Televizyon islemci sıcaklığı

M Çevrimdışı

muratavsar 

Aktif Üye
11 Ara 2022
89
53
Televizyon anakart üzerinde bulunan sogutucu ile ideal çalışma sıcaklığında çalışması planlanan işlemci entegresi kac derecede olmali vestel televizyonum günlük kullanımda panel sağ tarafından birden çizgiler çıkıyor sonra ekran komple kararıyor ses konusunu denemedim ses kısıktı ilk gördüğümde lvds ve t-con pcb arasındaki flexleri temizledim çözüm olurmu onu test ederken işlemci sıcak gibi geldi 64 dereceyi gördüm ama gördüğüm ariza henüz gerçekleşmedi ilginç bir arza yorumlarınızı bekliyorum

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,791
Evet cihaz modeli vestel 55ub9100s cihaz mb120 alakart li
Yük altında 64 dereceyi gördüyse çok yüksek sayılmaz (ama,fakat,lakin) şuan havaların serin, yaz aylarında 64 derecenin dahada üzerine çıkacaktır.
80 dereceye kadar sorun çıkaracağını sanmıyorum dahada üzerine çıkacak olursa alüminyum blok soğutucu koymanız gerekebilir.

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
Bana işlemci kaynaklı bir hata gibi gelmedi panel sağ taraftan başlayan çizgi bana panel gate hatası habercisi gibi geldi.Hata tekrarladığında panel sağ alt köşede el ile kontrol de hissedilir bir sıcaklık varmı kontrol edin

M Çevrimdışı

muratavsar 

Aktif Üye
11 Ara 2022
89
53
Bana işlemci kaynaklı bir hata gibi gelmedi panel sağ taraftan başlayan çizgi bana panel gate hatası habercisi gibi geldi.Hata tekrarladığında panel sağ alt köşede el ile kontrol de hissedilir bir sıcaklık varmı kontrol edin
İlginizden dolayı teşekkür ederim flex kabloları temizleyip tekrar taktim iki gündür birsey olmadı cihaz kesmedi benimde kanaatim o yönde bugün de olmaz ise göndereceğim 3 gündür deniyorum

M Çevrimdışı

muratavsar 

Aktif Üye
11 Ara 2022
89
53
Lvds kablo ve soketlerini t-con pcb kart arasi flex kablo ve soketlerini temizledim 3 gün test ettim birdaha sıkıntı yamadi bu tamir ettim anlamına gelmez sahibini panel ariza başlangıcı tekrarlayabilir panel onarımına kadar gider bu iş dedim takipteyim

Geri
Üst Alt