Tavsiyeforumu üyelerine özel kampanya duyurusu

Pixel Teknoloji Adlı İşletmenin Size Fayda Sağlayabileceğini Düşünüyor musunuz?

  • Evet

    Oy: 136 81.0%
  • Hayır

    Oy: 2 1.2%
  • Olabilir

    Oy: 20 11.9%
  • Reklam Kokan Hareketler Bunlar

    Oy: 4 2.4%
  • İyi niyetten maraz doğar

    Oy: 6 3.6%

  • Kullanılan toplam oy
    168
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Herkese Merhabalar;

Uzun süren yokluğum sonrası sizlere artık bir açıklama yapma vaktinin geldiğini düşünüyorum.

Sevgili Arkadaşlar;
Bildiğiniz üzere oldukça uzun yıllar boyunca sosyal mecrada sizlere ulaşabildiğim her yerden, Evlerinizde kullandığınız ürünlerde yaşadığınız sorunlara istinaden herhangi bir suistimale/dolandırıcılığa maruz kalmadan hizmet almanız, mümkünse sorunu kendiniz çözmeniz için oldukça büyük mücadeleler verdim.

Bu mücadelem esnasında en büyük desteği sevgili kardeşim Sota Sota Ahmet den gördüm. Daha önce uzun yıllar yöneticilik yaptığım DH mecrasında dahi bu denli insani ve karşılıksız bir yaklaşım görememiş, sunmaya çalıştığımda ise DH üst yönetimi ile büyük sorunlar yaşamıştım.

Bu anlamda her ne şekilde olursa olsun Tavsiyeforumu ve Tavsiyeforumu ailesi bende hep ayrıcalıklı olacaktır, olmaya devam edecektir.

Buna paralel, yine bildiğiniz üzere sizlere her ne kadar destek sunmaya çalışsam da, sizlere bu durumu açıklamak için özel çektiğimiz videoda da belirttiğim üzere konu bir noktaya gelip dayanıyor ve bir şekilde ürünlere fiziki müdahale gerektiriyor ve bu durumda elimiz kolumuz bağlanıyordu. Ürünü yollamanızı istediğimde benim lokasyonum ve kargo süreci büyük sorun teşkil ediyordu.

Buna paralel yine sizler için inceleme yapmak istediğim tüm ürünlerde tedarik sorunu yaşıyorduk. Herkes emanet ürün vermek istemiyordu zira biliyorsunuz ben ürünleri sökerek inceliyorum. Bu durumda Ürün inceleyebilmek için ürün satın alıyorduk ancak bu sefer bu ürünleri değerlendirmek büyük sorun oluyordu. Evimde 4 Tane televizyon değişip değişip duruyor. Hayır yani aldığım fiyata da satamadığım için bana da sorun oluyordu doğal olarak :kop

Yine bildiğiniz üzere 10 Kasım Tavsiyeforumu Ankara buluşmamızda sevgili kardeşim Pixel Teknoloji Outlierwit İlteriş ile tanışmıştık. Tanışınca Aynı mahallede yaşadığımız ortaya çıkmıştı :kiskis

Sonrasında haftalar, aylar süren sohbet muhabbet ve birkaç ortak youtube çekimi takibinde bizim sohbetlerimizin içeriği daha çok sosyal mecra ve üstlendiğim misyon üzerine odaklanmaya başladı.

Bu şekilde geçen uzun sohbet ve daha ciddi istişareler sonrası bu konuda bir girişimde bulunma kararı aldık.

Sevgili dostlar defalarca dile getirdiğim üzere bu güne kadar prensip meselesi olarak gördüm ve Forum/Sosyal mecra üzerinden ticaret yapmadım. Yıllarca bu prensibime bağlı kaldım ancak İlteriş ile yaptığımız uzun soluklu sohbetlerde bakış açımızı değiştirerek sizlere daha ileri düzeyde destek olabileceğimize ve yine de karşılıksız destek konusunda hedefimizden şaşmayabileceğimiz konusunda mutabık kaldık.

