Sony XF9005 Ekran Parlaması

O Çevrimdışı

Omerm

Yeni Üye
19 Şub 2019
13
38
Merhaba,

Ne olduğunu tam anlamadığım bir durum yaşıyorum. Fotoğraflarda göreceksiniz. Üst barın alt kısmında böyle ışık sızması gibi duran ama aslında ışık sızması olmayan, o bölgedeki renkleri hafif parlak verin bir şerit gibi birşey var. en çok bu tarz renklerde belli oluyor o yüzden bu ekrandan fotoğraf çektim. 4k yayınlarda da böyle renke gelirsem hafiften kendini belli ediyor. Menü özelinde bir durum değil. Rahatsız edici değil ama niye var :) Mesela PS4 ana ekranında da kendini ufaktan belli ediyor.

Elinde XF9005 olanlardan yardım istiyorum. Başka yerlerde farklı tvlerden fotolar aldım sanki genelde. Ama olmaması gerekiyorsa neden olsun :)
Şimdiden teşekkür ederim.

Screenshot_20190302-174418.jpg

20190301_011304.jpg

20190302_170558.jpg

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Merhaba,

Ne olduğunu tam anlamadığım bir durum yaşıyorum. Fotoğraflarda göreceksiniz. Üst barın alt kısmında böyle ışık sızması gibi duran ama aslında ışık sızması olmayan, o bölgedeki renkleri hafif parlak verin bir şerit gibi birşey var. en çok bu tarz renklerde belli oluyor o yüzden bu ekrandan fotoğraf çektim. 4k yayınlarda da böyle renke gelirsem hafiften kendini belli ediyor. Menü özelinde bir durum değil. Rahatsız edici değil ama niye var :sirit Mesela PS4 ana ekranında da kendini ufaktan belli ediyor.

Elinde XF9005 olanlardan yardım istiyorum. Başka yerlerde farklı tvlerden fotolar aldım sanki genelde. Ama olmaması gerekiyorsa neden olsun :sirit
Şimdiden teşekkür ederim.

Screenshot_20190302-174418.jpg

20190301_011304.jpg

20190302_170558.jpg
panel yapı kaynaklı led bar ışık sızması yapabilir. eğer yayına zararı yoksa üreticiler tarafından normal karşılanır. bu ışık sızmasını bazı renklerde yapması da rengin ışığa duyayrlılığı ile ortaya çıkıyor.
kimisinde bu ışık üste kimisinde sağda solda olabiliyor led bar hangi yönde ise ondan yapabilir. eğer rahatsızlık veriyor ve yayın anında belli oluyorsa bunları belgelendirip servise sunabilirsiniz.

O Çevrimdışı

Omerm

Yeni Üye
19 Şub 2019
13
38
panel yapı kaynaklı led bar ışık sızması yapabilir. eğer yayına zararı yoksa üreticiler tarafından normal karşılanır. bu ışık sızmasını bazı renklerde yapması da rengin ışığa duyayrlılığı ile ortaya çıkıyor.
kimisinde bu ışık üste kimisinde sağda solda olabiliyor led bar hangi yönde ise ondan yapabilir. eğer rahatsızlık veriyor ve yayın anında belli oluyorsa bunları belgelendirip servise sunabilirsiniz.

Televizyonu iade edip yenisini alabilirim. Amazon dan aldım. Iade de sorun çıkarmazlar. Sorun şu ki bunun yeni gelen panelde olmama ihtimali nedir?
Yoğun olarak kacak oluyor mu acaba?

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Televizyonu iade edip yenisini alabilirim. Amazon dan aldım. Iade de sorun çıkarmazlar. Sorun şu ki bunun yeni gelen panelde olmama ihtimali nedir?
Yoğun olarak kacak oluyor mu acaba?
eğer aynı üretim ve aynı teknoloji ile yapılmışsa tekrarlaması muhtemel, ama kronik değilde size denk gelmişse o zaman tekrarlamaz :ok

Geri
Üst Alt