Standby ışığı sürekli yanıp sönüyor ama tv açılmıyor!

M Çevrimdışı

Maksut

Yeni Üye
2 Şub 2020
36
28
Öncelikle herkese merhaba.
Vestel 40pf7070 bir urunum vardi ama bikac ay once abimlerin ayni uydu hattindan 2. Tv yi calistirmaya calismalari neticesinde kapandi. Ilk baslarda tv yi fise takinca standby isigi sabitlendiginde acma tusuna basinca vestel yazisi geliyor ve gidiyordu surekli ayni dongu oluyordu ve kirmizi isik hep yanip sonuyordu. Yetkili serviise verdim parca yok yapamayiz dedi geri getirdi.bende kendim ar
kasini soktum biraz kurcaladim ve transistore dokundugumda kivilcim cikti ve artik vestel yazisida gitti. Artik kumandadan acma tusuna basinca sadece kirmizi isik sanip sonuyor baska birsey olmuyor. Yardimlarinizi bekliyorum.tesekkur ederim simdiden.

IMG_20200131_191749.jpg
IMG_20200202_130051.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Her cozum onerisini elimden geldigince denemeye hazirim

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,026
Öncelikle herkese merhaba.
Vestel 40pf7070 bir urunum vardi ama bikac ay once abimlerin ayni uydu hattindan 2. Tv yi calistirmaya calismalari neticesinde kapandi. Ilk baslarda tv yi fise takinca standby isigi sabitlendiginde acma tusuna basinca vestel yazisi geliyor ve gidiyordu surekli ayni dongu oluyordu ve kirmizi isik hep yanip sonuyordu. Yetkili serviise verdim parca yok yapamayiz dedi geri getirdi.bende kendim ar
kasini soktum biraz kurcaladim ve transistore dokundugumda kivilcim cikti ve artik vestel yazisida gitti. Artik kumandadan acma tusuna basinca sadece kirmizi isik sanip sonuyor baska birsey olmuyor. Yardimlarinizi bekliyorum.tesekkur ederim simdiden.

Fotograftaki en sagda en alttaki hocam

İlk yazdığınız arıza ana kart arızası idi transistörü kısa devre yapmışsınız besleme kartına da zarar vermiş görünüyorsunuz ve transistör led devresi ile alakalı olduğu için ledler de zarar görmüş olabilir. Tabi bütün bunlar sizin yazdıklarınıza istinaden uzaktan yapılabilen tahmin.

M Çevrimdışı

Maksut

Yeni Üye
2 Şub 2020
36
28
İlk yazdığınız arıza ana kart arızası idi transistörü kısa devre yapmışsınız besleme kartına da zarar vermiş görünüyorsunuz ve transistör led devresi ile alakalı olduğu için ledler de zarar görmüş olabilir. Tabi bütün bunlar sizin yazdıklarınıza istinaden uzaktan yapılabilen tahmin.
Tesekur ederim hocam yanitiniz icin oncelikle. Ledlere giden soketten hic enerji alamiyorum aletle

M Çevrimdışı

Maksut

Yeni Üye
2 Şub 2020
36
28
Transistor mbr 10150fct yaziyo ustunde. Bunun olcumlerini yapip kisa devre yapip yapmadigini anlayabilir miyiz?

15807193956202124404675.jpg

M Çevrimdışı

Maksut

Yeni Üye
2 Şub 2020
36
28
IMG_20200203_1231242.jpg

Mavi alanda enerji var bagzi degerler aliyorum ama mor renkli kondansatorler 16 v ama 7.6 cikiyor bir problem mi bilmiyorum. Onun disinda kirmizi bolgede hic deger yok olcumlerimde

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
IMG_20200203_1231242.jpg

Mavi alanda enerji var bagzi degerler aliyorum ama mor renkli kondansatorler 16 v ama 7.6 cikiyor bir problem mi bilmiyorum. Onun disinda kirmizi bolgede hic deger yok olcumlerimde

Tecrübeli değilim ama işaretlediğiniz bölgede sağ alttaki transistör sorunlu olmasın?
Karttan söküp transistörü test edin ölçü aletiyle isterseniz?

M Çevrimdışı

Maksut

Yeni Üye
2 Şub 2020
36
28
Kirmizi alana hic guc gelmiyor diyotlar kapasitorler transistor ve led beslemesini olctum. Acaba su mavi seyde mi sikinti

Geri
Üst Alt