Şofben arıza

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
531
40
ihlas elektrikli şofben normal çalışırken verirken birden kendi kendine kapandı baktım ışığı yanmıyor soğuk su vermeye başladı.Daha sonra suyu kesim baktım ışığı yandı. Su varken ışık kesiliyor su yokken ışık yanıyor sorun nedir ?

S Çevrimdışı

serhan 

Aktif Üye
10 Ara 2017
278
Diyafram dedimleri bir parça var bu zamanla aşınıyor ve taziği algılayamıyor bu nedenlede şofben çalışmıyor sana iki tane link atcam bir diyaframı nasıl söküp takacağjn video birde parça tedariği kendin yapabilirsin çok basit
Bu bahsettiğim diyaframı ihlasın servisinden gidip eskisini gösterip yenisini de alabilirsin internette 10 lira onlarda 20 lira sadece

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
531
40
Diyafram dedimleri bir parça var bu zamanla aşınıyor ve taziği algılayamıyor bu nedenlede şofben çalışmıyor sana iki tane link atcam bir diyaframı nasıl söküp takacağjn video birde parça tedariği kendin yapabilirsin çok basit
Bu bahsettiğim diyaframı ihlasın servisinden gidip eskisini gösterip yenisini de alabilirsin internette 10 lira onlarda 20 lira sadece

şohbeni söktüm baktım o plastik parçalar sağlam herhangi aşınma yok. Su akmıyorken şofbeni birinci kademeye getirdiğimde birinci kademenin ışığı yanıyor .İkinci ve üçüncü kademeye geitirdiğimde ışıklar yanmıyor . suyu açtığımda ise bir, iki, üç hiçbirinin ışığı yanmıyor.

Kademe anahtarı yada rezistans yanmış olabilir mi ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evin sigortası açıkken su kapalıyken şohbeni birinci kademeye aldım. şohben kademe anahtarı nötr çıkışını kontrol kalemiyle kontrol ettim elektrik vardı. Şohben birinci kademe ışığı da yanıyordu. burada problem yok.
Sonra şohbeni ikinci kademeye aldım nötr çıkını kontrol ettim elektrik hala vardı ama ikinci kademe ışığı yanmıyordu .
üçüncü kademe de aynı şekildeydi

anahtar mı bozuk acaba ?

Son düzenleme:
meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
şohbeni söktüm baktım o plastik parçalar sağlam herhangi aşınma yok. Su akmıyorken şofbeni birinci kademeye getirdiğimde birinci kademenin ışığı yanıyor .İkinci ve üçüncü kademeye geitirdiğimde ışıklar yanmıyor . suyu açtığımda ise bir, iki, üç hiçbirinin ışığı yanmıyor.

Kademe anahtarı yada rezistans yanmış olabilir mi ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evin sigortası açıkken su kapalıyken şohbeni birinci kademeye aldım. şohben kademe anahtarı nötr çıkışını kontrol kalemiyle kontrol ettim elektrik vardı. Şohben birinci kademe ışığı da yanıyordu. burada problem yok.
Sonra şohbeni ikinci kademeye aldım nötr çıkını kontrol ettim elektrik hala vardı ama ikinci kademe ışığı yanmıyordu .
üçüncü kademe de aynı şekildeydi

anahtar mı bozuk acaba ?
bana anahtar bozuk gibi geldi.

S Çevrimdışı

serhan 

Aktif Üye
10 Ara 2017
278
Hocam açıkcası bende de ihlas sohben vardı internetten bu videoyla söktüm yaptım çalıştı sonrasında da doğalgaza geçtik zaten söktük kaldı kenarda bir video daha gördüm istersen onuda bir izle belki işine yarar bir bilgi vardır yoksa mecbur sök götür servise ama 100 liradan fazla bir bedel isterlerse tamir için yaptırma ben sana bendekini satarım :)

Geri
Üst Alt