Tek kumanda Android tx box

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
551
40
Merhabalar. Daha önce firestick tv stick kullanıyordum. Tv nin usbden güç alıyordum.Tv açılınca cihaz otomatik açılıyordu. otomatikmen tv kumandası da cihazda aktif oluyordu. tv yi kumandadan kapattığımda cihaz da kapanıyordu. Tek kumanda ile cihazı kullanıyordum. Aslında box cihaz almak istiyorum fakat bu dediğim kolaylıkları box cihazda da sağlayabiliyor muyuz. Özellikle tv yi kapattığımda cihazın da kapanması lazım.

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
551
40
The_SreT The_SreT bu konuda daha bilgili. kickpi kp1 kullanıyorum istediğiniz özellik var.
hdmi bağlanan stick cihazlar tvnin gücü kesildiği için kapanıyorlar. Bu önerdiğiniz box cihazda nasıl oluyor. Box cihaz adaptörden güç alıyor. Hdmi zerindeyken Tv kapandığında hdmi cec cihaza kapatma emri gönderip cihaz mı kapanıyor? Eğer böyleyse Hdmi den tv yayına geçip daha sonra cihazı kapattığımızda bu durum hala geçerli oluyor mu ? Bu durumda sadece tv mi kapanıyor. çünkü hdmi cec durumundan çıkmış oluyoruz.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,257
Tv ile box ayarlarında aynı anda cec ayarlarının hepsi açık olursa her iki kumanda her iki cihazı açıp kapatıyor. Box üzerinde cec ayarında tv yi kapatma seçeneğini kapalı yaparsanız tv kumandası iki cihazı birden kapatıyor açıyor box kumandası sadece box kapatıp açıyor.

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
551
40
Android cihaz açılışta kurtarma moduna giriyor stick cihaz olduğu için üzerinde herhangi bir buton yok ve cihazın kumandası bluetooth ile çalıştığı için bu bölümde işlemiyor. aşağıya inip nasıl factory reset yapacağım.
5710f3c4a933c2a3f.png

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,257
Android cihaz açılışta kurtarma moduna giriyor stick cihaz olduğu için üzerinde herhangi bir buton yok ve cihazın kumandası bluetooth ile çalıştığı için bu bölümde işlemiyor. aşağıya inip nasıl factory reset yapacağım.
5710f3c4a933c2a3f.png
Kutuda kürdan tarzı bir cisim ile resetlemek için bir tuş vardır.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
605
45
Stick cihazları televizyondan beslemek her iki cihaz için de risklidir.
Stick cihazlar yük altında fazla akım çekebileceklerinden ve de USB portların genel tasarımı nedeniyle 500mA kapasitesi nedeniyle televizyonunuzn anakartına zarar verebilir. Diğer yandan televizyon kapandığında stick'in elektriği bir anda kesileceğinden bu da uygun olmayan bir kapatma yöntemidir. Bu sırada bir güncelleme yapıyorsa stick cihazınız brick olur ki şu an dayaşadığınız problemin nedeni de çok büyük ihtimalle bu.

Öncelikle kavram karmaşası olmaması açısından siz kumandadan televizyonu aslında kapatmıyorsunuz, stand-by moduna alıyorsunuz. Televizyonu kapatmak ya fişten çekerek ya da varsa televizyon üstünde elle kumanda edilen bir düğme ile olur. Böylelikle cihazın elektrik bağlantısı komple kesilmiş olur. Stand-by modunda ise çok da az olsa da televizyonda elektrik vardır.

HDMI-CEC'yi aktif hale getirdiğinizde Box ya da stick cihazınız da kendini stand-by moduna alır. Güncelleme yapıyorsa bunu tamamlar ve kendini stand-by moduna alır.

Stick y da box'ı komple kapatmaktaki amacınız nedir?

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
551
40
Stick cihazları televizyondan beslemek her iki cihaz için de risklidir.
Stick cihazlar yük altında fazla akım çekebileceklerinden ve de USB portların genel tasarımı nedeniyle 500mA kapasitesi nedeniyle televizyonunuzn anakartına zarar verebilir. Diğer yandan televizyon kapandığında stick'in elektriği bir anda kesileceğinden bu da uygun olmayan bir kapatma yöntemidir. Bu sırada bir güncelleme yapıyorsa stick cihazınız brick olur ki şu an dayaşadığınız problemin nedeni de çok büyük ihtimalle bu.

Öncelikle kavram karmaşası olmaması açısından siz kumandadan televizyonu aslında kapatmıyorsunuz, stand-by moduna alıyorsunuz. Televizyonu kapatmak ya fişten çekerek ya da varsa televizyon üstünde elle kumanda edilen bir düğme ile olur. Böylelikle cihazın elektrik bağlantısı komple kesilmiş olur. Stand-by modunda ise çok da az olsa da televizyonda elektrik vardır.

HDMI-CEC'yi aktif hale getirdiğinizde Box ya da stick cihazınız da kendini stand-by moduna alır. Güncelleme yapıyorsa bunu tamamlar ve kendini stand-by moduna alır.

Stick y da box'ı komple kapatmaktaki amacınız nedir?

Ben sistem dosyasını sildiğimden dolayı sistem açılmıyor. Fabrika ayarlarına döndürmem lazım. Fakat cihaz üzerinde herhangi bir tuş olmadığı için işlem yapamıyorum. Yarın şu kabloyu alıp klavye takmayı deneyeceğim

110000286085419.jpg

Geri
Üst Alt