Ben bir köylü çocuğuyum,köyde yeterli iş imkanı olmadığından ve maddi yetersizliklerden dolayı şehir hayatını seçmek zorunda kaldım.Köyde aklınıza gelebilecek her işi yaptık,ama karnımızı zor doyurduk.Yarı aç,yarı tok yaşadık.Hükümetlerin yanlış tarım ve ekonomik politikaları yüzünden köylerde insan kalmadı.Şimdi tek tek yazsam sayfalara sığmaz.Benim köyüm çocukluğumda 55-60 haneydi,şimdi 5-6 hane ev kalmış.Şimdi imkanlar müsait olsa köyde yaşamayı tercih ederdim,ama maalesef köylerde hayat bitmiş.Kalanlarda mecburiyetten köyde yaşıyor.
"Köy" kalmadı zaten sevgili akrep2018,mahalle olduğunu unutmayalım ,bakma sen ,ben bazen "köydeyim" diyorum,aslında "mahalledeyim" demem lazım,şimdilik emlak vergisi vermiyorlar, ben dahil
O da "yağmur su baskını" dolaysıyla,ertelenmiş ama vereceğiz mutlaka,önceden verilmiyordu,hatta ben Bayındır belediyesine gitmiştimde bana "5 yıl ertelendi sel baskınından dolayı" denmişti,ben de ne olur ne olmaz diye basılı kağıt istemiştim "vergi alınmayacağına dair" ve işlem parası olarak 5TL ödemiştim de memur acaip şaşırmıştı bu istemime
Geçen gün bir altımdaki 30 dönüm arazi icradan satıldı(ben normal satış sanmıştım ama değilmiş) ,bugün hanım Ödemiş-Basmane treniyle geldi,onun beklerken istasyonda muhabbet ettim biraz,kişiyi tanımıyorum,selam verdim muhabbete başladım"nerdensin-yolcunmu var v.s gibi),paraya sıkışmış sütçüden 1500 tl borç almış,ama aynı sütçüye birde 9000 tl yem borcu varmış , anlattıkça şaşırdım...
İşin içinde olduğumdan daha yakınım bu konulara,ama şimdi bakanlığın fikir alışverişinde bulunması bana tuhaf geldi,köylü zaten yıllardır belirtiyor isteklerini,bana pek inanırıcı gelmiyor artık bu gibi duyurular,yatlara verilen mazot ile traktöre verilen mazot bile farklıylen ve bu da dile getiriliyorken vede hiçbir değişiklik olmuyorken
Tohum ve diğerlerini yazmıyorum bile.
Neyse hadi sustum