Şöyle ki;

01/05/2019 tarihinde PİXEL TEKNOLOJİ adlı bir ticari işletme kurarak, zaten meslek dalım olan teknik gruplarda hizmet sağlayabileceğimiz, Panel onarım hizmeti sunabileceğimiz, yedek parça tedariki ve en önemlisi ÜCRETSİZ arıza tespiti ve yine ufak müdahaleler ile kurtarılabilecek durumlarda ÜCRETSİZ hizmet sunabileceğimize kanaat getirdik.

2 ay'a yakın süredir kuruluş çalışmalarımız devam ediyor, %70-80 oranda işlemler bitti ve hatta satış&servis faaliyetlerine başladık bile. Şu an halen yurt dışından ACF BONDİNG makinemizin gelmesini bekliyoruz. Makinemiz geldiğinde Panel onarım hizmetine dair ayrı bir bilgilendirme başlığı açacağım sizler için.

Bu düşüncemiz doğrultusunda MNG kargo ile halen görüşmelerimiz devam ediyor olmakla birlikte, muhtemelen Pazartesi günü olumlu şekilde konuyu sonuçlandıracağımızı düşünüyorum.

Tüm bu gelişmeler ışığında ise sizlere, Kargo süreci de dahil olmak üzere ufak müdahaleler ile kurtarılabilecek ürünlerinizde ÜCRETSİZ hizmet sunmayı hedefliyoruz.

Yine Videomuzda Belirttiğim/Belirttiğimiz üzere, akıllara ilk gelen soru şu olur? ''Bu devirde bedava hizmeti kim ve neden sunsun?''

Bu sorunun cevabı aslında geçmiş yıllarımızda ve harcadığımız enerjimizde, emeklerimizde yatıyor. Yıllarca neden insanlara karşılıksız hizmet sunmaya çalıştıysak, bunda da farklı bir amaç yoktur. Daha bilinçli bir tüketici toplumu oluşturabilmek ve piyasada haksız kazanç elde eden işletmelerin, tüketicilere art niyetle yaklaşan ismi tamirci olanların önüne geçebilmektir en öncelikli amacım/amacımız.

Arkadaşlar ticari işletme kurmamızın en önemli amacı bu idi. Bu faaliyetleri sürdürebilmek adına işletmenin para kazanması gerekir, bu nedenle bizler asli işlerimizi zaten yapıyor olacağız ve teknik olarak işletmemiz de para kazanıyor olacak. Bu şekilde işletme ayakta durmayı başarırken bizler de üstlendiğimiz misyonu yerine getirmeye devam edeceğiz. Elbette bu işin de süresi ve kuralları olacak, buna ikinci mesajımda değineceğim.

Önce şu konulara açıklık getirmek lazım.

Bizim bu işi resmi bir işletmeye dökmemiz sayesinde;

1- Büyük markalar ve firmalar ile Ticari kimlik ile irtibat kurabiliyor, ayrıcalık talep edebiliyoruz. Bu doğrultuda ilk olarak AWOX markasının Yetkili servisliğini aldık, aynı zamanda yetkili satış noktasıyız. Bu doğrultuda ürün incelemek için gereksiz para harcamak yerine, satış amaçlı alınmış ürünleri incelemiş olacağız.
2- Yetkili servis olmanın verdiği avantajı tavsiyeforumu üyeleri için kullanabileceğiz. (Kargo anlaşmasının da yapılmasını takiben çok faydasını göreceğimizi düşünüyorum)
3- YUXİN Led Bar bölge satış bayiliğini aldık, böylece tv lerinizde led bar arıza tespiti ve müdahalesi konusunda hem sorunun nasıl giderileceğine dair bilgi paylaşımı, hem de yedek parça tedariki konusunda sizlere destek olabileceğiz. Ürünlere resmi garanti de aldık, sizlere bu garantiyi de verebiliyor olacağız.
4- Kargo sürecinde sizlere ücret ödetmemek adına MNG kargo ile Kurumsal işletme unvanı ile irtibat kurabildik. Bunu size sağlamaya çalışıyoruz halen.
5- Panel onarım makinemiz geldiğinde yine sadece tavsiyeforumu üyelerine özel bir fiyatlandırma ile artık panellerinizi kendi ellerimiz ile onarabileceğiz.
6- Sizlerden gelen geri bildirimler doğrultusunda sahada en çok ihtiyaç duyulan yedek parçaları ticari unvan ile daha ucuza tedarik ederek web sitemizden ve/veya forum üzerinden sizlere ulaştırma imkanı elde edebileceğiz. (Vergi mükelleflerine çok daha ekonomik koşullarda YP sunan toptancılar var)
7- Güvenilir bir platform olarak tavsiyeforumu adresinin referans olarak kullanılmasını sağlayarak ikinci el alım satım işlemlerinde sizlere yardımcı olabileceğiz.
8- Vergi mükellefi ticari unvana sahip işletme olmamız nedeniyle olası bir ücretli hizmet durumunda adınıza resmi olarak fatura kesebileceğiz.
9- 280 m2 alana kurduğumuz işletmemizde kendimize ait bir studyo oluşturabildiğimiz için bundan sonra videolarımızı sizlere bu alandan çekebileceğiz, yer sorunu yaşamayacağız.
10- Alan sorunu olmaması nedeniyle daha geniş alanlara yayılarak sökülüp parçalanabilecek ürünlerin onarım faaliyetlerini sizlere videolar ile daha detaylı aktarabileceğiz.

