Şimdi şöyle açıklayayım , öncelikle Türknet'in bayisi servisi yoktur , sadece telefon ile müşteri hizmetleri aracılığı ile hizmet veren bir şirkettir.
Telefon ile arıyorsunuz Türknet üyesi olmak istediğinizi söylüyorsunuz , öncelikle size adresiniz soruluyor , gerekli alt yapınız varsa üyelik işlemlerinizi başlatıyorlar.
Üyelik başvurunuz alındıktan sonra evinize bir ekip geliyor hattı çekmek için , bu Türknet üyeliğiniz boyunca görüp göreceğiniz evinize gelen tek servis ekibidir. Daha sonrasında bi başınızasınız.
Devam edelim , ekip gelip hattı çekti , gelen ekibe modem bağlantısı felan diyosunuz ama aldığınız cevap biz sadece hattı çeker gideriz , internet sağlayıcınızla görüşün diyorlar. Zira gelenler Türknet ekibi değil zaten.
Şimdi elimizde ne var , eve çekilen bir hat. Hemen arıyorsunuz Türknet'i ekip geldi hattı çekip gittiler modem felan getirmemişlerdi yada bende modem vardı ama kurulum yapmadılar ilgilenmediler diyorsunuz. Alacağınız cevap eğer modeminiz yoksa size 180 tl ücretle modem gönderelim olacaktır. Benim modemim var bağlantı yapmadılar derseniz , bağlantıyı siz yapacaksınız diyorlar ve email adresinize modem kurulumunda gerekli olan kullanıcı adı ve şifrenizi gönderiyorlar. Şimdi eğer modem arayüzüne giremeyi bilmiyorsanız , kullanıcı adı ve şifreyi girip kurulum yapmayı bilmiyorsanız ortada kaldınız. Ben bilmiyorum bir ekip gönderin yapsınlar kurulumu dediğinizde ise öyle bir hizmetimiz yok malesef siz kendiniz yapmalısınız bilmiyorsanız bir bilene yaptırın diyorlar.
Evet buraya kadar sabredip , ben sizin vereceğiniz internetinde sizinde deyip iptal ettirmediyseniz devam ediyoruz , eve bu işlerden anlayan bir arkadaşınızı çağırdınız diyelim yada parası karşılığında biri çağırdınız gelip modeme kullanıcı adı ve şifrenizi girdi diğelim. Ooohhh be rahatladım şükür kurduk :happy2:
Tam sevinirken bi bakıyorsunuz oda ne bağlantı var internet yok :kırbaç: hemen arıyorsunuz tabi müşteri hizmetlerini. Modeme kullanıcı adı ve şifresini girdim ama internete bağlanamıyorum diyorsunuz ve işte harika bir cevap daha geliyor , efendim sözleşmeniz bize ulaşmamış , sözleşmeniz ulaştığında internet hizmetiniz açılacaktır. Sizde haliyle iyide bana kimse sözleşme getirmedi , imzalatmadı nasıl olacak bu diyorsunuz. Harika bir cevap geliyor , biz şimdi mail adresinize sözleşmeyi göndercez , siz sözleşmeyi çıktı alıp çıkaracaksınız , çıkardıktan sonra imzalayıp size vereceğimiz adrese kargolayacaksınız , kargo bize ulaştığında internetiniz açılacak
estere: bu noktadada hala sabırlı iseniz öncelikle sizi tebrik ediyorum. Bu işlemide tamamladığınızda artık internete kavuştunuz.
Haaa üyelik süresince bi arıza olur , internet gider felan boşuna aramayın eve ekip felan göndermiyorlar çünkü ekipleri yok. Telefondan anlatıyo sana işte orda kibrit kutusu kadar bişey var gördün mü felan diye :bo: yani bi arızada siz çözemiyorsanız , pek anlamıyorsanız parasıyla birini çağırıp yaptıracaksınız :helen: