Tavsiyenize ihtiyacım var!

fakethe Çevrimdışı

fakethe

Yeni Üye
3 Ara 2018
6
34
Öncelikle forumda yoğun bilgi ortamı için teşekkür ve tabii daha ilk mesajımda tavsiyr talebinde bulunduğum içi. özür dilerin ancak yarımcı olursanız çok sevinirim.

Çok şükür niyetlendiğimiz evi aldık şimdi de televizyon bakıyoruz. Ben bir tane bakar alırdım diyordum ama bakmaktan beynim çorbaya döndü.

Öncelikli tercihim 4k çözünürlüktü ama herkes kendini dolara endekslemiş demek ki, fiyatlar uçmuş. Öyle olunca tabii çerçeveyi biraz büyüttüm.

Tabii beklentilerimi de yazayım. Televizyonu genelde annem izleyecek. O da öncelikle yerel kanallar olmak üzere tv programlarını izler. Emin değilim ancak annemin izlediği yerel kanalların hd yayın yaptığını sanmıyorum. Akşamdan akşama indirip film izleriz belki. Oyun konsolu bağlanmayacak. Televizyona bakacak en dar açı 45 derece. Bu açıya kadar izlemede renkler bozulsun istemiyorum. Bu durumda bana gereken ips panelmiş ancak başka bir panel türü de bu derece bunu kotarabilirse ilgilenebilirim.

Şimdilik aklımda aşağıda yazdığım iki ürün var. Eğer bunların yerine 2500 tl fiyat bandında tavsiye edeceğiniz başka bir televizyon varsa lütfen yazın.

Telefunken 50TU5020

Toshiba 49L2863DAT - A101'deki model

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,445
50
merhaba hoş geldiniz toshiba tavsiyemdir .toshiba tasarım ve menü görseli olarak standart vestel dizaynı dışında yapılmış. ben beğeniyorum tavside ediyorum yılbaşından öncede almaya bakın bu fiyatlara bulamıyabilirsiniz.

fakethe Çevrimdışı

fakethe

Yeni Üye
3 Ara 2018
6
34
teşekkür ederim TEKNOwest teknovest , zaten bu televizyonu yine burada Adem Helvacı Ado 'nun açtığı konuda görüp listeye almıştım. Full HD birkaç sene daha idare eder mi sence. Milletin ağzına 8K dolanmaya başlamış, elin Japonu 8K yayın yapmaya başlamış falan...

Toshiba alırsak A101'den alacağız. Ürünün VA panel mi IPS panel mi olduğunu direkt seri numarasından anlamak mümkün mü?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,244
52
teşekkür ederim TEKNOwest teknovest , zaten bu televizyonu yine burada Adem Helvacı Ado 'nun açtığı konuda görüp listeye almıştım. Full HD birkaç sene daha idare eder mi sence. Milletin ağzına 8K dolanmaya başlamış, elin Japonu 8K yayın yapmaya başlamış falan...

Toshiba alırsak A101'den alacağız. Ürünün VA panel mi IPS panel mi olduğunu direkt seri numarasından anlamak mümkün mü?

Biz aslında 16K konuşmaya başladık uzun zaman önce.

Sorun şu ki konuşanların evinde FHD tv dahi var mı yok mu o belli değil. :kiskis

Şaka yapmıyorum biz gerçekten 16K yı konuşuyoruz azizim teknikçiler olarak. Lakin 4K dahi henüz sahada oturmamış, her döngüde insanlara henüz sahaya altyapısı yaygınlaşmamış ürünleri satıp, altyapı birazcık ucunu gösterince hemen yeni teknolojiyi yeniden yoğun şekilde sahaya tamponluyorlar. Bu koşullarda 8K konuşulsa bize ne faydası var değerli kardeşim?

Bu gün kullanım amacım doğrultusunda eğer o işimi görecekse ben HD READY tv dahi alırım.

Velev ki ben işyerine güvenlik kamerası taktırdım standart bir cihaz. Bu akineye FHD tv alsam ne olur, almasan ne olur?

Ben FHD alsam ne olacak kamera bana FHD vermeyecek ki?

Her zaman yazarım azizim, ne alıyorsanız alın, kullanım amacınız doğrultusunda alın. :ok

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,445
50
4k ya geçiş bu ekonomik durumlarda yayıncılar içinde ekstra maliyet .yani uyduya 4k yayın upload etmek elinde şuan kullandığı tüm sistemi değiştirmek (uplinkler-canlı yayın uplinkleri- kameralar -montaj masaları-yayın masaları-monitörler-yayın cihazları-serverlar bunların hepsi birer maliyet

fakethe Çevrimdışı

fakethe

Yeni Üye
3 Ara 2018
6
34
doğru noktalara parmak bastınız TEKNOwest teknovest ve Adem Helvacı Ado , layıkıyla kullanamaycaksam gereksiz ihtiyaç oluşturmaktan öteye gitmez. çok büyük ihtimalle toshiba'yı alırım. alacağım zaman seri nosunu, yukarıdaki konuda paylaşırım. umarım o gün de yardımcı olursunuz. çok teşekkür ederim.

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,471
45

İlk lcd yada plazma çıktığında dahi sd yayınlarla devam etti görüntüler.. Hatta 16:9 görüntü formatı dahi yoktu. Ünlüler biz ekranda kilolu çıkıyoruz derlerdi. Sonra 16:9 formatı geldi. Ama dikkat edin TV'ler HD ve 16:9. Sonra ekran formatlandı. Sonra HD bir kanal yayına girdi. Ama hala kademe kademe geriden geldiler. Paralı platformlar HD oldu. İmrendik keşke dedik. Sonra 2013 de çoğu HD oldu. Sonra bit rate oranlarını düşürdüler. Yani şuan bizim türksat daki HD yada full HD yayınlar yinede dandik. Görüntü kalitesinden tutunda ses formatına kadar... Yani diyeceğim isterse 8k 16k gelsin.. Şuan ful HD TV alsanız dahi eskitip ikinciyi dahi alırsınız. Ama bunun yanı sıra tek tük ben 4k izlerim farklı uydu ve platformlardan derseniz ayrı konu. Mesela blueray çıkalı çok oldu hala bir defa dahi izleyemedim..

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,428
A101'de satılan 43" Toshiba LG IPS panele sahipti. Vestel üretimi bir TV.
Hala satışta varsa alın derim, güzel bir TV.
Ama almadan önce panel bilgisini tekrardan teyit edin derim.

Geri
Üst Alt