Bunlar ilk olarak akla gelen avantajlar, zaman içerisinde sizlerin de destek ve önerileri ile çok daha faydalı sonuçlar ortaya çıkartabileceğimize olan inancım sonsuzdur.

Şuraya videoları ekleyerek bu mesajı bitireyim ve diğer mesajda işleyişin nasıl olacağına dair belli başlı bilgiler paylaşayım.


 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Gelelim Sürecin Nasıl İşleyeceğine.

Aslında çok karışık, karmaşık ve detaylı bir durum yok ortada.

En önemlisi ama en önemlisi ilk olarak karşılıklı GÜVEN dir.

Fakat her ne olursa olsun, yazılım konusunda forumda örneklerini gördüğümüz üzere bir gün bir arkadaşımız çıkıp bizi suçlayabiliyor. Konuyu hatırlayanlar bilirler, Bir değerli kardeşimiz televizyonuna yanlış yazılım yükleyerek çökmesine neden olmuş ve bu yazılımları yayınlamış olmamız nedeniyle bizi sorumlu tutmuştu.

Mutlaka ki daha büyük sorumluluk gerektiren bu attığımız yeni adımımızda da tahmin ediyorum ufak tefek sitemler bizlere gelecektir haklı veya haksız.

Birbirimizi kırmak yerine, koşulları baştan konuşmak ve akışı belli başlı kurallara bağlamak daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.

O halde kurallarımıza bir göz atalım.

1- ÜCRETSİZ Arıza tespiti ve ufak müdahaleler ile kurtarma çalışmaları sadece tavsiyeforumu üyeleri için geçerlidir ve 6 ay süre geçerli olacak şekilde planlanmıştır. Başlangıç tarihi 27 Mayıs 2019 Pazartesi, Bitiş tarihi ise 30 Kasım 2019 Cumartesi günü olacaktır.

2- Ufak müdahaleler konusuna açıklık getirmek adına, Besleme kartında komponent değiştirerek ürününüzü kurtardıysak bu işlem için beş kuruş dahi para ödemeyeceksiniz. Mesela Besleme kartı seconder ünitede UF5408 Diyot arıza yapmış. Bunu söküp yenisi ile değiştirmek en fazla 20 dakika sürer ve mali yükü 1-2 TL dir o nedenle gönül rahatlığı ile size ücretsiz hizmet sunabiliriz. Bu örnek çoğaltılabilecek olsa da, temel olarak ne söylemeye çalıştığım anlaşılmıştır diye düşünüyorum.

3- Benimle irtibat kurmadan ve Tarafımdan onay almadan kesinlikle ürün gönderimi yapılmayacaktır. Ürün gönderim taleplerini bu konu başlığı altında toplayacağım ve gönderimi onaylanan ürünler için özel mesaj yoluyla sizlere gönderim bilgilerini aktaracağım.

4- Direkt olarak ürünü bize yollayarak olası fiziksel hasar riskini üstlenmek yerine öncesinde mutlaka arızayı yerinde gidermeye çalışalım.

