Stilevs Soundless 61db Elektrik Süpürgesi

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,321
Uzun araştırmalarım sonucu az önce Stilevs marka elektrik süpürgesi sipariş verdim , sessiz ve kaliteli uygun fiyatlı bir ürün arıyordum bunu buldum arkadaşlar , pek reklamı yada tanıtımı olmayan bir marka ama alıp kullananların yorumları beni etkiledi ve sipariş verdim. Kendi sitesinde 1099 tl olan bu ürünü n11'de Anneler günü kuponu ile 604 tl'ye satın aldım. Bu süpürgeyi bilen yada elektrik süpürgelerinden anlayan arkadaşlarımızdan yorum alabilirmiyim , nasıl bişey bu acaba ? İyi mi yaptım kötü mü yaptım :hmm

700 W motor gücü
- A sınıf enerji
- Ultra sessiz 61dB. (maksimum güçte)
- Yıkanabilir Hepa 13 filtre
- Emiş gücü ayarı
- Uzaktan kumanda
- Dijital gösterge paneli
- 4 lt kapasiteli mikrofiber toz torbası - (3 adet)
- 3,5 lt kapasiteli kâğıt toz torbası - (3 adet)
- 12 m erişim alanı
- Otomatik kablo sarıcı
- 90 cm krom çelik paslanmaz teleskobik boru
- Super silent yüksek verimli, pedallı süpürme ucu
- Dar uçlu boru ve küçük fırça
- Turbo fırça hediyeli
- 9 m fişli kablo

stilevs_soundless_elektrikli_supurge_01-1500x1500-jpg.jpg

screenshot_20180430-230917-jpg.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Hayirli olsun yakisikli bir makina :ok
Yanliz 700watt emis gücü degildir
Motor gücüdur
Emis gucu 220-250watt civaridir

Yeni yonetmelik geregi ulkemizde 750watt uzeri elektrik supurgeler yasaklandi

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,321
Hayirli olsun yakisikli bir makina :ok
Yanliz 700watt emis gücü degildir
Motor gücüdur
Emis gucu 220-250watt civaridir

Yeni yonetmelik geregi ulkemizde 750watt uzeri elektrik supurgeler yasaklandi
Bende diyorum neden bazı sitelerde motor gücü bazı sitelerde emiş gücü yazıyor diye :ok motor gücü olarak değiştireyim hocam yazıyı :ok Teşekkür ederim hocam:ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bende diyorum neden bazı sitelerde motor gücü bazı sitelerde emiş gücü yazıyor diye :ok motor gücü olarak değiştireyim hocam yazıyı :ok Teşekkür ederim hocam:ok

Aslında öncelikle bu GÜÇ kavramındaki karmaşanın bu kafa karışıklığına sebep olduğunu belirtmek isterim.

700Watt motorlu elektrik süpürgesi olmaz önce onu belirtmek isterim.

GÜÇ
Tüketim GÜCÜ
Emiş GÜCÜ
Çekiş GÜCÜ
Kaldırış GÜCÜ

vs vs gibi bir çok örnekte kullanılabilir ancak nedir bu GÜÇ?

Bunun ad durumu, sıfat durumu, fizikteki durumu vs bir çok kullanım alanı olması nedeniyle biz dığal olarak fizikteki durumuna bakacağız.

Fizik durumuna göre GÜÇ;
Birim zamanda yapılan iş miktarı Enerji, iş yapabilme kabiliyeti, kapasitesi; güç ise, belli bir işi yapmanın hızıdır. Birimi Erg/s veya Newton.metre/saniye=Joule/s dir. Yaygın olan güç birimleri ise, Watt ve beygir gücü'dür

Diye açıklamış google abimiz.

Bu motor önce elektrik enerjisi tüketecek yani bir GÜÇ ÇEKECEK, Sonrasında ise tükettiği güç karşılığında da İŞ GÜCÜ üretecek.

Bizim durumumuzda ise İŞ GÜCÜ nün karşılığı emiş gücü oluyor.

Bu motor ne kadar elektrik gücü harcayıp, ne kadar emiş gücü meydana getirebilecek aslında en temel bilinmesi gereken bu.

Ahmet kardeşimin de belirttiği üzere enerji verimliliği ve yeni enerji politikaları gereği belli oranın üzerinde güç harcayan ürünler artık yasak ancak, kabul etmek gereken bir gerek var ki maalesef kağıt üzerinde sizlere sunulanlar ile teknik karşılık her zaman birbirini tutmuyor ve aslında bazı durumlarda tutması da mümkün değil.

700watt motor ile bu elektrik süpürgesi çalıştırılabiliyor ise, (Tabii ki onlar da var ancak onlar genelde basit üretim dikey süpürgeler oluyor) O zaman 9.000BTU luk kompresör ile 24.000 lik klima yapmanın da bir sakıncası olmasa gerek :kiskis

O süpürgedeki motorun 1800Watt altında elektrik enerjisi tüketmesi mümkün değil ve bu anlamda o süpürge 1800watt motorlu bir süpürge olur.

Ancak teknolojisi ve mühendisliği sonucu tükettiği 1800watt elektrik gücüne karşılık ne kadarlık emiş gücü meydana getirir o işte süpürgenin başarısını gösteren unsurdur :ok

Süpürge geldiğinde, veya geldi ise şimdi bakınız, Altındaki etikette tüketim enerjisini watt cinsinden buraya yazmanızı rica ederim :ok

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,321
Aslında öncelikle bu GÜÇ kavramındaki karmaşanın bu kafa karışıklığına sebep olduğunu belirtmek isterim.

