Takım Elbise tavsiyesi

J Çevrimdışı

jomily

Aktif Üye
1 Eki 2018
177
35
Arkadaşlar kız istemeye gideceğim :) nişan ve düğünde giymek için takım elbise almayı düşünüyorum.belki ileride başka iş yada organizyonlarda giyebilirim.yalnız takım elbie giymek benim tarzım değil :) yani spor giyinen birisiyim.en son ceket ve kumaş pantolon lisedeyken giymiştim.pantolonların paçası bol olduğundan yürürken sallanırdı.bundan dolayı sevmezdim.velhasıl kelam ne gibi özellikte nasıl bir marka olacağına karar veremedım.özel olarak diktirebileceğim tanıdıkda yok.hem özel olarak diktirsem kumaşını nerden alacağımıda bilmiyorum.aklımda bütçe yok.yani pahalı olan kalitelidir sözü bende geçerli değil.yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler

J Çevrimdışı

jomily

Aktif Üye
1 Eki 2018
177
35
N11 de falan 200 liraya var kigili altinyildiz vs sürekli kullanmayacağınız için işinizi görecektir.
ama sonra yarıyolda falan bırakmasın.mesela özel günde yırtılır falan rezil olmayayım :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Güzel takımları var kim ne derse desin. Diyende vakko dan aşağı giyinmiyordur
vakko-damat-sarar bunlara baktım .1500-1700 tl falan
bir tane kaliteli takım elbisem olsun uzun yıllar giyeyim diyorum ama malum kilo falanda buna mani olur diye düşünüyorum

A Çevrimdışı

alptugay

Aktif Üye
7 Nis 2018
62
34
Takım elbise alırken en temel kriter yün olması. %70 yün %30 polyester bir takım hem kaliteli durur hem de dayanıklı ve daha zor kirisir. %100 yün takım alırsanız daha kaliteli daha şık bir kumaştan takım elbiseye sahip olursunuz ama daha narin ve daha seyrek kullanmak gerekir ve daha kolay kirisir. %70den aşağı oranda yün içeren kumaşları tavsiye etmem takım elbisede. Bir de yünün inceliğini belirten bir değer var süper s diye geçiyor. Bu değer ne kadar yüksek olursa daha ince ipliklerden üretilen daha hafif daha sık ve kaliteli ancak daha narin bir takım almis olursunuz. Süper 140s hem dayanıklılık hem şıklık arasında ideal bir değer kabul edilebilir. Çok yüksek değerde bir takım da çok narin olacaktir. Çok düşüğü de kaba duracaktır.

Marka olarak da tavsiyem Aydınlı grup markaları olan Pierre Cardin veya bütçe daha yüksek olursa Cacharel olur.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Altınyıldız...
Beni taaaaaa ortaokul yıllarıma götürdün sevgili NetCaliber,hatta hanım seslendi "huuu,hayrola" diye ,dalmışım çünkü iyimi :)
Annem rahmetli ortaokulda giymek için beni terziye götürmüştü,orada ısrarla terziye "kumaş altıntıldız olacak" demişti,hiç unutmam kahverengi bir takım dikilmişti ,kolay değildi tabii,kaç kererde provaya gitmiştim,belkide kurutemizleme oradan bana gelmiştir,yine hatta annem astarın bir yerini söküp de kumaşın etiketine bakmıştı altınyıldız yazıyormu diye :)

NOT:
Hanım "kapat artık,yine başın ağrıyacak" dedi ,sanki kendi yatmış gibi :haha1

D Çevrimdışı

Daidalos 

✌ ✌ ✌ ✌
Süper Üye
22 Kas 2018
810
Altınyıldız...
Beni taaaaaa ortaokul yıllarıma götürdün sevgili NetCaliber,hatta hanım seslendi "huuu,hayrola" diye ,dalmışım çünkü iyimi :)
Annem rahmetli ortaokulda giymek için beni terziye götürmüştü,orada ısrarla terziye "kumaş altıntıldız olacak" demişti,hiç unutmam kahverengi bir takım dikilmişti ,kolay değildi tabii,kaç kererde provaya gitmiştim,belkide kurutemizleme oradan bana gelmiştir,yine hatta annem astarın bir yerini söküp de kumaşın etiketine bakmıştı altınyıldız yazıyormu diye :)

NOT:
Hanım "kapat artık,yine başın ağrıyacak" dedi ,sanki kendi yatmış gibi :haha1
şimdi sen böyle anlatınca bende duygulandım abi :)

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
demekki evleneceksin, demekki çok para vermeye gerek yok :)
neden mi birazdaha kilo alacaksın ve artık sana uymayacak :haha1
git uygun yollu spor bir takım elbise al, zaten heyacandan üstünde birşey varmı onu bile unutabiliyor insan :hihi

Geri
Üst Alt