5- Videoda size anlatıldığı şekilde lütfen mümkünse ORİJİNAL, mümkün değilse yine de en azından başka markaya da ait olsa bir Televizyon kutusu ile gönderim yapınız ve paketlemeye MAXİMUM özen gösteriniz.

6- Yine Videoda size anlatıldığı şekilde MUTLAKA ama mutlaka panelin önüne koruyucu ve doğru kesilmiş bir kontrplak yerleştiriniz.

7- Gönderdiğiniz ürünler koliden kamera kaydı eşliğinde çıkartılacaktır, bu nedenle özensiz paketleme ve/veya kargo şirketi kusuru nedeniyle zan altında kalmak istemeyeceğimizi belirtmek isterim.

8- Öncesinde mutlaka görüşeceğimiz için Televizyonu komple göndermek yerine, elinden teknik işler gelen arkadaşların sadece arızalı olan kartı bize sevk etmesini de talep edebilirim bu konuda şimdiden sizleri bilgilendirmek isterim.

9- Onarım faaliyeti basit değil ise, yine bize ücret ödemek zorunda değilsiniz. Bu durumda sizlere vereceğim siteden kendi yedek parçanızı kendiniz tedarik ederek bize gönderip, bizden yine ücretsiz hizmet alabilirsiniz. Örneğin bize tv yi yolladınız, anakartın değişmesi kesinlik kazandı, o halde adresinden yedek parçanızı tedarik ederek bize yollarsınız, biz yine seve seve sizlere ücretsiz onarım hizmeti sunmuş oluruz. Verdiğim linkte bulunan arkadaş ile tanışmış olmakla birlikte, bana referans olan kişinin etkisi de konumu da benim için oldukça önemlidir. Yani ticari hiç bir bağım yoktur aklınıza bir şey gelmesin :)

10- Yedek parçanızı istediğiniz yerden almakta özgürsünüz lakin elektronik kartlarda büyük bir güvenlik sorunu olduğunu hatırlatmak isterim, bu nedenle sorun olduğunda iadesini yapabileceğimiz yerler olması önemlidir o nedenle adresine yönlendirmeyi tercih ettim.

11- Her ne kadar en önemli faktör İYİ NİYET ve GÜVEN olsa da, yine de ister istemez koruma iç güdüsü ile olası bir kargo talihsizliği konusunda sorumluluk üstlenmeyeceğimizi belirtmek isterim. Lütfen kimse yanlış anlamasın zira üstlendiğimiz misyon, suistimale oldukça açık bir durumdur. Örneğin bir cin fikirli tamirci kardeşimiz, paneli zaten kırık olan bir tv yi, foruma üye olarak bize yollayabilir ve ihaleyi bize bırakmak isteyebilir. Bu tarz durumlarda Pixel Teknoloji işletmesi, Adem Helvacı ve İlteriş Yılmaz bireyleri sorumlu tutulamayacaktır. Özetlemek gerekirse eğer, Kargo kaynaklı panel kırılmaları ve ürün hasarlarından tavsyeforumu dahil olmak üzere bu projede gönüllü yer almış hiç kimse sorumlu tutulamayacaktır.

12
- Forumda bir hazır matbu bulunduracağız ve ürün ile birlikte bu matbuyu da imzalayarak yollamanızı rica edeceğiz. Bu matbuda, ürün hasarlarından tarafımızın sorumlu tutulamayacağını bildiğinizi belirten bir metin olacaktır. Gönül ister ki hiç böyle evrak kağıt imza vs ile uğraşmayalım lakin beni de anlayacağınızı umut ediyorum zira bu hali ile dahi sizler için büyük bir riske giriyorum :ok

13- Yedek parçalarını kendisi gönderen üyelerimizin, yedek parçanın sağlamlık ve kalitesi konusunda tüm sorumluluğu peşinen üstlenmiş olduklarını hatırlatmak isterim.

14- Ürün ile birlikte imzalayarak yollamanızı istediğimiz belgeyi İndirebilirsiniz.




Kurallarımız zaman içerisinde yumuşatılabilir veya daha katı bir hale getirilebilir. Bu konudaki tüm yetki tarafıma ve forumumuza aittir.
 
Son düzenleme:
yefe78 Çevrimdışı

yefe78 

Aktif Üye
20 Ocak 2018
354
A Ado hocam öncelikle tebrik ederim. Bende vestel 42pf6011 lcd tv var bunun lcd aydınlatma kısım ömrünü bitiriyor olacak ki parlaklığı çok veremiyor ben de lcd (florosan) kısmını led bara dönüştürmek istiyorum yani tv lcd değil de led tv ye dönüşecek internette yapılışı ileilgili çeşitli videolar var. mümkünse ürünü gönderirim size
Altta nasıl yapıldığı ile alakalı video


Bu da benim tv 42pf6011

images6029af691d0ddbe7.jpg
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
A Ado hocam öncelikle tebrik ederim. Bende vestel 42pf6011 lcd tv var bunun lcd aydınlatma kısım ömrünü bitiriyor olacak ki parlaklığı çok veremiyor ben de lcd (florosan) kısmını led bara dönüştürmek istiyorum yani tv lcd değil de led tv ye dönüşecek internette yapılışı ileilgili çeşitli videolar var. mümkünse ürünü gönderirim size
Altta nasıl yapıldığı ile alakalı video


Bu da benim tv 42pf6011

images6029af691d0ddbe7.jpg
Teşekkür ederim ve Hayırlı ramazanlar dilerim kardeşim.
Kullanılmasını istediğin üniversal led grubu ile birlikte yollarsan seve seve yardımcı olurum :ok
Kargo şirketinin müdüründen OK alır almaz bilgileri seninle paylaşacağım :ok
 
T Çevrimdışı

trkkrsy 

Süper Üye
26 Ara 2017
915
42
A Ado abi, hayırlı olsun. Allah mübarek ayda yolunuzu ve bahtınızı açık etsin.

Ben de olaya şöyle bir renk katayım;

Ordu/Giresun illeri için görev verilir ise talibim. Merakım vardı bu işlere, mevcut teknik servis elemanı olduğum işyerinden ayrılma noktasında iken (işyeri kurumsal, Türkiye geneli büyük şehirler hariç tüm şubelerini kapatıp ya da çözüm ortağına devir edip küçülmeye gidiyor) yeni bir rüzgar ile yelkenime yön vermek isterim açıkçası. :)

(Samsung panel değişimi //birebir garantili arızalı tv/panelin değişimi işlemi, boardu aktar, devreyi, kartı aktar, test et, teslim et şeklinde bir iş// şu an yaptığım işin bir kolu. Kart tamir vs bilgim yok ama öğrenmeye açığım her daim)

Hayırlı ve de hayırlısı olsun...
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
A Ado abi, hayırlı olsun. Allah mübarek ayda yolunuzu ve bahtınızı açık etsin.

Ben de olaya şöyle bir renk katayım;

Ordu/Giresun illeri için görev verilir ise talibim. Merakım vardı bu işlere, mevcut teknik servis elemanı olduğum işyerinden ayrılma noktasında iken (işyeri kurumsal, Türkiye geneli büyük şehirler hariç tüm şubelerini kapatıp ya da çözüm ortağına devir edip küçülmeye gidiyor) yeni bir rüzgar ile yelkenime yön vermek isterim açıkçası. :)

(Samsung panel değişimi //birebir garantili arızalı tv/panelin değişimi işlemi, boardu aktar, devreyi, kartı aktar, test et, teslim et şeklinde bir iş// şu an yaptığım işin bir kolu. Kart tamir vs bilgim yok ama öğrenmeye açığım her daim)

Hayırlı ve de hayırlısı olsun...
Abim hepimiz için hayırlısı olur diye temenni ediyorum. Senin hakkında da hayırlısı olsun diyorum. Bakalım zaman ne gösterecek :ok
 
yefe78 Çevrimdışı

yefe78 

Aktif Üye
20 Ocak 2018
354
Teşekkür ederim ve Hayırlı ramazanlar dilerim kardeşim.
Kullanılmasını istediğin üniversal led grubu ile birlikte yollarsan seve seve yardımcı olurum :ok
Kargo şirketinin müdüründen OK alır almaz bilgileri seninle paylaşacağım :ok

O konuda bilgim yok hangi led grubu daha performanslı olur bilmiyorum. Size bırakırım onu seçme işini siz hele oturtun şu işleri kargo olayını falan haberleşelim
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri