVC artık o JVC değil ise ve bildiğiniz VESTEL teknolojisi ile Manisa da üretiliyorsa, GRUNDİG de aslında ARÇELİK dir.

Sırf önünde o heybetl Alman markası yazıyor diye bu parayı istiyor olmaları benim dünya görüşüme göre ticari bir tuzaktır.

O televizyonun önünde ALTUS yazsaydı o parayı vermeyi kabul edermiydiniz?

Etmezdiniz zira ALTUS markasına bakış açısı başkadır.

SAMSUNG da ise durum başka. SAMSUNG Güney Kore menşe üretici bir firmadır.

Panel üretir
Ram üretir
Chip üretir
Hücre üretir
Led üretir
Tcon üretir
Anakart üretir
Entegre üretir

Üretir de üretir.

Sonra bu ürettiği parçaları bir araya getirerek TV yapar ve TV ÜRETİR.

Doğal olarak da önüne SAMSUNG yazar ve satışa sunar.

GRUNDİG ise Paneli SAMSUNG dan alır, ram belleği HYNIX den alır, FLASH ID yi TOSHİBA dan alır, Ledleri YUXİN den alır, Sonra kendi fabrikasında bunları montajlar, yazılımını yükler, Önüne de GRUNDİG yazar çünkü isim haklarını satın almıştır, sonra da sahaya sürerek satışa sunar.

Hal böyle olunca GRUNDİG 4000, SAMSUNG 4400TL ise ben neden GRUNDİG alayım?

VESTEL in adını dahi anlamdım dikkat ederseniz teknolojik olarak.

Yalnız rakamsal olarak bakarsak dahi yine de mantık dışı. SAMSUNG gibi bir marka ile neredeyse aynı fiyat ve hatta bazı noktalarda daha yüksek fiyatlara satılan bir modelden bahsediyoruz.

Bakınız VESTEL in amiral gemisi gibi bir modeli, SAMSUNG un bu segment de neredeyse giriş seviyesi olarak gördüğümüz bir model ile kıyasladığımızda fiyatı SAMSUNG u geçse de Teknolojisi 3 gömlek geride kalıyor ne yazık ki.

VESTEL i severim, Yıllarca içinde bulunduğum ve vefa borcum olduğunu hep yazdığım, Ailem gibi gördüğüm markadır ancak ben gerçekçi bir adamım, Duygusal yaklaşıp da bu kıyaslamada VESTEL i ön plana çıkartacak duygusal cümleler kurmam.

Her ne şekilde olursa olsun kıyaslanan şu 3 markada teknik terminoloji olarak da, altyapı olarak da, F/P olarak da en makul ürün 55NU7100 dür :ok

Derseniz ki ''SAMSUNG markasına gıcığım, VESTEL veya GRUNDİG kıyaslayın'' o durumda yine baskın gelen marka GRUNDİG olur :ok

Böyle güzel bir açıklama yaptığınız için çok teşekkür ediyorum. Dediklerinize harfiyen katılıyorum. Forumda güven duyulan ve olaylara mantık çerçevesi ile bakan bir insan olduğunuz için görüşleriniz bizler için daha da değerli oluyor. Açıklamalarınızdan sonra kafamdaki soru işaretleri tamamen silindi. Almam gereken TV'yi de bulmuş oldum. Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalınız.

A Çevrimdışı

Alper01

Yeni Üye
6 Nis 2019
12
29
Böyle güzel bir açıklama yaptığınız için çok teşekkür ediyorum. Dediklerinize harfiyen katılıyorum. Forumda güven duyulan ve olaylara mantık çerçevesi ile bakan bir insan olduğunuz için görüşleriniz bizler için daha da değerli oluyor. Açıklamalarınızdan sonra kafamdaki soru işaretleri tamamen silindi. Almam gereken TV'yi de bulmuş oldum. Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalınız.
55nu7100 gg 'de 4130tl . Bilgin olsun

A Çevrimdışı

Alper01

Yeni Üye
6 Nis 2019
12
29
Teşekkür ederim. Hemen bakıyorum. Daha diğer TV iade alınmadığından hareket edemiyorum.

Düzeltme : Sanırım kampanya bitmiş. Baktım göremedim. Yine de teşekkür ediyorum.
Saat 8'e kadar indirim devam ediyor . 4329tl gözüken tv 'ler sepete eklediğinizde 4129tl olacaktır .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Fakat indirim mobil uygulamaya özelmiş , o sebeple görememiş olabilirsiniz.

Geri
Üst Alt