700Watt motorlu elektrik süpürgesi olmaz önce onu belirtmek isterim.

GÜÇ
Tüketim GÜCÜ
Emiş GÜCÜ
Çekiş GÜCÜ
Kaldırış GÜCÜ

vs vs gibi bir çok örnekte kullanılabilir ancak nedir bu GÜÇ?

Bunun ad durumu, sıfat durumu, fizikteki durumu vs bir çok kullanım alanı olması nedeniyle biz dığal olarak fizikteki durumuna bakacağız.

Fizik durumuna göre GÜÇ;
Birim zamanda yapılan iş miktarı Enerji, iş yapabilme kabiliyeti, kapasitesi; güç ise, belli bir işi yapmanın hızıdır. Birimi Erg/s veya Newton.metre/saniye=Joule/s dir. Yaygın olan güç birimleri ise, Watt ve beygir gücü'dür

Diye açıklamış google abimiz.

Bu motor önce elektrik enerjisi tüketecek yani bir GÜÇ ÇEKECEK, Sonrasında ise tükettiği güç karşılığında da İŞ GÜCÜ üretecek.

Bizim durumumuzda ise İŞ GÜCÜ nün karşılığı emiş gücü oluyor.

Bu motor ne kadar elektrik gücü harcayıp, ne kadar emiş gücü meydana getirebilecek aslında en temel bilinmesi gereken bu.

Ahmet kardeşimin de belirttiği üzere enerji verimliliği ve yeni enerji politikaları gereği belli oranın üzerinde güç harcayan ürünler artık yasak ancak, kabul etmek gereken bir gerek var ki maalesef kağıt üzerinde sizlere sunulanlar ile teknik karşılık her zaman birbirini tutmuyor ve aslında bazı durumlarda tutması da mümkün değil.

700watt motor ile bu elektrik süpürgesi çalıştırılabiliyor ise, (Tabii ki onlar da var ancak onlar genelde basit üretim dikey süpürgeler oluyor) O zaman 9.000BTU luk kompresör ile 24.000 lik klima yapmanın da bir sakıncası olmasa gerek :kiskis

O süpürgedeki motorun 1800Watt altında elektrik enerjisi tüketmesi mümkün değil ve bu anlamda o süpürge 1800watt motorlu bir süpürge olur.

Ancak teknolojisi ve mühendisliği sonucu tükettiği 1800watt elektrik gücüne karşılık ne kadarlık emiş gücü meydana getirir o işte süpürgenin başarısını gösteren unsurdur :ok

Süpürge geldiğinde, veya geldi ise şimdi bakınız, Altındaki etikette tüketim enerjisini watt cinsinden buraya yazmanızı rica ederim :ok
Bilgiler için teşekkür ederim hocam , siparişi başlığı açmadan yarım saat önce vermiştim , kargoya verildi yarın yada ertesi gün gelir bakıp değerleri buraya yazarım :ok

SAMILO Çevrimdışı

SAMILO

Aktif Üye
15 Şub 2018
181
Öncelikle hayırlı olsun.Bildiğim kadarıyla Türkiyede üretimleri yok Çin de üretip burada satıyorlar ki en sevmediğim ticaret şekli.Montaj da olsa ülkede üretim yapanlara ihanet gibi geliyor bana.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,321
Öncelikle hayırlı olsun.Bildiğim kadarıyla Türkiyede üretimleri yok Çin de üretip burada satıyorlar ki en sevmediğim ticaret şekli.Montaj da olsa ülkede üretim yapanlara ihanet gibi geliyor bana.
Teşekkür ederim hocam , Türkiye'de mi yapılıyor Çin'de mi yapılıyor bilmiyorum ama ülkemizde %100 yerli ne üretimi yapılıyor ki ? Belki gırgır vardır yerli üretim ama ondanda şüpheliyim

SAMILO Çevrimdışı

SAMILO

Aktif Üye
15 Şub 2018
181
Teşekkür ederim hocam , Türkiye'de mi yapılıyor Çin'de mi yapılıyor bilmiyorum ama ülkemizde %100 yerli ne üretimi yapılıyor ki ? Belki gırgır vardır yerli üretim ama ondanda şüpheliyim

Haklısınız ama % 100 yerli olmasına gerek yok zaten.Dünyada kim üretiyorki öyle %100 yerli ürün ama en azından bu kadar tembelliğe kamasalar bi tesis kursalar sadece montajı bile yapsalar yeter.:cak

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hemen bir düzeltme yazısı giriyorum. Gittim mağazada bu üründen buldum (Soundless değildi ama marka ve enerji aynıydı) enerji monitörüne bağlayıp baktım gerçekten 700 watt enerji tüketiyor, yani Ahmet kardeşimin düzelttirmesi yerinde olmuş.

İşte hep yazıyoruz, Mühendislik böyle bir şey. Eskiden bu emiş gücü için 1900watt motorlar kullanırdık, Halen bu motorlar var süpürgelerde ancak üretilmişler bitene kadar devam eder diye düşünüyorum. Sonrası yeni nesil bu üretimlere geçer artık. :ok

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
861
Arnica Bora var ama motorundan şimdi tam emin olamadım :alala

Geri
Üst Alt