SONY 55XF9005 EKRANDA YATAY ÇİZGİ SORUNU

B Çevrimdışı

Burak K.

Yeni Üye
4 Eyl 2019
6
32
Merhabalar öncelikle konuyu doğru yere mi açıyorum bilmiyorum ama 2019 Eylül ayında almış olduğum Sony 55XF9005 marka ve model Tv'mde bu sabah açtığımda yatay çizgi sorunu ile karşılaştım hiç bir şekilde darbe veya sıvı teması olmamıştır evde eşim ve ben yaşıyoruz sadece. Tv garantilidir aldığımda kullanım saatini de kontrol ettim teşhir ürün değildi. Sorum şu ki sizce nasıl bir yol izlemeliyim tamiri var mıdır servisten değişim mi istemeliyim değerli fikirleriniz benim için yol gösterici olacaktır ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.

IMG-20200301-WA00045651914cdc80c0ea.jpg

Adem Helvacı Adem Helvacı
TEKNOwest TEKNOWEST

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhabalar tipik sorundur ve bu model için onarım mümkün değildir.

Opencell değiştirecek servis.

Çok yeni bir ürün olması ve SONY olmasından hareketle değişim için şansınızı denemenizi önersem de beklentiniz de yüksek olmasın. Sony de olsa şak diye her bozulan ürüne yenisini vermiyor ne yazık ki.

Bir olasılık ile panelde stok sorunları var ise siz istemeseniz dahi mecburen değişim olacak demektir.

Sakın "kullanıcı hatası" diye blöf yaparlarsa tufaya gelmeyin :)

B Çevrimdışı

Burak K.

Yeni Üye
4 Eyl 2019
6
32
Merhabalar tipik sorundur ve bu model için onarım mümkün değildir.

Opencell değiştirecek servis.

Çok yeni bir ürün olması ve SONY olmasından hareketle değişim için şansınızı denemenizi önersem de beklentiniz de yüksek olmasın. Sony de olsa şak diye her bozulan ürüne yenisini vermiyor ne yazık ki.

Bir olasılık ile panelde stok sorunları var ise siz istemeseniz dahi mecburen değişim olacak demektir.

Sakın "kullanıcı hatası" diye blöf yaparlarsa tufaya gelmeyin :)
Ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim yani bunun onarımı yoksa 6 aylık tv'yi çöpemi atacağım servisle görüştüm yarın gelecekler kesinlikle kullanıcı hatasını kabul etmicem tavsiyeniz için teşekkürler

F Çevrimdışı

Floyd1907

Yeni Üye
29 Şub 2020
9
37
Ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim yani bunun onarımı yoksa 6 aylık tv'yi çöpemi atacağım servisle görüştüm yarın gelecekler kesinlikle kullanıcı hatasını kabul etmicem tavsiyeniz için teşekkürler
çok geçmiş olsun aynı tv den kullanıyorum asla kullanıcı hatası blöfünü kabul etmeyin.garantili ürün neden çöp olsun az paramı 7bin tl bandında bir cihaz.öncelik değişim olsun ama bana da panel değişimi olur gibime geliyor bol şanslar.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
eskiden vertical çizgiler çoktu şimdiler de bir de horizontal işi de eklendi buna!
yarın bakalım neler eklenecek göreceğiz:hmm

şimdi Sony de genel prensip,TV gebermiş olsa da illaki servise girecek "tamir için"
çok nadirdir,adamlar açtığın da ...yaw bu gebermiş artık bir şey yapılamaz...dedikleri durum!

"panel"arızasını komple görürlerse mesele olmaz!
o panel 2018 model olduğu için mutlaka yedek paneli de bulunuyordur ki çok büyük ihtimalle de
öyle yapacaklardır,olmadı direk Beliçka dan ana depodan panel aranacak ki bunu zaten görüyorlar
kendileri stok olarak ve oradan gelecek olursa,genel de 2/3 günde gelir ve değiştirirler TV yi de 10 gün
içinde verirler,az ihtimal ise birebir değişim ancak stoklar da XF9005 eski olduğu için bulunmayabilir!

yukarıda yazdım herifler illaki tamir etmek isteyeceklerdir,Sony bu yaw,bu konular da adamı kanser ederler:hayir

Adem hocamın da yazdığı gibi bazı durumlar Sony de değişik işler! kısaca bu meretlerin özellikle "TV" leri
bir şekilde bozulmasın!
yine Hocamın belirttiği üzere kafadan "kullanıcı hatası" demek de Sony de Allahın emri gibidir,herifler
şanslarını denerler sen de yersen artık:hmm

biz geçmişte ne Sony hikayeleri duyduk yaw,neyse sen şimdi bunları oku ama uyanık ol,tufaya gelme sakın!

B Çevrimdışı

Burak K.

Yeni Üye
4 Eyl 2019
6
32
Cevaplar için hepinize teşekkür ederim kesinlikle kullanıcı hatasını kabul etmem bugün vestel tv teknik serviste bir arkadaşım baktı panel arızası bu dedi kullanıcılık sorun yok dedi ellerinde panel varsa değişirler yoksa tv değişimi olur dedi yarın servis gelecek neler yaşayacağımı anlatırım tekrardan herkese teşekkür ederim

Geri
Üst Alt